Zin in salade van Bibi LoomansHet hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.

Want als het aan Bibi ligt is het klaar met het ‘excuus slaatje’ en krijgen salades een hoofdrol aan tafel. Om daar te komen neemt Bibi je eerst mee in haar eigen culinaire opvoeding. Maar ook in hoe salades het beste tot hun recht komen. Wat doe je wel, wat doe je niet en met welke basis ingrediënten in huis kun je altijd een lekkere salade maken.

Het boek is opgedeeld in de vier seizoenen en elk seizoen heeft salades gebaseerd op wat er dan verkrijgbaar is. Dat maakt het meteen praktisch, want nu kun je het boek echt het hele jaar gebruiken.

De recepten zijn heerlijk gevarieerd, door het gebruik van verschillende groenten maar ook doordat de salades niet perse altijd op basis van sla zijn en je verschillende technieken kunt gebruiken.

Zin in salade

prei van de bbq

Ik maakte bijvoorbeeld de gegrilde prei van de barbecue (het recept staat online voor je). Heerlijk! Maar ook de tomatenkersensalade met burrata klinkt echt goddelijk of wat dacht je van de salade met gamba’s, venkel, limabonen en chorizokruim. Yum!

Variatie met salades

Dat maakt dit boek ook meteen echt een boek dat je er met regelmaat bij wilt pakken. De variatie met salades is eindeloos en hoeft echt niet saai alleen maar sla, tomaat en komkommer te zijn.

Bibi maakt salades fun, vrolijk en fris. Dat zie je terug in de fotografie en vormgeving van het boek. Zin in salades in zo’n boek dat je lekker cadeau geeft of gewoon voor jezelf koopt als je wat meer variatie wil in de salades die je, het hele jaar rond, op tafel zet. Missie geslaagd wat mij betreft!

Zin in Salades wordt uitgegeven door Fontaine en is in de boekwinkel en online te koop voor € 27,99

Gepubliceerd op 19 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.