Okonomiyaki uit de Bijbel van de Japanse keuken



Dit is zo’n gerecht uit de Japanse keuken waar ik al tijden van denk, ooooh dat zou ik graag een keer eten maar het is vast heel moeilijk. Ik kan je geruststellen, dat is het niet. En ja, het is heerlijk! Het recept komt uit de Bijbel van de Japanse keuken, waarvan je hier de review vindt.

Deze hartige pannenkoek met kool en spek vraagt wat bijzondere ingrediënten, die in een grote toko zeker te vinden zijn. Maar ik vermoed dat je dit gerecht wel vaker wil maken hierna, dus het is het inkopen waard!

Okonomiyaki voor 4 personen, als klein gerecht

2 eieren
150g bloem
½ tl zout
½ tl suiker
¼ tl bakingsoda
150g nagaimo (Chinese yam, op de groenteafdeling van de toko)
100g ontbijtspek, plakjes (in het boek staat 150g, ik vond dat wat veel)
¾ spitskool, heel fijn gesneden
neutrale olie om in te bakken

ter garnering
4el tonkatsu *
2el Japanse mayonaise **
4el ingelegde rode gember (beni shoga, toko)
1el zeewiervlokken (aonori, toko)
2el bonitovlokken (katsuobushi, toko)

verder nodig:
rasp, plastic folie

Zo maak je het beslag voor de okonomiyaki

In een kom mix je de eieren met de bloem, zout, suiker en bakingsoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het tot een glad beslag en dek af met plasticfolie. Laat een uur rusten in de koeling. Wij vonden het niet echt op een beslag lijken, maar het werd na dat uur rusten wel soepeler, maar nog steeds niet echt beslagdikte. Het deed aan de smaak niks af.

Halveer in de rustijd de plakjes spek en snijd de spitskool fijn. Voeg als het beslag gerust heeft de spitskool er aan toe en roer goed door. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Hier gaat het beslag in een dikke laag in. Bak de onderkant in 3-5 minuten gaar. Verdeel het spek erover.

Draai ‘daarna (evt. met behulp van een plat bord) om en met de deksel op de pan bak je ‘nog 3-5 minuten, tot ‘ie gaar is.

Recept okonomiyaki

Verdeel de tonkatsu en Japanse mayonaise over de okonomiyaki en garneer met de gember, zeewier- en bonitovlokken. De gember is best heftig qua smaak, dus als er kinderen mee eten zou ik de hoeveelheid halveren of weglaten.

* tonkatsu is een Japanse worcestersaus. In de bijbel staat hier een eigen recept voor, je kunt ‘ook kant & klaar in de toko kopen.
**Japanse mayonaise wordt in de bijbel zelf gemaakt, je kunt die ook in de toko kopen

Gepubliceerd op 5 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!