Smulpaapje eet: Seizoensgroente (januari)



Knolselderij

De seizoensfavoriet van januari is de knolselderij. Een veelzijdig knolletje dat je voor meer kunt gebruiken dan alleen soep. Knolselderij is een variant van selderij, maar groeit grotendeels onder de grond. De knollen zijn veelal met loof (dat ook te eten is) te koop en zijn grof van structuur. Je kunt de knollen heel goed met een dunschiller schillen, of met een scherp met de buitenkant dun wegsnijden.

Voedingswaarde

Knolselderij is veel gezonder dan je zou denken. Het zit tjokvol vitamine C, B11 en B1. En uiteraard is het, zoals alle groente, een calorievriendelijke invulling van je maaltijd. Daarnaast is knolselderij ook nog eens heel budgetvriendelijk en veelzijdig in gebruik.

Wat maak je met knolselderij?

Soep is een van de meest bekende gerechten met knolselderij, net als het gebruiken in een stamppotje. Maar je kunt zoveel meer met knolselderij, zoals bakken of het gebruiken in salades. Dit maakten wij afgelopen maand met knolselderij

Aardappelsalade met knolselderij en garnalen
Gebakken wintergroente, met knolselderij en appel
Maaltijdsalade met linzen en knolselderij

Seizoensgroenten in januari

Maar er zijn nog meer lekkere seizoensgroente te krijgen deze maand. Denk bijvoorbeeld eens aan boerenkool, pastinaak, rode kool, spruitjes, savooiekool, schorseneren, witlof, zuurkool.

Je ziet het, er is ook in de winter volop keuze uit lekkere groente. Volgende maand een nieuwe seizoensfavoriet!

Gepubliceerd op 19 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.