Bosbessenyoghurt muffins



Bosbessenyoghurt muffins

Ik hou van de snelheid waarmee een huis zich kan vullen met de geur van versgebakken lekkers uit de oven. Het beslag van deze muffins is in nog geen 10 minuten gemaakt. Dus terwijl je onder de douche springt en je aankleedt bakken deze muffins goudbruin. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Voor 12 muffins heb je nodig
350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
1tl vanille extract
40g havermout (en wat extra om te bestrooien)
125g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Muffinbakblik en vormpjes

Verwarm je oven voor op 200C

Muffins met yoghurt en havermout

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker. In de maatbeker meng je de olie, eieren, vanille en kwark tot je een glad mengsel hebt. Giet dat bij het bakmeel. Met een vork alles goed mengen, maar niet te lang. Iets klontjes erin is geen ramp. Als je kwark gebruikt kan het beslag wat dik lijken, met een kleine scheutje melk maak je het wat losser. Daarna voorzichtig de havermout er door scheppen en als laatste de bosbessen.

Bosbessen muffins

Voorzie het muffinblik van gezellige papieren vormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Tip: ideaal om de juiste hoeveelheid in het muffinblik te scheppen is een ijsschepper. Bak de muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren en het water uit je mond loopt van de heerlijke geuren in je huis. Laat iets afkoelen, maar serveer meteen daarna. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 9 september 2014


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Oppasdienst tijdens de lockdown en we bleken alles in huis te hebben. Toprecept. De kindjes hadden iets te doen en het was erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.