Plaatcake met bosbessen & citroen (uit het Delicious Zoetboek)



Het is best lastig kiezen, als bijna alle 132 recepten uit het Delicious Zoetboek er allemaal even lekker uitzien. Maar omdat ik alles voor deze plaatcake nog in huis had, én hij in nog geen 45 minuten uit de oven komt koos ik dit recept om met jullie te delen.

Uiteraard kon ik het niet laten om het recept hier en daar íets naar mijn eigen smaak aan te passen. Maar het resultaat is er niet minder om. Gauw de keuken in dus!

Plaatcake Delicious

Voor één plaatcake met bosbessen

200g bloem (gezeefd) met een mespunt zout
200g suiker
200g zachte roomboter
1tl vanille extract
rasp van 1 schoongeboende citroen
2 eieren
100ml halfvolle kwark
150g verse bosbessen
5 knapperige gemberkoekjes (verkruimeld) (of 1 ruime el amandelschaafsel)

Verder nodig: browniebakblik, voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Plaatcake met bosbessen

Zeef de bloem in een kom en doe daar het zout bij. In de mixer gaat de zachte boter en suiker, mix zeker 5 minuten tot het mooi luchtig en romig is. Dan de vanille en citroenrasp erdoor mengen. Breek nu een voor een de eieren erin en mix per ei tot ze geheel zijn opgenomen, voor je het volgende ei erbij doet. Kwark er door mengen en je beslag is klaar om bij de bloem te gaan.

Snelle cake uit Delicious Zoetboek

Giet het beslag in de vorm en strijk gelijkmatig uit. Verspreid de bosbessen hierover en tot slot de fijne koekkruimels er overheen (in het originele recept wordt hier een eetlepel amandelschaafsel gebruikt en die heb ik de 2e keer ook gebruikt). Bak de cake 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie gaar en mooi goudbruin is.

Laat afkoelen, voor je de cake uit het blik haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Eventueel strooi je er nog wat poedersuiker over. Vers het lekkerst!

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!