Gegrilde prei van de barbecue met romesco



Uit Zin in salade  van Bibi Loomans komt dit heerlijk eenvoudige barbecuerecept voor gegrilde prei met een snelle romescodip. Zo is groente van de barbecue écht lekker.

Doordat je de prei kort blancheert gril je de prei makkelijker op de barbecue en is je gerecht ook echt in een mum van tijd klaar.

Bij de gegrilde prei van de barbecue serveert Bibi een romescodip. Die maak je heel eenvoudig met een staafmixer. Ik koos voor de cheat versie met geroosterde paprika uit een pot, maar wil je die eerst zelf op de barbecue roosteren kan dat natuurlijk ook.

Het resultaat is een lekker verrassend groentegerecht van de barbecue. In het boek van Bibi vind je nog veel meer lekkere groentegerechten en salades.

Dit heb je nodig voor de gegrilde prei

2 stengels prei, uiteinde eraf en harde groene bladeren verwijderd
2 eetlepels olie
zout en peper
optioneel: 1 eetlepel honing

voor de romescodip

2 geroosterde paprika’s (vers of uit pot)
1 teen knoflook
50 gram gerookte amandelen (ik gebruikte cashews)
1 tl rode wijnazijn
1/2 tl chilivlokken
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
zout & peper

verder nodig: barbecue (direct vuur) – staafmixer voor de romesco – satéprikkers (geweekt in water)

prei van de bbq

Gegrilde prei van de barbecue met romesco

Snijd de schoongemaakte prei in dikke ringen en kook kort in kokend water, een minuut of twee afhankelijk van de dikte van je prei. Laat uitlekken en afkoelen en rijg dan aan de satéprikkers.

Maak de romesco door alle ingrediënten in een hoge maatbeker te doen en te blenden tot een dikkige saus. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Verhit de barbecue (of als je die niet hebt, een grillpan) Meng de olie met het zout en peper en als je die gebruikt ook de honing en kwast de preiprikkers er mee in. Grill de prei op de barbecue tot ze mooi verkleurd en gaar zijn.

Serveer de gegrilde prei met de romesco. Die saus is overigens ook heerlijk met brood, dus serveer die er lekker bij. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!