Bosbessenyoghurt muffins



Bosbessenyoghurt muffins

Ik hou van de snelheid waarmee een huis zich kan vullen met de geur van versgebakken lekkers uit de oven. Het beslag van deze muffins is in nog geen 10 minuten gemaakt. Dus terwijl je onder de douche springt en je aankleedt bakken deze muffins goudbruin. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Voor 12 muffins heb je nodig
350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
1tl vanille extract
40g havermout (en wat extra om te bestrooien)
125g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Muffinbakblik en vormpjes

Verwarm je oven voor op 200C

Muffins met yoghurt en havermout

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker. In de maatbeker meng je de olie, eieren, vanille en kwark tot je een glad mengsel hebt. Giet dat bij het bakmeel. Met een vork alles goed mengen, maar niet te lang. Iets klontjes erin is geen ramp. Als je kwark gebruikt kan het beslag wat dik lijken, met een kleine scheutje melk maak je het wat losser. Daarna voorzichtig de havermout er door scheppen en als laatste de bosbessen.

Bosbessen muffins

Voorzie het muffinblik van gezellige papieren vormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Tip: ideaal om de juiste hoeveelheid in het muffinblik te scheppen is een ijsschepper. Bak de muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren en het water uit je mond loopt van de heerlijke geuren in je huis. Laat iets afkoelen, maar serveer meteen daarna. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 9 september 2014


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Oppasdienst tijdens de lockdown en we bleken alles in huis te hebben. Toprecept. De kindjes hadden iets te doen en het was erg lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!