Salmon melt – tosti met zalm & roomkaas



Een tuna melt kennen we nu wel, tijd dus om die een upgrade te geven. Deze salmon melt is in feite een chique tosti met zalm en roomkaas.

Het geheim van zowel de tuna melt, als de salmon melt is dat je vis op smaak brengt en samen met kaas in een tosti apparaat doet. De kaas smelt in de vis en het resultaat is een geweldig lekkere tosti met vis en kaas.

Ik breng voor deze salmon melt de zalm uit blik op smaak met roomkaas, kappertjes, bieslook en citroen. Je kunt vervolgens iedere kaas kiezen die je wilt om er op te doen, maar persoonlijk vind ik cheddar hiervoor wel de lekkerste kaas. Beetje pittig, maar hij smelt wel goed.

Deze salmon melt is een geweldig lunchbroodje, maar doet het bijvoorbeeld met Pasen ook super tijdens een uitgebreide brunch. Maar wacht daar vooral niet op, want dit broodje is te lekker om maar één keer per jaar te maken. Dit is hoe ik ‘m maakte

Voor 4 personen

2 blikjes zalm à 160 gram, uitgelekt (ik gebruik liefst Fish Tales)
150 gram roomkaas
15 gram verse bieslook, fijn gesneden
1 el kappertjes
rasp van 1 citroen
citroensap, naar smaak
versgemalen zwarte peper en zout
8 plakjes cheddar (of andere kaas naar keuze)
8 sneetjes brood naar keuze, iets dikker gesneden vind ik persoonlijk het lekkerst

tosti vis kaas

Salmon melt – tosti zalm & roomkaas

Voor deze salmon melt maak je eerst de zalm op smaak door die te mengen met de roomkaas, bieslook, kappertjes, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Proef of je dit zo lekker vindt en stel waar nodig de smaak bij.

Verhit een tosti ijzer en beleg je sneetjes brood eerst met de cheddar en daar op de zalm. Andere boterham er tegen aan en dan in je tosti ijzer, tot de kaas gesmolten is en je brood lekker knapperig.

Halveer en serveer meteen. Ook lekker om te serveren met een schepje ingemaakte rode ui, als smaakcontrast.

Gepubliceerd op 8 maart 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.