Plaatcake met bosbessen & citroen (uit het Delicious Zoetboek)



Het is best lastig kiezen, als bijna alle 132 recepten uit het Delicious Zoetboek er allemaal even lekker uitzien. Maar omdat ik alles voor deze plaatcake nog in huis had, én hij in nog geen 45 minuten uit de oven komt koos ik dit recept om met jullie te delen.

Uiteraard kon ik het niet laten om het recept hier en daar íets naar mijn eigen smaak aan te passen. Maar het resultaat is er niet minder om. Gauw de keuken in dus!

Plaatcake Delicious

Voor één plaatcake met bosbessen

200g bloem (gezeefd) met een mespunt zout
200g suiker
200g zachte roomboter
1tl vanille extract
rasp van 1 schoongeboende citroen
2 eieren
100ml halfvolle kwark
150g verse bosbessen
5 knapperige gemberkoekjes (verkruimeld) (of 1 ruime el amandelschaafsel)

Verder nodig: browniebakblik, voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Plaatcake met bosbessen

Zeef de bloem in een kom en doe daar het zout bij. In de mixer gaat de zachte boter en suiker, mix zeker 5 minuten tot het mooi luchtig en romig is. Dan de vanille en citroenrasp erdoor mengen. Breek nu een voor een de eieren erin en mix per ei tot ze geheel zijn opgenomen, voor je het volgende ei erbij doet. Kwark er door mengen en je beslag is klaar om bij de bloem te gaan.

Snelle cake uit Delicious Zoetboek

Giet het beslag in de vorm en strijk gelijkmatig uit. Verspreid de bosbessen hierover en tot slot de fijne koekkruimels er overheen (in het originele recept wordt hier een eetlepel amandelschaafsel gebruikt en die heb ik de 2e keer ook gebruikt). Bak de cake 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie gaar en mooi goudbruin is.

Laat afkoelen, voor je de cake uit het blik haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Eventueel strooi je er nog wat poedersuiker over. Vers het lekkerst!

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.