Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)



Met een lekkere siroop maak je, zonder alcohol, deze heerlijke sinaasappeltiramisu. Die is dus volledig kidsproof.

De siroop uit de FDbox die ik mocht samenstellen kun je voor zoveel meer gebruiken dan alleen aanlengen met (bruis)water. In het boekje dat bij de box zit vind je ook het recept voor de pannacotta die ik er mee maakte.

Maar ik bedacht er ook deze verrassende tiramisu mee. Een tiramisu zonder alcohol, maar wel met super veel smaak. Daar wordt iedereen blij van!

Voor 4-6 personen

  • 200ml sinaasappel-kaneel -gembersiroop (Foodelicious) *)
  • 4 eiwitten
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 250g mascarpone
  • 2el poedersuiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 sinaasappel in partjes
  • ongeveer 12 lange vingers, bij voorkeur de Italiaanse

verder nodig: schaal 20x15cm – wachttijd 4-6 uur

*) of gebruik een pure limonadesiroop naar keuze, bij voorkeur dan wel eentje met sinaasappelsmaak.

alcoholvrije tiramisu

Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)

Klop de eiwitten stijf. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp, sap, poedersuiker en kaneel. Vouw de geslagen eiwitten hier door heen. Doop de lange vingers in de siroop en beleg de bodem van je schaal daarmee. Leg hier de partjes sinaasappel op. Daarop gaat de helft van het mascarponemengsel.

Zelfgemaakte tiramisu

Herhaal met de volgende lading lange vingers. En verdeel de rest van het mascarponemengsel daarover. Eventueel kun je de bovenkant nog garneren met wat extra sinaasappel. Bestrooi in ieder geval nog (matig) met een beetje kaneel. Zet nu in de koelkast en laat minstens 4-6 uur opstijven. Langer mag ook. Serveer liefst wel op kamertemperatuur.

* Let op: door het gebruik van rauw ei in de tiramisu is deze tiramisu niet geschikt voor zwangeren en/of hele kleine kinderen.

Gepubliceerd op 11 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.