Rode poon van de barbecueVis op de barbecue is al een goed plan. Rode poon op de BBQ is helemaal een top idee. Zeker met dit verrassende visrecept met rode poon van de BBQ. Want van het Visbureau kreeg ik een tijdje terug een prachtig pakketje verse rode poon. Die vroor ik meteen in, zodat ik ze op een later moment zou kunnen gebruiken. Rode poon wordt betrekkelijk weinig gekocht nog door Nederlanders. Wat super jammer is want het is echt een super lekker visje, waar je heel veel mee kunt maken.

Fileer je voor dit recept van de barbecue je rode poon zelf, dan hoeft alleen de kop eraf en de ingewanden eruit. Of vraag je visboer om dit te doen. Kom, we steken de barbecue aan en gaan aan de slag.

Ingrediënten voor 4 personen
4-8 rode poon, hoeveelheid ook afhankelijk van de grootte
4 kleine Italiaanse courgettes, in repen gesneden
1 el olijfolie
handje verse peterselie
handje verse kervel
1 citroen, in partjes
zout & peper

verder nodig: aluminiumfolie – BBQ op 200C (direct vuur)
Bereidingstijd: 10 minuten – 15 minuten op de BBQ

Rode poon van de barbecue

Om de rode poon op de barbecue te kunnen maken maak je pakketjes van aluminiumfolie. Daar leg je alle ingrediënten in. Per vispakketje heb je twee velletjes aluminiumfolie nodig, die je kruislings op elkaar legt. Smeer het bovenste vel aluminiumfolie in met wat olijfolie.

vis bbq

Leg daar de gefileerde rode poon op. Ernaast leg je de reepjes courgette, de kruiden en op de vis gaat de citroen. Ik gebruikte Italiaanse courgette, dat zijn hele kleine stevige courgettes.

Vispakketjes van de barbecue

Vouw de vispakketjes goed dicht en leg ze op het rooster van je hete barbecue. Afhankelijk van de grootte van je vis hebben ze tussen de 10 en 15 minuten nodig om goed gaar te worden. Als je de vis zonder problemen van zijn graat af kunt duwen zijn ze perfect.

rode poon bbq

Kruid de visjes en groente met zeezout en versgemalen peper en knijp de warme citroen uit over de vis. Serveer met een salade van gepofte bietjes en een gepofte aardappel en je hebt een volledig BBQ maaltijd.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden