Salmon melt – tosti met zalm & roomkaas



Een tuna melt kennen we nu wel, tijd dus om die een upgrade te geven. Deze salmon melt is in feite een chique tosti met zalm en roomkaas.

Het geheim van zowel de tuna melt, als de salmon melt is dat je vis op smaak brengt en samen met kaas in een tosti apparaat doet. De kaas smelt in de vis en het resultaat is een geweldig lekkere tosti met vis en kaas.

Ik breng voor deze salmon melt de zalm uit blik op smaak met roomkaas, kappertjes, bieslook en citroen. Je kunt vervolgens iedere kaas kiezen die je wilt om er op te doen, maar persoonlijk vind ik cheddar hiervoor wel de lekkerste kaas. Beetje pittig, maar hij smelt wel goed.

Deze salmon melt is een geweldig lunchbroodje, maar doet het bijvoorbeeld met Pasen ook super tijdens een uitgebreide brunch. Maar wacht daar vooral niet op, want dit broodje is te lekker om maar één keer per jaar te maken. Dit is hoe ik ‘m maakte

Voor 4 personen

2 blikjes zalm à 160 gram, uitgelekt (ik gebruik liefst Fish Tales)
150 gram roomkaas
15 gram verse bieslook, fijn gesneden
1 el kappertjes
rasp van 1 citroen
citroensap, naar smaak
versgemalen zwarte peper en zout
8 plakjes cheddar (of andere kaas naar keuze)
8 sneetjes brood naar keuze, iets dikker gesneden vind ik persoonlijk het lekkerst

tosti vis kaas

Salmon melt – tosti zalm & roomkaas

Voor deze salmon melt maak je eerst de zalm op smaak door die te mengen met de roomkaas, bieslook, kappertjes, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Proef of je dit zo lekker vindt en stel waar nodig de smaak bij.

Verhit een tosti ijzer en beleg je sneetjes brood eerst met de cheddar en daar op de zalm. Andere boterham er tegen aan en dan in je tosti ijzer, tot de kaas gesmolten is en je brood lekker knapperig.

Halveer en serveer meteen. Ook lekker om te serveren met een schepje ingemaakte rode ui, als smaakcontrast.

Gepubliceerd op 8 maart 2022


1 reactie

  1. Wilma Hogendoorn schreef:

    Wat een heerlijke tosti. Samen met kop soep ook een goede avondmaaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.