Gegrilde prei van de barbecue met romesco



Uit Zin in salade  van Bibi Loomans komt dit heerlijk eenvoudige barbecuerecept voor gegrilde prei met een snelle romescodip. Zo is groente van de barbecue écht lekker.

Doordat je de prei kort blancheert gril je de prei makkelijker op de barbecue en is je gerecht ook echt in een mum van tijd klaar.

Bij de gegrilde prei van de barbecue serveert Bibi een romescodip. Die maak je heel eenvoudig met een staafmixer. Ik koos voor de cheat versie met geroosterde paprika uit een pot, maar wil je die eerst zelf op de barbecue roosteren kan dat natuurlijk ook.

Het resultaat is een lekker verrassend groentegerecht van de barbecue. In het boek van Bibi vind je nog veel meer lekkere groentegerechten en salades.

Dit heb je nodig voor de gegrilde prei

2 stengels prei, uiteinde eraf en harde groene bladeren verwijderd
2 eetlepels olie
zout en peper
optioneel: 1 eetlepel honing

voor de romescodip

2 geroosterde paprika’s (vers of uit pot)
1 teen knoflook
50 gram gerookte amandelen (ik gebruikte cashews)
1 tl rode wijnazijn
1/2 tl chilivlokken
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
zout & peper

verder nodig: barbecue (direct vuur) – staafmixer voor de romesco – satéprikkers (geweekt in water)

prei van de bbq

Gegrilde prei van de barbecue met romesco

Snijd de schoongemaakte prei in dikke ringen en kook kort in kokend water, een minuut of twee afhankelijk van de dikte van je prei. Laat uitlekken en afkoelen en rijg dan aan de satéprikkers.

Maak de romesco door alle ingrediënten in een hoge maatbeker te doen en te blenden tot een dikkige saus. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Verhit de barbecue (of als je die niet hebt, een grillpan) Meng de olie met het zout en peper en als je die gebruikt ook de honing en kwast de preiprikkers er mee in. Grill de prei op de barbecue tot ze mooi verkleurd en gaar zijn.

Serveer de gegrilde prei met de romesco. Die saus is overigens ook heerlijk met brood, dus serveer die er lekker bij. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.