Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)

Met een lekkere siroop maak je, zonder alcohol, deze heerlijke sinaasappeltiramisu. Die is dus volledig kidsproof.
De siroop uit de FDbox die ik mocht samenstellen kun je voor zoveel meer gebruiken dan alleen aanlengen met (bruis)water. In het boekje dat bij de box zit vind je ook het recept voor de pannacotta die ik er mee maakte.
Maar ik bedacht er ook deze verrassende tiramisu mee. Een tiramisu zonder alcohol, maar wel met super veel smaak. Daar wordt iedereen blij van!
Voor 4-6 personen
- 200ml sinaasappel-kaneel -gembersiroop (Foodelicious) *)
- 4 eiwitten
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 250g mascarpone
- 2el poedersuiker
- ½ tl kaneel
- 1 sinaasappel in partjes
- ongeveer 12 lange vingers, bij voorkeur de Italiaanse
verder nodig: schaal 20x15cm – wachttijd 4-6 uur
*) of gebruik een pure limonadesiroop naar keuze, bij voorkeur dan wel eentje met sinaasappelsmaak.
Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)
Klop de eiwitten stijf. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp, sap, poedersuiker en kaneel. Vouw de geslagen eiwitten hier door heen. Doop de lange vingers in de siroop en beleg de bodem van je schaal daarmee. Leg hier de partjes sinaasappel op. Daarop gaat de helft van het mascarponemengsel.
Zelfgemaakte tiramisu
Herhaal met de volgende lading lange vingers. En verdeel de rest van het mascarponemengsel daarover. Eventueel kun je de bovenkant nog garneren met wat extra sinaasappel. Bestrooi in ieder geval nog (matig) met een beetje kaneel. Zet nu in de koelkast en laat minstens 4-6 uur opstijven. Langer mag ook. Serveer liefst wel op kamertemperatuur.
* Let op: door het gebruik van rauw ei in de tiramisu is deze tiramisu niet geschikt voor zwangeren en/of hele kleine kinderen.
Gepubliceerd op 11 oktober 2017