Smulpaapje eet: Seizoensgroente (januari)
Knolselderij
De seizoensfavoriet van januari is de knolselderij. Een veelzijdig knolletje dat je voor meer kunt gebruiken dan alleen soep. Knolselderij is een variant van selderij, maar groeit grotendeels onder de grond. De knollen zijn veelal met loof (dat ook te eten is) te koop en zijn grof van structuur. Je kunt de knollen heel goed met een dunschiller schillen, of met een scherp met de buitenkant dun wegsnijden.
Voedingswaarde
Knolselderij is veel gezonder dan je zou denken. Het zit tjokvol vitamine C, B11 en B1. En uiteraard is het, zoals alle groente, een calorievriendelijke invulling van je maaltijd. Daarnaast is knolselderij ook nog eens heel budgetvriendelijk en veelzijdig in gebruik.
Wat maak je met knolselderij?
Soep is een van de meest bekende gerechten met knolselderij, net als het gebruiken in een stamppotje. Maar je kunt zoveel meer met knolselderij, zoals bakken of het gebruiken in salades. Dit maakten wij afgelopen maand met knolselderij
Aardappelsalade met knolselderij en garnalen
Gebakken wintergroente, met knolselderij en appel
Maaltijdsalade met linzen en knolselderij
Seizoensgroenten in januari
Maar er zijn nog meer lekkere seizoensgroente te krijgen deze maand. Denk bijvoorbeeld eens aan boerenkool, pastinaak, rode kool, spruitjes, savooiekool, schorseneren, witlof, zuurkool.
Je ziet het, er is ook in de winter volop keuze uit lekkere groente. Volgende maand een nieuwe seizoensfavoriet!
Gepubliceerd op 19 januari 2015