Smulpaapje kookt! – Havermout pannenkoekjes met appel



Terwijl ik dacht dat ik amper iets met havermout deed, bleek na een scan van mijn recepten dat dat reuze meevalt. Maaaarrr, ik bak er vooral mee. En dat terwijl havermout als ontbijt nou juist zo goed voor je is. Het vult goed, geeft lang energie en is super gezond. Het was een van de dingen die ik wederom in mijn oren knoopte tijdens een persontbijt dat werd georganiseerd door Quaker.

Tijd dus voor een nieuw havermoutrecept, maar dan voor het ontbijt. Deze havermoutpannenkoekjes bleken bij onze kleuter een dikke hit. Een zwaar teleurgesteld gezicht toen zo op waren. Gauw weer een keer maken dus!

Voor 8 stuks, als ontbijt

100g havermout (bijvoorbeeld Quaker)
1 appel, geraspt (met schil)
1 ei
½ tl kaneel
½ – 1tl honing
100ml halfvolle melk
1tl bakpoeder

Havermout als ontbijt

In een keukenmachine (of met de staafmixer) maak je de havermout fijner, tot bloem. Doe dit in een kom en meng de geraspte appel, kaneel, honing, bakpoeder en ei er doorheen. Giet nu de melk erbij, tot je een mooi beslag hebt.

Havermoutpannenkoek

Verhit een pan op hoog vuur, drupje zonnebloemolie erin en bak van het beslag, op medium vuur, de pannenkoekjes. Om en om, tot ze goudbruin zijn. Houd eventueel warm in de oven, tot je het hele beslag hebt opgebakken.

Havermout & bacon

Serveer met wat schijfjes appel, een scheutje maple syrup. Wil je het nóg feestelijker/lekkerder, bak dan wat plakjes bacon krokant en serveer die bij de havermoutpannenkoekjes. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.