Okonomiyaki uit de Bijbel van de Japanse keuken



Dit is zo’n gerecht uit de Japanse keuken waar ik al tijden van denk, ooooh dat zou ik graag een keer eten maar het is vast heel moeilijk. Ik kan je geruststellen, dat is het niet. En ja, het is heerlijk! Het recept komt uit de Bijbel van de Japanse keuken, waarvan je hier de review vindt.

Deze hartige pannenkoek met kool en spek vraagt wat bijzondere ingrediënten, die in een grote toko zeker te vinden zijn. Maar ik vermoed dat je dit gerecht wel vaker wil maken hierna, dus het is het inkopen waard!

Okonomiyaki voor 4 personen, als klein gerecht

2 eieren
150g bloem
½ tl zout
½ tl suiker
¼ tl bakingsoda
150g nagaimo (Chinese yam, op de groenteafdeling van de toko)
100g ontbijtspek, plakjes (in het boek staat 150g, ik vond dat wat veel)
¾ spitskool, heel fijn gesneden
neutrale olie om in te bakken

ter garnering
4el tonkatsu *
2el Japanse mayonaise **
4el ingelegde rode gember (beni shoga, toko)
1el zeewiervlokken (aonori, toko)
2el bonitovlokken (katsuobushi, toko)

verder nodig:
rasp, plastic folie

Zo maak je het beslag voor de okonomiyaki

In een kom mix je de eieren met de bloem, zout, suiker en bakingsoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het tot een glad beslag en dek af met plasticfolie. Laat een uur rusten in de koeling. Wij vonden het niet echt op een beslag lijken, maar het werd na dat uur rusten wel soepeler, maar nog steeds niet echt beslagdikte. Het deed aan de smaak niks af.

Halveer in de rustijd de plakjes spek en snijd de spitskool fijn. Voeg als het beslag gerust heeft de spitskool er aan toe en roer goed door. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Hier gaat het beslag in een dikke laag in. Bak de onderkant in 3-5 minuten gaar. Verdeel het spek erover.

Draai ‘daarna (evt. met behulp van een plat bord) om en met de deksel op de pan bak je ‘nog 3-5 minuten, tot ‘ie gaar is.

Recept okonomiyaki

Verdeel de tonkatsu en Japanse mayonaise over de okonomiyaki en garneer met de gember, zeewier- en bonitovlokken. De gember is best heftig qua smaak, dus als er kinderen mee eten zou ik de hoeveelheid halveren of weglaten.

* tonkatsu is een Japanse worcestersaus. In de bijbel staat hier een eigen recept voor, je kunt ‘ook kant & klaar in de toko kopen.
**Japanse mayonaise wordt in de bijbel zelf gemaakt, je kunt die ook in de toko kopen

Gepubliceerd op 5 februari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.