Salmon melt – tosti met zalm & roomkaas



Een tuna melt kennen we nu wel, tijd dus om die een upgrade te geven. Deze salmon melt is in feite een chique tosti met zalm en roomkaas.

Het geheim van zowel de tuna melt, als de salmon melt is dat je vis op smaak brengt en samen met kaas in een tosti apparaat doet. De kaas smelt in de vis en het resultaat is een geweldig lekkere tosti met vis en kaas.

Ik breng voor deze salmon melt de zalm uit blik op smaak met roomkaas, kappertjes, bieslook en citroen. Je kunt vervolgens iedere kaas kiezen die je wilt om er op te doen, maar persoonlijk vind ik cheddar hiervoor wel de lekkerste kaas. Beetje pittig, maar hij smelt wel goed.

Deze salmon melt is een geweldig lunchbroodje, maar doet het bijvoorbeeld met Pasen ook super tijdens een uitgebreide brunch. Maar wacht daar vooral niet op, want dit broodje is te lekker om maar één keer per jaar te maken. Dit is hoe ik ‘m maakte

Voor 4 personen

2 blikjes zalm à 160 gram, uitgelekt (ik gebruik liefst Fish Tales)
150 gram roomkaas
15 gram verse bieslook, fijn gesneden
1 el kappertjes
rasp van 1 citroen
citroensap, naar smaak
versgemalen zwarte peper en zout
8 plakjes cheddar (of andere kaas naar keuze)
8 sneetjes brood naar keuze, iets dikker gesneden vind ik persoonlijk het lekkerst

tosti vis kaas

Salmon melt – tosti zalm & roomkaas

Voor deze salmon melt maak je eerst de zalm op smaak door die te mengen met de roomkaas, bieslook, kappertjes, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Proef of je dit zo lekker vindt en stel waar nodig de smaak bij.

Verhit een tosti ijzer en beleg je sneetjes brood eerst met de cheddar en daar op de zalm. Andere boterham er tegen aan en dan in je tosti ijzer, tot de kaas gesmolten is en je brood lekker knapperig.

Halveer en serveer meteen. Ook lekker om te serveren met een schepje ingemaakte rode ui, als smaakcontrast.

Gepubliceerd op 8 maart 2022


1 reactie

  1. Wilma Hogendoorn schreef:

    Wat een heerlijke tosti. Samen met kop soep ook een goede avondmaaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.