Het Zoetboek van Delicious – reviewDelicious is een van de foodie magazines die maandelijks bij me op de mat valt en waar ik iedere keer weer met veel plezier doorheen blader. Nu is er hét Zoetboek, een boek met alleen maar zoete recepten maar allemaal in de herkenbare Delicious stijl.

Voor ieder moment van de dag is er een zoetrecept. En of je nu beginner bent of al meer ervaren in de keuken, je komt in het Zoetboek van Delicious meer dan aan je trekken.

Het Zoetboek van Delicious

In zeven hoofdstukken vind je een ongelofelijke variatie aan zoetrecepten. Te beginnen met alle praktische informatie voor je begint aan het boek. Gedegen informatie, zoals je mag verwachten van Delicious.

En dan begint je zoetavontuur pas echt. Cake & gebak, koekjes & snoep, taart, ontbijt & brunch, ijs en niet te vergeten toetjes. In totaal staan er 132 (!!) recepten in het boek. De hoofdstukken zijn allemaal even prachtig gefotografeerd en vormgegeven. Werkelijk een lust voor het oog!

Delicious zoetboek.png

Voor elk wat wils

De recepten variëren van heel prima te maken, tot echt wel even je best voor doen. Dat maakt het ook een heel divers boek waar iedereen iets lekkers uit kan halen. Omdat de receptuur, zoals altijd bij Delicious, super goed is beschreven heb ik ook het gevoel dat de minder ervaren bakker het aan gaat durven om een iets moeilijker recept te maken. (en ja, dan heb ik het ook over mezelf, want ik ben niet heel geweldig in zoete, ingewikkeld lijkende recepten..)

Overigens koos ik voor deze gelegenheid – en omdat ik alle ingrediënten in huis had – ervoor om een heel goed te maken plaattaart met bosbessen te bakken. Zó gemaakt, maar zo ongelofelijk lekker! (het recept vind je hier)

Cover Zoetboek_Smulpaapje

Zoetbijbel

Hou je van zoet, heb je zin om verrassende (nieuwe) recepten te maken, word je blij van een mooi vormgegeven en gefotografeerd boek waarvan de receptuur gewoon altijd klopt, dan is het Zoetboek van Delicious vanaf nu jouw Zoetbijbel. Ook een goed boek om cadeau te geven trouwens.

Het Zoetboek van Delicious is uitgegeven door Fontaine, kost € 17,99 (koopje!) en is in de boekhandel en online te koop

In de keuken met Maureen Belderink

Ter gelegenheid van het verschijnen van het eerste boek onder haar hoofdredacteurschap had ik het genoegen om Delicious hoofdredacteur Maureen Belderink te interviewen voor de reeks In de keuken met… En natuurlijk ging het ook over haar zoetvoorkeuren en het boek. Dat interview lees je hier.

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.