Rode poon van de barbecueVis op de barbecue is al een goed plan. Rode poon op de BBQ is helemaal een top idee. Zeker met dit verrassende visrecept met rode poon van de BBQ. Want van het Visbureau kreeg ik een tijdje terug een prachtig pakketje verse rode poon. Die vroor ik meteen in, zodat ik ze op een later moment zou kunnen gebruiken. Rode poon wordt betrekkelijk weinig gekocht nog door Nederlanders. Wat super jammer is want het is echt een super lekker visje, waar je heel veel mee kunt maken.

Fileer je voor dit recept van de barbecue je rode poon zelf, dan hoeft alleen de kop eraf en de ingewanden eruit. Of vraag je visboer om dit te doen. Kom, we steken de barbecue aan en gaan aan de slag.

Ingrediënten voor 4 personen
4-8 rode poon, hoeveelheid ook afhankelijk van de grootte
4 kleine Italiaanse courgettes, in repen gesneden
1 el olijfolie
handje verse peterselie
handje verse kervel
1 citroen, in partjes
zout & peper

verder nodig: aluminiumfolie – BBQ op 200C (direct vuur)
Bereidingstijd: 10 minuten – 15 minuten op de BBQ

Rode poon van de barbecue

Om de rode poon op de barbecue te kunnen maken maak je pakketjes van aluminiumfolie. Daar leg je alle ingrediënten in. Per vispakketje heb je twee velletjes aluminiumfolie nodig, die je kruislings op elkaar legt. Smeer het bovenste vel aluminiumfolie in met wat olijfolie.

vis bbq

Leg daar de gefileerde rode poon op. Ernaast leg je de reepjes courgette, de kruiden en op de vis gaat de citroen. Ik gebruikte Italiaanse courgette, dat zijn hele kleine stevige courgettes.

Vispakketjes van de barbecue

Vouw de vispakketjes goed dicht en leg ze op het rooster van je hete barbecue. Afhankelijk van de grootte van je vis hebben ze tussen de 10 en 15 minuten nodig om goed gaar te worden. Als je de vis zonder problemen van zijn graat af kunt duwen zijn ze perfect.

rode poon bbq

Kruid de visjes en groente met zeezout en versgemalen peper en knijp de warme citroen uit over de vis. Serveer met een salade van gepofte bietjes en een gepofte aardappel en je hebt een volledig BBQ maaltijd.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.