Mijn droomkeuken – de keukenapparatuurAls je dan eindelijk je droomkeuken hebt (zie artikel over de totstandkoming) dan wil je natuurlijk ook koken. Maar welke apparatuur kies je voor je keuken en wat kun je er mee. En ook niet onbelangrijk, wat kies je niet, want er is zó veel!

Nadat ik je liet zien hoe we kwamen tot het ontwerp van de keuken vertel ik je vandaag wat meer over de apparatuur. Want er is heel veel keus. Gelukkig kregen we er hulp en advies bij en hebben we het nu precies zoals ik het al jaren graag wil. Kom, ik vertel je er meer over

Keukenapparatuur kiezen

Want als je een ontwerp laat maken voor een keuken moet je ook nadenken over welke keukenapparatuur je wil. Omdat ik dit jaar samenwerk met NEFF reden we naar hun Inspiratiehuis in Hoofddorp, waar werkelijk álle opties in levende lijve te zien zijn.

We hadden een afspraak gemaakt met Ineke, die eerst inventariseerde waar we de keuken voor zouden gebruiken. Als je alleen je doordeweekse avondmaaltijd erin bereidt maak je andere keuzes dan wanneer je, zoals ik, beroepsmatig in de keuken staat.

Inspiratiehuis NEFF

Voor mij waren een aantal dingen belangrijk. Genoeg ovenruimte, een zelfreinigend systeem, we koken thuis op inductie en de koelkast moest groot genoeg zijn. Nee, een aparte stoomoven was voor mij absoluut geen prioriteit. De keer dat we iets stomen gebruik ik mijn stoompan wel. En in de oven van NEFF zit ook een stoomfunctie, die meer dan voldoende is voor ons. Die oven trouwens was wel echt belangrijk. Ik doe héél veel met de oven. Niet alleen om in te bakken, maar ook voor hartige gerechten. Dat er een rijsstand opzit vind ik alleen al geweldig!

NEFF oven deegrijsstand_.jpg

Welke keukenapparatuur kies je

Op advies van Ineke kiezen we voor een koelkast van bijna 1,80m Onderin zitten drie nul graden lades. Ik vind het de uitvinding van de eeuw. Alles wat je daar in legt blijft langer vers. Dus de verse kruiden die ik gebruik, maar ook vis, vlees en kaas. Nog minder eten verspillen, nu ook met behulp van mijn keukenapparatuur. Zo fijn! Ook de uitschuifbare treetjes vind ik echt een uitkomst. Zo heb ik veel beter overzicht van wat er allemaal in de koelkast aan potjes staat.

NEFF koelkast_.Smulpaapje droomkeuken

De vaatwasser is zó stil, dat we de eerste keer dat ‘ie aanstond echt met ons oor tegen de deur aan hebben gezeten om te horen of ‘ie wel aanstond. Voor ons was vooral belangrijk dat er een lade voor bestek in zou zitten. Oh en hij is op Wifi bedienbaar. Hoe 2019 wil je het hebben?

NEFF vaatwasser_Smulpaapje droomkeuken

Slide en Hide oven

Zoals gezegd is de oven wel een van mijn belangrijkste apparaten, ik gebruik ‘m meerdere keren per dag. NEFF heeft een Slide & Hide oven, waarbij de deur ingeklapt wordt onder de oven. Ideaal! Niet alleen omdat je dan je handen vrij hebt, maar je ook veel beter zicht in de oven hebt.

NEFF oven regeneren_.jpg

Met de tiptoetsen bedien je de oven verder. Heb je nog kleine kinderen, dan kun je het kinderslot activeren dat er op zit, zodat je zeker weet dat je kleintje(s) niet met z’n vingers aan de oven kan komen (die kleintjes kunnen vaak nog beter met toetsen overweg dan wij ouders). Ook de oven is ook op afstand te starten, via de Wifi en het HomeConnect systeem van NEFF, net als de vaatwasser en de combi oven/magnetron.

NEFF ovenwifi_.Smulpaapje droomkeuken

Daarnaast zitten er zó veel functies op dat ik me echt heb voorgenomen de boekjes van voor naar achter te lezen, zodat ik zeker weet dat ik álle functionaliteiten ga benutten.

Inductie kookplaat

We koken al jaren op inductie, dus dat de kookplaat inductie moest worden stond vast. Ik wilde wel heel graag genoeg kookruimte hebben en het moest makkelijk te bedienen zijn. We kozen uiteindelijk voor een kookplaat met, zoals NEFF het noemt, TwistPad Fire bediening. Een magnetische knop in het midden van de kookplaat, waarmee je de kookplaat bedient. Super easy!

NEFF inductieplaat_Smulpaapje droomkeuken

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om kookzones met elkaar te verbinden, waardoor je bijvoorbeeld ook over de hele lengte van de kookplaat een grillplaat erop kunt zetten. Ik vind het echt te briljant voor woorden!

Afzuiging in het werkblad

Omdat we in het ontwerp zijn gegaan voor een keuken zonder bovenkastjes, zodat we zoveel mogelijk lucht in de kamer houden, willen we ook geen afzuigkap. Ik vind die dingen echt monsterlijk lelijk! We kozen dan ook voor afzuiging in het werkblad, aan weerszijde van de kookplaat. Eén afzuiger wordt naar buiten geleid qua afvoer. De ander recyclet in een filter, onder het aanrechtblad.

NEFF werkbladafzuiging.Smulpaapje droomkeuken

De afzuiging werkt echt als een tierelier! Zeker als je bij heftigere geuren, zoals vis e.d. de powerknop aanzet zie je alles wat er opstijgt gewoon weggezogen worden. Niet normaal, zo krachtig!

Mijn droomkeuken

Nu alles er staat is de droomkeuken compleet en kan er gekookt en gebakken worden. De eerste maaltijd die ik maakte waren de asperges waar ik me al weken op verheugde. Maar om de oven in te wijden wordt er (natuurlijk) gebakken. En om dat heugelijke moment te vieren maakte ik een super verrassende en lekkere churros cake. Dat recept deel ik natuurlijk met je en vind je hier.

Wil je de apparatuur ook in gebruik zien? Op mijn profielpagina op Instagram vind je een highlight die heet Droomkeuken, daarin zitten heel veel (korte) filmpjes. Niet alleen over de verbouwing, maar dus juist ook over de apparatuur. Klik hier om daar meteen een kijkje te nemen. Of kijk op mijn YouTube pagina (project in wording). Daar vind je de video van de keukentour die ik live op Instagram deed. In 2021 verscheen er ook nog een video van VT Wonen, die kwamen filmen.

Smulpaapje x NEFF

Dit jaar ben ik – met trots – een van de ambassadeurs voor NEF (hier lees je daar meer over) dit artikel is onderdeel van deze samenwerking, maar mijn enthousiasme meer dan oprecht.

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.