Bietjes van de barbecueBietjes kun je, net als aardappel, geweldig op de BBQ poffen. En als je dan een aantal verschillende soorten kleuren bietjes koopt en die poft is het helemaal een feestje op je bord. Want door de bietjes te poffen krijgen ze een intense, zoete smaak.

Die gepofte bietjes tover je daarna om tot een heerlijke salade, door ze te combineren met feta & geroosterde pijnboompitten. Zo eenvoudig is dit vega BBQ recept dus.

Dit heb je nodig
5 Chioggia bietjes, schil er nog gewoon aan
Aluminiumfolie

voor de bietjessalade
25g feta, of meer/minder naar smaak
2el geroosterde pijnboompitten
2 takjes verse munt, meer/miner naar smaak
1 – 2 el lekkere extra vierge olijfolie
Maldon zeezout en een beetje peper

verder nodig: hete barbecue van ongeveer 200C (of verwarm de oven voor op 200C)

bbq bietjes

Gepofte bietjes van de barbecue

Om bietjes te poffen wikkel je ze, per stuk, in flink wat aluminiumfolie. Leg ze goed tussen de inmiddels hete kolen, in de barbecue. Laat ze daar minstens half uur liggen en controleer met een vork of ze gaar zijn. Als je ze makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar. Zo niet, nog wat langer laten liggen. De uiteindelijke tijd zal afhangen van de grootte van je bietjes. Haal ze, als ze gaar zijn, uit het vuur en laat in de folie nog even rusten.

Bereid je ze in de oven leg de bietjes dan in een ovenschaal, in de voorverwarmde oven en controleer ook hier na een half uurtje.

Salade met gepofte bietjes & feta

Haal de gepofte bietjes dan uit het folie en met een scherp mesje verwijder je voorzichtig de schil. Dit zal door de warmte heel makkelijk gaan. Snijd de bietjes daarna in blokjes en meng met de feta, pijnboompitten en verse munt. Op smaak brengen met extra vierge olie en een beetje grof zee zout. Wil je een wat volle salade, meng er dan nog wat rucola of veldsla door heen.

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.