Smulpaapje kerstmenu 2013



Het Smulpaapje kerstmenu 2013

Huisgemaakte gravad lax

***

Rosbief met rode wijnglazuur

**

Tirami-trifle

Handig om te weten

Alle recepten zijn voor 6 personen. Een aantal onderdelen van het menu kun je al een paar dagen van te voren voorbereiden. Dat scheelt weer een hoop gedoe op de dag zelf. We hebben ook gekeken naar wat je met left-overs kunt doen, eten is tenslotte geen afval. Dus zowel met het voorgerecht, als het hoofdgerecht kun je de dag erna nog wat lekkers maken. Vooropgesteld natuurlijk dàt er iets over blijft. Het dessert, daarvan weten we zeker dat er niks overblijft. En mocht dat wel zo zijn, het is geen straf om het twee dagen achter elkaar te eten 😉

Kies voor kwaliteit

Kies voor zowel het voorgerecht, als het hoofdgerecht zorgvuldig waar je je vis/vlees koopt. Het is het waard om net die euro extra uit te geven aan goed en eerlijk vlees, als ook aan duurzaam gevangen vis. Vraag ernaar bij je slager en/of visboer.

Smakelijke dagen!

Alle recepten vind je straks hier verzameld en compleet. Zo hoef je niks te missen! Rest ons niets anders dan je veel kookplezier te wensen. En we wensen jullie heerlijke en smakelijke dagen! Heb je vragen over het menu, de ingrediënten of de handelingen? Stel ze via de site, Facebook en/of Twitter!

 

 

 

Gepubliceerd op 5 december 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.