Smulpaapje kookt! – Havermout pannenkoekjes met appel

Terwijl ik dacht dat ik amper iets met havermout deed, bleek na een scan van mijn recepten dat dat reuze meevalt. Maaaarrr, ik bak er vooral mee. En dat terwijl havermout als ontbijt nou juist zo goed voor je is. Het vult goed, geeft lang energie en is super gezond. Het was een van de dingen die ik wederom in mijn oren knoopte tijdens een persontbijt dat werd georganiseerd door Quaker.
Tijd dus voor een nieuw havermoutrecept, maar dan voor het ontbijt. Deze havermoutpannenkoekjes bleken bij onze kleuter een dikke hit. Een zwaar teleurgesteld gezicht toen zo op waren. Gauw weer een keer maken dus!
Voor 8 stuks, als ontbijt
100g havermout (bijvoorbeeld Quaker)
1 appel, geraspt (met schil)
1 ei
½ tl kaneel
½ – 1tl honing
100ml halfvolle melk
1tl bakpoeder
Havermout als ontbijt
In een keukenmachine (of met de staafmixer) maak je de havermout fijner, tot bloem. Doe dit in een kom en meng de geraspte appel, kaneel, honing, bakpoeder en ei er doorheen. Giet nu de melk erbij, tot je een mooi beslag hebt.
Havermoutpannenkoek
Verhit een pan op hoog vuur, drupje zonnebloemolie erin en bak van het beslag, op medium vuur, de pannenkoekjes. Om en om, tot ze goudbruin zijn. Houd eventueel warm in de oven, tot je het hele beslag hebt opgebakken.
Havermout & bacon
Serveer met wat schijfjes appel, een scheutje maple syrup. Wil je het nóg feestelijker/lekkerder, bak dan wat plakjes bacon krokant en serveer die bij de havermoutpannenkoekjes. Smullen geblazen!
Gepubliceerd op 2 oktober 2015