Okonomiyaki uit de Bijbel van de Japanse keuken



Dit is zo’n gerecht uit de Japanse keuken waar ik al tijden van denk, ooooh dat zou ik graag een keer eten maar het is vast heel moeilijk. Ik kan je geruststellen, dat is het niet. En ja, het is heerlijk! Het recept komt uit de Bijbel van de Japanse keuken, waarvan je hier de review vindt.

Deze hartige pannenkoek met kool en spek vraagt wat bijzondere ingrediënten, die in een grote toko zeker te vinden zijn. Maar ik vermoed dat je dit gerecht wel vaker wil maken hierna, dus het is het inkopen waard!

Okonomiyaki voor 4 personen, als klein gerecht

2 eieren
150g bloem
½ tl zout
½ tl suiker
¼ tl bakingsoda
150g nagaimo (Chinese yam, op de groenteafdeling van de toko)
100g ontbijtspek, plakjes (in het boek staat 150g, ik vond dat wat veel)
¾ spitskool, heel fijn gesneden
neutrale olie om in te bakken

ter garnering
4el tonkatsu *
2el Japanse mayonaise **
4el ingelegde rode gember (beni shoga, toko)
1el zeewiervlokken (aonori, toko)
2el bonitovlokken (katsuobushi, toko)

verder nodig:
rasp, plastic folie

Zo maak je het beslag voor de okonomiyaki

In een kom mix je de eieren met de bloem, zout, suiker en bakingsoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het tot een glad beslag en dek af met plasticfolie. Laat een uur rusten in de koeling. Wij vonden het niet echt op een beslag lijken, maar het werd na dat uur rusten wel soepeler, maar nog steeds niet echt beslagdikte. Het deed aan de smaak niks af.

Halveer in de rustijd de plakjes spek en snijd de spitskool fijn. Voeg als het beslag gerust heeft de spitskool er aan toe en roer goed door. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Hier gaat het beslag in een dikke laag in. Bak de onderkant in 3-5 minuten gaar. Verdeel het spek erover.

Draai ‘daarna (evt. met behulp van een plat bord) om en met de deksel op de pan bak je ‘nog 3-5 minuten, tot ‘ie gaar is.

Recept okonomiyaki

Verdeel de tonkatsu en Japanse mayonaise over de okonomiyaki en garneer met de gember, zeewier- en bonitovlokken. De gember is best heftig qua smaak, dus als er kinderen mee eten zou ik de hoeveelheid halveren of weglaten.

* tonkatsu is een Japanse worcestersaus. In de bijbel staat hier een eigen recept voor, je kunt ‘ook kant & klaar in de toko kopen.
**Japanse mayonaise wordt in de bijbel zelf gemaakt, je kunt die ook in de toko kopen

Gepubliceerd op 5 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.