Smulpaapje kookt! – Havermout pannenkoekjes met appel



Terwijl ik dacht dat ik amper iets met havermout deed, bleek na een scan van mijn recepten dat dat reuze meevalt. Maaaarrr, ik bak er vooral mee. En dat terwijl havermout als ontbijt nou juist zo goed voor je is. Het vult goed, geeft lang energie en is super gezond. Het was een van de dingen die ik wederom in mijn oren knoopte tijdens een persontbijt dat werd georganiseerd door Quaker.

Tijd dus voor een nieuw havermoutrecept, maar dan voor het ontbijt. Deze havermoutpannenkoekjes bleken bij onze kleuter een dikke hit. Een zwaar teleurgesteld gezicht toen zo op waren. Gauw weer een keer maken dus!

Voor 8 stuks, als ontbijt

100g havermout (bijvoorbeeld Quaker)
1 appel, geraspt (met schil)
1 ei
½ tl kaneel
½ – 1tl honing
100ml halfvolle melk
1tl bakpoeder

Havermout als ontbijt

In een keukenmachine (of met de staafmixer) maak je de havermout fijner, tot bloem. Doe dit in een kom en meng de geraspte appel, kaneel, honing, bakpoeder en ei er doorheen. Giet nu de melk erbij, tot je een mooi beslag hebt.

Havermoutpannenkoek

Verhit een pan op hoog vuur, drupje zonnebloemolie erin en bak van het beslag, op medium vuur, de pannenkoekjes. Om en om, tot ze goudbruin zijn. Houd eventueel warm in de oven, tot je het hele beslag hebt opgebakken.

Havermout & bacon

Serveer met wat schijfjes appel, een scheutje maple syrup. Wil je het nóg feestelijker/lekkerder, bak dan wat plakjes bacon krokant en serveer die bij de havermoutpannenkoekjes. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.