Smulpaapje kerstmenu 2013



Het Smulpaapje kerstmenu 2013

Huisgemaakte gravad lax

***

Rosbief met rode wijnglazuur

**

Tirami-trifle

Handig om te weten

Alle recepten zijn voor 6 personen. Een aantal onderdelen van het menu kun je al een paar dagen van te voren voorbereiden. Dat scheelt weer een hoop gedoe op de dag zelf. We hebben ook gekeken naar wat je met left-overs kunt doen, eten is tenslotte geen afval. Dus zowel met het voorgerecht, als het hoofdgerecht kun je de dag erna nog wat lekkers maken. Vooropgesteld natuurlijk dàt er iets over blijft. Het dessert, daarvan weten we zeker dat er niks overblijft. En mocht dat wel zo zijn, het is geen straf om het twee dagen achter elkaar te eten 😉

Kies voor kwaliteit

Kies voor zowel het voorgerecht, als het hoofdgerecht zorgvuldig waar je je vis/vlees koopt. Het is het waard om net die euro extra uit te geven aan goed en eerlijk vlees, als ook aan duurzaam gevangen vis. Vraag ernaar bij je slager en/of visboer.

Smakelijke dagen!

Alle recepten vind je straks hier verzameld en compleet. Zo hoef je niks te missen! Rest ons niets anders dan je veel kookplezier te wensen. En we wensen jullie heerlijke en smakelijke dagen! Heb je vragen over het menu, de ingrediënten of de handelingen? Stel ze via de site, Facebook en/of Twitter!

 

 

 

Gepubliceerd op 5 december 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.