Hoe maak je Jonnie Boer’s sterrenpompoensoep? Je leest het in Smulpaapje kookt!



We doen het niet vaak, luisteren naar wat in een recept staat. Burgerlijke ongehoorzaamheid? Nee hoor, maar soms is niet luisteren gewoon spannender dan volgzaam zijn. Soms. Want in het geval van een recept van Jonnie Boer volgen we keurig de letter van het recept.

Uit het kinderkook- en voorleesboek ‘Kookavontuur‘ dat we reviewden maakten we deze pompoensoep, waarvan we niet anders kunnen zeggen dat het ècht smullen is als je precies doet wat hij zegt. Het recept delen we dan ook graag met je. Maar wel goed luisteren hè?

Sterrensoep

Er zijn vele varianten van pompoensoep. Wij maken ‘m graag en vaak in deze periode van het jaar. En zeker voor kinderen is de wat zoete smaak heel toegankelijk. Dit recept van Jonnie Boer is nèt wat spannender door het gebruik van onder meer steranijs. En waar het gek lijkt om de hele steranijs en de kaneel mee te pureren doet het echt wonderen voor de smaak. Dus niet denken, dat hoort niet. Nee, keùrig luisteren naar de sterrenchef. Het resultaat mag er wezen!

Wat heb je nodig

1 middelgrote pompoen, wij gebruikten een flespompoen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1 liter kippenbouillon (voor vegetarische optie groentenbouillon)
250ml room (wij gebruikten 200 ml, ssssht niet verder vertellen hoor!)
1 kaneelstokje
3 stuks steranijs
200ml vers sinaasappelsap
zout & peper

Zo maak je het

Snijd de pompoen door de helft en schil hem met een dunschiller. Schraap de pitten en draadjes eruit en snijd de pompoen in gelijke stukken. Verhit in een grote pan de olie en fruit de ui en knoflook hier langzaam in aan. Doe er daarna de pompoen bij en bak die ook nog even kort mee. Dan mag nu de bouillon en de room erbij. Laat de pompoen op een matig vuur gaar worden. Afhankelijk van de grootte duurt dat een minuut of vijftien tot twintig. Is de pompoen gaar, doe er dan pas de steranijs en kaneel bij

En nu komt het aan op luisteren

Maak de soep fijn met een staafmixer. Dus ja, met steranijs, kaneel en al. Als de soep helemaal glad is zeef je de soep door een fijn vergiet in een schone pan. Hiermee voorkom je dat je eventueel nog een klein hard stukje kaneel of steranijs in je soep hebt. Schenk als laatste het sinaasappelsap erbij en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Heerlijk als voorgerecht, maar ook als maaltijdsoep met lekker boerenbrood erg lekker!

Gepubliceerd op 16 oktober 2013


4 reacties

  1. Bep schreef:

    Heb hem al eerder gemaakt en hij viel goed in de smaak, nu voor de Kerst op veler verzoek in de herhaling.
    En geen problemen met pureren met mijn staafmixer, die is krachtig genoeg om een kaneelstokje en een steranijs te verpulveren. Deze soep is echt een aanrader!

  2. Anne-marie schreef:

    Heb deze soep vandaag gemaakt(25Dec 2021).
    Soep was heel erg lekker,maar helaas heeft het wel mijn staafmixer gekost.Raad aan om het kaneelstokje er voor het pureren eruit te halen.En na pureren een kaneelstokje even raspen boven de soep.
    Voor mij een erg dure les.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.