Mijn droomkeukenVan idee naar ontwerp naar échte droomkeuken. Hoe kwam mijn droomkeuken tot stand en welke keuzes maakten we. Ik vertel je er alles over!

Want toen wij in het huis kwamen wonen waar we nu wonen was een van de eerste dingen die we wilden veranderen de keuken. Niet onze smaak, onhandig ingedeeld, niet genoeg ruimte. Je kent het wel. Maar een keuken verbouwen is geen klein dingetje, dus we schoven het voor ons uit.

Maar koken werd van hobby mijn werk en de beperkte ruimte, in verhouding tot alleen al mijn apparatuur, werd wel echt een dingetje. Vorig jaar startte we dan ook ‘Project Verbouwing’ Oftewel, onze droomkeuken zou er komen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt

Keuken - voor_SusanAretz

Van tekening tot droomkeuken

Want we wilden dan ook in één keer al onze wensen terug zien de keuken. Er werd een Pinterest bord gemaakt, stijlen bepaald en tot slot kiepten we al die verzoeken over de schutting bij de ontwerper van Femkeido. Hier, maak jij hier maar onze droomkeuken van 😉 Dit was in juni vorig jaar!

En dat omtoveren tot een ontwerp voor een waanzinnige keuken deed ze. Meer dan geweldig! We waren instant verliefd op het ontwerp. Nu op zoek naar een meubelmaker om het te maken, een aannemer om het te plaatsen. Etcetera. Oef…. Volgend jaar bent u de eerste, offertes die door het dak gaan. Zou onze droom alleen bij een tekening blijven?!

Kastindeling keuken (wandzijde).jpg
Mag ik trouwens even applaus voor mijn vent, die de originele tekening omzette naar een Excel (zie de foto hierboven) waardoor we precíes wisten hoeveel extra ruimte de nieuwe keuken zou opleveren. Ja echt. In Excel. Het hele ontwerp. Lof joe beebie!

Meubelmaker én aannemer

Uiteindelijk kwamen we, via een oud collega van mijn vent, uit bij Jeff van den Berg (uit Bergschenhoek). Hij kon niet alleen de keuken maken, maar ook plaatsen én zou zorgen voor de elektricien, schilder, stukadoor enzovoort. Eén aanspreekpunt en verder geen gedonder. De beste beslissing ever!

keuken - tijdens SusanAretz

Ik mag van hem niet teveel vertellen hoe geweldig ik ze vind, aangezien ze omkomen in het werk. Maar echt, als je ooit een (giga) verbouwing hebt, huur deze mannen in. Daar zul je me dankbaar voor zijn!

Keukenapparatuur voor de droomkeuken

Tot zover hoe het eruit zou moeten komen te zien. Maar dan moet er ook nog gekookt worden. Nadat ik vorig jaar op Taste of Amsterdam al in hun keuken had gestaan, en jaren daarvoor al een workshop voor ze verzorgde in het Inspiratiehuis in Hoofddorp bleek de verbouwing een ideaal moment voor een nog innigere samenwerking met NEFF.

Al jaren geleden had ik gezegd, als ik ooit een andere keuken krijg wil ik de zelfreinigende oven van NEFF. Hij zit nu in mijn keuken. Samen met een tweede oven, een waanzinnige inductieplaat met afzuiging in het blad en een koelkast waar ik intens verliefd op bent. Groot, handig qua indeling, super veel ruimte en met nul graden lades erin zodat mijn groente, vlees en kaas nóg langer vers blijven. Alles over de keukenapparatuur lees je hier.

Project verbouwing

Maar dan moet er verbouwd worden. De oude keuken is er in 3,5 uur uit. De rest van de verbouwing duurt vier weken. Leidingwerk wordt verlegd, nieuwe elektriciteit, er wordt gestuct, geschilderd, een deur verplaatst, een raam aangebracht. Ik zal je de verdere details besparen. Al die tijd leven wij met z’n drietjes op een zolderkamer, waar we één pitje en een magnetron hebben staan en een beetje servies. De rest van ons huis zit in dozen en staat overal door het huis opgeslagen.

keuken - kookeiland  verbouwing eten

De eerste twee weken eten we wat ik vooruit had gekookt. Daarna zijn we overgeleverd aan vrienden die ons uitnodigen, maar bestellen we ook met regelmaat (zo’n verbouwing is dus ook killing voor je figuur…) of eten een salade. Na vier weken komt het ons allemaal de neus uit. Gelukkig begint in week 3 het opbouwen van de keuken.

keuken - opbouw SusanAretz

Meer dan een droomkeuken

En dan is het zover… Precies op tijd, nog voor de deadline van 1 mei, staat ‘ie er. Onze droomkeuken. En hij is nog mooier dan we ooit hadden durven dromen. Groter ook dan ik ook had durven dromen. Ik had niet verwacht dat ik ooit verliefd op iemand anders dan mijn vent zou kunnen zijn. Maar ik ben het. Op onze keuken.

Keuken klaar SusanAretz

Alles, maar dan ook alles is zoals we hadden bedacht. Of zelfs nog mooier. De tekening van Femkeido is werkelijkheid geworden door het vakmanschap van de mannen van Jeff. Ons grote mensenhuis (je moet er ruim in de veertig voor zijn, maar dan heb je wat 😉 want onze “grotemensenkeuken” is een feit.

keuken klaar raamkant SusanAretz

Keukeninformatie

Omdat ik via verschillende social media kanalen héél veel vragen krijg over de keuken hieronder de details. Belangrijk nog om te melden dat, met uitzondering van de apparatuur, wij de keuken zelf bekostigd hebben! Dit is dus géén gesponsorde post, maar een artikel van een intens gelukkige bezitter van een droomkeuken!

ontwerp: Femkeido
meubelmaker/aannemer: Jeff van den Berg
Kleur keuken: Fenix RAL 180 40 05 RGB 84 95 91
Lampjes in de keuken: Tonone
Aanrechtblad: keramiek, Belgian fossil (gekocht bij Dekker, in Zevenhuizen)
Kraan: Hot bath, cobber uitvoering aged iron
Eiken plank: maatwerk
Kleur op de muren: Telegrau 4 van Sigma

Keuken NEFF .jpg

NEFF apparatuur in de keuken

Slide & hide Bakoven met stoom (die zie je boven op de foto, en ga ik dit weekend ontdekken. Zó veel zin in)
Combi oven/magnetron (boven de slide & hide oven, zelfreinigend, op Wifi aan te sluiten. Briljant)
Inductiekookplaat met TwistPad fire bediening (zó handig!)
Werkbladafzuiging (niet normaal wat een power daar in zit)
Inbouwkoelkast  (verliefd op, zo simpel is het)
Inbouwvriezer (genoeg voor in de keuken)
Vaatwasser (zo geluidloos, dat we met ons oor er tegenaan zaten om te checken of ie wel aanstond)

Meer over wat de apparatuur kan, want écht wat een snufjes zitten erop!, vertel ik je hier.

Tot zover

Tot zover de tour door onze keuken en wat er aan vooraf ging. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Heb je vragen? Laat het me vooral weten. Ik kan niet wachten om de komende tijd weer voor jullie van allerlei lekkers hierin te maken. Heb je trouwens verzoeknummers, qua recepten, dan hoor ik dat ook heel graag!

Gepubliceerd op 3 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.