Salmon melt – tosti met zalm & roomkaas



Een tuna melt kennen we nu wel, tijd dus om die een upgrade te geven. Deze salmon melt is in feite een chique tosti met zalm en roomkaas.

Het geheim van zowel de tuna melt, als de salmon melt is dat je vis op smaak brengt en samen met kaas in een tosti apparaat doet. De kaas smelt in de vis en het resultaat is een geweldig lekkere tosti met vis en kaas.

Ik breng voor deze salmon melt de zalm uit blik op smaak met roomkaas, kappertjes, bieslook en citroen. Je kunt vervolgens iedere kaas kiezen die je wilt om er op te doen, maar persoonlijk vind ik cheddar hiervoor wel de lekkerste kaas. Beetje pittig, maar hij smelt wel goed.

Deze salmon melt is een geweldig lunchbroodje, maar doet het bijvoorbeeld met Pasen ook super tijdens een uitgebreide brunch. Maar wacht daar vooral niet op, want dit broodje is te lekker om maar één keer per jaar te maken. Dit is hoe ik ‘m maakte

Voor 4 personen

2 blikjes zalm à 160 gram, uitgelekt (ik gebruik liefst Fish Tales)
150 gram roomkaas
15 gram verse bieslook, fijn gesneden
1 el kappertjes
rasp van 1 citroen
citroensap, naar smaak
versgemalen zwarte peper en zout
8 plakjes cheddar (of andere kaas naar keuze)
8 sneetjes brood naar keuze, iets dikker gesneden vind ik persoonlijk het lekkerst

tosti vis kaas

Salmon melt – tosti zalm & roomkaas

Voor deze salmon melt maak je eerst de zalm op smaak door die te mengen met de roomkaas, bieslook, kappertjes, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Proef of je dit zo lekker vindt en stel waar nodig de smaak bij.

Verhit een tosti ijzer en beleg je sneetjes brood eerst met de cheddar en daar op de zalm. Andere boterham er tegen aan en dan in je tosti ijzer, tot de kaas gesmolten is en je brood lekker knapperig.

Halveer en serveer meteen. Ook lekker om te serveren met een schepje ingemaakte rode ui, als smaakcontrast.

Gepubliceerd op 8 maart 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.