Rode poon van de barbecue



Vis op de barbecue is al een goed plan. Rode poon op de BBQ is helemaal een top idee. Zeker met dit verrassende visrecept met rode poon van de BBQ. Want van het Visbureau kreeg ik een tijdje terug een prachtig pakketje verse rode poon. Die vroor ik meteen in, zodat ik ze op een later moment zou kunnen gebruiken. Rode poon wordt betrekkelijk weinig gekocht nog door Nederlanders. Wat super jammer is want het is echt een super lekker visje, waar je heel veel mee kunt maken.

Fileer je voor dit recept van de barbecue je rode poon zelf, dan hoeft alleen de kop eraf en de ingewanden eruit. Of vraag je visboer om dit te doen. Kom, we steken de barbecue aan en gaan aan de slag.

Ingrediënten voor 4 personen
4-8 rode poon, hoeveelheid ook afhankelijk van de grootte
4 kleine Italiaanse courgettes, in repen gesneden
1 el olijfolie
handje verse peterselie
handje verse kervel
1 citroen, in partjes
zout & peper

verder nodig: aluminiumfolie – BBQ op 200C (direct vuur)
Bereidingstijd: 10 minuten – 15 minuten op de BBQ

Rode poon van de barbecue

Om de rode poon op de barbecue te kunnen maken maak je pakketjes van aluminiumfolie. Daar leg je alle ingrediënten in. Per vispakketje heb je twee velletjes aluminiumfolie nodig, die je kruislings op elkaar legt. Smeer het bovenste vel aluminiumfolie in met wat olijfolie.

vis bbq

Leg daar de gefileerde rode poon op. Ernaast leg je de reepjes courgette, de kruiden en op de vis gaat de citroen. Ik gebruikte Italiaanse courgette, dat zijn hele kleine stevige courgettes.

Vispakketjes van de barbecue

Vouw de vispakketjes goed dicht en leg ze op het rooster van je hete barbecue. Afhankelijk van de grootte van je vis hebben ze tussen de 10 en 15 minuten nodig om goed gaar te worden. Als je de vis zonder problemen van zijn graat af kunt duwen zijn ze perfect.

rode poon bbq

Kruid de visjes en groente met zeezout en versgemalen peper en knijp de warme citroen uit over de vis. Serveer met een salade van gepofte bietjes en een gepofte aardappel en je hebt een volledig BBQ maaltijd.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!