Pruimencake met gember



Je kunt niet genoeg pruimenrecepten hebben wat mij betreft. Dus staat er – naast een recept voor pruimenvlaai – ook een heerlijke pruimencake met gember voor je klaar. Dat wordt weer smullen. Want deze pruimencake is lekker smeuïg doordat er onder meer yoghurt in wordt gebruikt. Door de specerijen die erin zitten krijgt de cake met pruimen net dat beetje extra kick.

Ik gebruikte reine claudes voor de cake, maar ieder soort pruim is natuurlijk prima. Zorg wel dat ze lekker rijp en zoet zijn. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de springvorm in te vetten en de oven voor te verwarmen. Zet koffie / thee voor jezelf terwijl de pruimencake bakt en je kunt al bijna genieten van dit heerlijke stukje zelfgebakken gebak.

Dit heb je nodig:
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 tl kaneel
¼ tl zout
½ tl gember
200g suiker
125g zachte roomboter
3 eieren
1 zakje (Bourbon) vanillesuiker
100g yoghurt
+/- 15 reine claudes, halveren en pit eruit
2el kaneelsuiker
Verder nodig: springvorm 26cm (ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd 15 minuten + 45 minuten in de oven

Pruimencake met gember

Om de pruimencake te maken meng je de bloem met bakpoeder, kaneel, zout en gember. Mix de suiker met de boter tot de suiker is opgenomen en voeg dan één voor één de eieren toe. Mix iedere keer tot het ei volledig is opgenomen. Mix er dan de vanillesuiker en yoghurt door tot je een glad beslag hebt. Dan in delen het bloemmengsel toevoegen.

Doe je cakebeslag in de ingevette springvorm en leg de gehalveerde pruimen met de platte kant naar boven op je beslag. Bestrooi die met de kaneelsuiker.

Bak je pruimencake nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot je een satéprikker in de cake kunt steken en die er schoon uitkomt. Laat de cake even afkoelen in je springvorm. Verwijder dan de ring en snijd in gewenste stukken. Genieten!

Gepubliceerd op 4 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.