Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)



Met een lekkere siroop maak je, zonder alcohol, deze heerlijke sinaasappeltiramisu. Die is dus volledig kidsproof.

De siroop uit de FDbox die ik mocht samenstellen kun je voor zoveel meer gebruiken dan alleen aanlengen met (bruis)water. In het boekje dat bij de box zit vind je ook het recept voor de pannacotta die ik er mee maakte.

Maar ik bedacht er ook deze verrassende tiramisu mee. Een tiramisu zonder alcohol, maar wel met super veel smaak. Daar wordt iedereen blij van!

Voor 4-6 personen

  • 200ml sinaasappel-kaneel -gembersiroop (Foodelicious) *)
  • 4 eiwitten
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 250g mascarpone
  • 2el poedersuiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 sinaasappel in partjes
  • ongeveer 12 lange vingers, bij voorkeur de Italiaanse

verder nodig: schaal 20x15cm – wachttijd 4-6 uur

*) of gebruik een pure limonadesiroop naar keuze, bij voorkeur dan wel eentje met sinaasappelsmaak.

alcoholvrije tiramisu

Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)

Klop de eiwitten stijf. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp, sap, poedersuiker en kaneel. Vouw de geslagen eiwitten hier door heen. Doop de lange vingers in de siroop en beleg de bodem van je schaal daarmee. Leg hier de partjes sinaasappel op. Daarop gaat de helft van het mascarponemengsel.

Zelfgemaakte tiramisu

Herhaal met de volgende lading lange vingers. En verdeel de rest van het mascarponemengsel daarover. Eventueel kun je de bovenkant nog garneren met wat extra sinaasappel. Bestrooi in ieder geval nog (matig) met een beetje kaneel. Zet nu in de koelkast en laat minstens 4-6 uur opstijven. Langer mag ook. Serveer liefst wel op kamertemperatuur.

* Let op: door het gebruik van rauw ei in de tiramisu is deze tiramisu niet geschikt voor zwangeren en/of hele kleine kinderen.

Gepubliceerd op 11 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.