Bosbessenyoghurt muffins



Bosbessenyoghurt muffins

Ik hou van de snelheid waarmee een huis zich kan vullen met de geur van versgebakken lekkers uit de oven. Het beslag van deze muffins is in nog geen 10 minuten gemaakt. Dus terwijl je onder de douche springt en je aankleedt bakken deze muffins goudbruin. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Voor 12 muffins heb je nodig
350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
1tl vanille extract
40g havermout (en wat extra om te bestrooien)
125g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Muffinbakblik en vormpjes

Verwarm je oven voor op 200C

Muffins met yoghurt en havermout

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker. In de maatbeker meng je de olie, eieren, vanille en kwark tot je een glad mengsel hebt. Giet dat bij het bakmeel. Met een vork alles goed mengen, maar niet te lang. Iets klontjes erin is geen ramp. Als je kwark gebruikt kan het beslag wat dik lijken, met een kleine scheutje melk maak je het wat losser. Daarna voorzichtig de havermout er door scheppen en als laatste de bosbessen.

Bosbessen muffins

Voorzie het muffinblik van gezellige papieren vormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Tip: ideaal om de juiste hoeveelheid in het muffinblik te scheppen is een ijsschepper. Bak de muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren en het water uit je mond loopt van de heerlijke geuren in je huis. Laat iets afkoelen, maar serveer meteen daarna. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 9 september 2014


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Oppasdienst tijdens de lockdown en we bleken alles in huis te hebben. Toprecept. De kindjes hadden iets te doen en het was erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.