Bietjes van de barbecue



Bietjes kun je, net als aardappel, geweldig op de BBQ poffen. En als je dan een aantal verschillende soorten kleuren bietjes koopt en die poft is het helemaal een feestje op je bord. Want door de bietjes te poffen krijgen ze een intense, zoete smaak.

Die gepofte bietjes tover je daarna om tot een heerlijke salade, door ze te combineren met feta & geroosterde pijnboompitten. Zo eenvoudig is dit vega BBQ recept dus.

Dit heb je nodig
5 Chioggia bietjes, schil er nog gewoon aan
Aluminiumfolie

voor de bietjessalade
25g feta, of meer/minder naar smaak
2el geroosterde pijnboompitten
2 takjes verse munt, meer/miner naar smaak
1 – 2 el lekkere extra vierge olijfolie
Maldon zeezout en een beetje peper

verder nodig: hete barbecue van ongeveer 200C (of verwarm de oven voor op 200C)

bbq bietjes

Gepofte bietjes van de barbecue

Om bietjes te poffen wikkel je ze, per stuk, in flink wat aluminiumfolie. Leg ze goed tussen de inmiddels hete kolen, in de barbecue. Laat ze daar minstens half uur liggen en controleer met een vork of ze gaar zijn. Als je ze makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar. Zo niet, nog wat langer laten liggen. De uiteindelijke tijd zal afhangen van de grootte van je bietjes. Haal ze, als ze gaar zijn, uit het vuur en laat in de folie nog even rusten.

Bereid je ze in de oven leg de bietjes dan in een ovenschaal, in de voorverwarmde oven en controleer ook hier na een half uurtje.

Salade met gepofte bietjes & feta

Haal de gepofte bietjes dan uit het folie en met een scherp mesje verwijder je voorzichtig de schil. Dit zal door de warmte heel makkelijk gaan. Snijd de bietjes daarna in blokjes en meng met de feta, pijnboompitten en verse munt. Op smaak brengen met extra vierge olie en een beetje grof zee zout. Wil je een wat volle salade, meng er dan nog wat rucola of veldsla door heen.

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.