Rode poon van de barbecue



Vis op de barbecue is al een goed plan. Rode poon op de BBQ is helemaal een top idee. Zeker met dit verrassende visrecept met rode poon van de BBQ. Want van het Visbureau kreeg ik een tijdje terug een prachtig pakketje verse rode poon. Die vroor ik meteen in, zodat ik ze op een later moment zou kunnen gebruiken. Rode poon wordt betrekkelijk weinig gekocht nog door Nederlanders. Wat super jammer is want het is echt een super lekker visje, waar je heel veel mee kunt maken.

Fileer je voor dit recept van de barbecue je rode poon zelf, dan hoeft alleen de kop eraf en de ingewanden eruit. Of vraag je visboer om dit te doen. Kom, we steken de barbecue aan en gaan aan de slag.

Ingrediënten voor 4 personen
4-8 rode poon, hoeveelheid ook afhankelijk van de grootte
4 kleine Italiaanse courgettes, in repen gesneden
1 el olijfolie
handje verse peterselie
handje verse kervel
1 citroen, in partjes
zout & peper

verder nodig: aluminiumfolie – BBQ op 200C (direct vuur)
Bereidingstijd: 10 minuten – 15 minuten op de BBQ

Rode poon van de barbecue

Om de rode poon op de barbecue te kunnen maken maak je pakketjes van aluminiumfolie. Daar leg je alle ingrediënten in. Per vispakketje heb je twee velletjes aluminiumfolie nodig, die je kruislings op elkaar legt. Smeer het bovenste vel aluminiumfolie in met wat olijfolie.

vis bbq

Leg daar de gefileerde rode poon op. Ernaast leg je de reepjes courgette, de kruiden en op de vis gaat de citroen. Ik gebruikte Italiaanse courgette, dat zijn hele kleine stevige courgettes.

Vispakketjes van de barbecue

Vouw de vispakketjes goed dicht en leg ze op het rooster van je hete barbecue. Afhankelijk van de grootte van je vis hebben ze tussen de 10 en 15 minuten nodig om goed gaar te worden. Als je de vis zonder problemen van zijn graat af kunt duwen zijn ze perfect.

rode poon bbq

Kruid de visjes en groente met zeezout en versgemalen peper en knijp de warme citroen uit over de vis. Serveer met een salade van gepofte bietjes en een gepofte aardappel en je hebt een volledig BBQ maaltijd.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.