Sinaasappel pannacotta

Een simpel recept, voor een heerlijke sinaasappel pannacotta. Met maar 5 ingrediënten zet je een heerlijk fris dessert (met kerst) op tafel.
Voor de speciale Smulpaapje FDbox bedacht ik in 2017 met de sinaasappelsiroop die toen in de box zat deze super simpele, maar oh zo lekkere pannacotta.
Dit is ook zo’n dessert dat het geweldig doet als slot van je kerstmenu, maar ze zijn zó lekker dat je er eigenlijk gewoon altijd van kunt genieten.
Je maakt 12 kleine pannacotta’s, maar voel je ook vrij om er 6 grotere van te maken. Op gaan ze hoe dan ook wel, dat weet ik zeker!
Voor 12 mini pannacotta
- 300ml slagroom
- 100g suiker
- 8gr gelatine, geweekt in koud water
- 200g Griekse yoghurt
- 100ml sinaasappelsiroop (Foodelicious) of gebruik een (smaak) siroop naar keuze
Verder nodig: siliconen muffinblik (of andere geschikte vormpjes)
Sinaasappel pannacotta
Verwarm voor de pannacotta de room met de suiker, maar zorg dat het niet aan de kook komt. Als de suiker is opgelost meng je de uitgeknepen gelatine erdoor, tot die is opgelost. Laat even afkoelen en met een garde meng je dan de yoghurt en siroop er door mixen. Verdeel over het muffinblik en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Simpele pannacotta
Snijd rondom de pannacotta voorzichtig los met een mes. Daarna met een grote lepel uit de vorm scheppen en op een mooi bordje zetten. Serveer met een partje verse sinaasappel en bestrooi matig met nog wat kaneel.
Gepubliceerd op 8 december 2021