Zin in salade van Bibi LoomansHet hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.

Want als het aan Bibi ligt is het klaar met het ‘excuus slaatje’ en krijgen salades een hoofdrol aan tafel. Om daar te komen neemt Bibi je eerst mee in haar eigen culinaire opvoeding. Maar ook in hoe salades het beste tot hun recht komen. Wat doe je wel, wat doe je niet en met welke basis ingrediënten in huis kun je altijd een lekkere salade maken.

Het boek is opgedeeld in de vier seizoenen en elk seizoen heeft salades gebaseerd op wat er dan verkrijgbaar is. Dat maakt het meteen praktisch, want nu kun je het boek echt het hele jaar gebruiken.

De recepten zijn heerlijk gevarieerd, door het gebruik van verschillende groenten maar ook doordat de salades niet perse altijd op basis van sla zijn en je verschillende technieken kunt gebruiken.

Zin in salade

prei van de bbq

Ik maakte bijvoorbeeld de gegrilde prei van de barbecue (het recept staat online voor je). Heerlijk! Maar ook de tomatenkersensalade met burrata klinkt echt goddelijk of wat dacht je van de salade met gamba’s, venkel, limabonen en chorizokruim. Yum!

Variatie met salades

Dat maakt dit boek ook meteen echt een boek dat je er met regelmaat bij wilt pakken. De variatie met salades is eindeloos en hoeft echt niet saai alleen maar sla, tomaat en komkommer te zijn.

Bibi maakt salades fun, vrolijk en fris. Dat zie je terug in de fotografie en vormgeving van het boek. Zin in salades in zo’n boek dat je lekker cadeau geeft of gewoon voor jezelf koopt als je wat meer variatie wil in de salades die je, het hele jaar rond, op tafel zet. Missie geslaagd wat mij betreft!

Zin in Salades wordt uitgegeven door Fontaine en is in de boekwinkel en online te koop voor € 27,99

Gepubliceerd op 19 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!