Sinaasappel pannacotta



Een simpel recept, voor een heerlijke sinaasappel pannacotta. Met maar 5 ingrediënten zet je een heerlijk fris dessert (met kerst) op tafel.

Voor de speciale Smulpaapje FDbox bedacht ik in 2017 met de sinaasappelsiroop die toen in de box zat deze super simpele, maar oh zo lekkere pannacotta.

Dit is ook zo’n dessert dat het geweldig doet als slot van je kerstmenu, maar ze zijn zó lekker dat je er eigenlijk gewoon altijd van kunt genieten.

Je maakt 12 kleine pannacotta’s, maar voel je ook vrij om er 6 grotere van te maken. Op gaan ze hoe dan ook wel, dat weet ik zeker!

Voor 12 mini pannacotta

  • 300ml slagroom
  • 100g suiker
  • 8gr gelatine, geweekt in koud water
  • 200g Griekse yoghurt
  • 100ml sinaasappelsiroop (Foodelicious) of gebruik een (smaak) siroop naar keuze

Verder nodig: siliconen muffinblik (of andere geschikte vormpjes)

pannacotta

Sinaasappel pannacotta

Verwarm voor de pannacotta de room met de suiker, maar zorg dat het niet aan de kook komt. Als de suiker is opgelost meng je de uitgeknepen gelatine erdoor, tot die is opgelost. Laat even afkoelen en met een garde meng je dan de yoghurt en siroop er door mixen. Verdeel over het muffinblik en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Simpele pannacotta

Snijd rondom de pannacotta voorzichtig los met een mes. Daarna met een grote lepel uit de vorm scheppen en op een mooi bordje zetten. Serveer met een partje verse sinaasappel en bestrooi matig met nog wat kaneel.

 

Gepubliceerd op 8 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.