Okonomiyaki uit de Bijbel van de Japanse keuken



Dit is zo’n gerecht uit de Japanse keuken waar ik al tijden van denk, ooooh dat zou ik graag een keer eten maar het is vast heel moeilijk. Ik kan je geruststellen, dat is het niet. En ja, het is heerlijk! Het recept komt uit de Bijbel van de Japanse keuken, waarvan je hier de review vindt.

Deze hartige pannenkoek met kool en spek vraagt wat bijzondere ingrediënten, die in een grote toko zeker te vinden zijn. Maar ik vermoed dat je dit gerecht wel vaker wil maken hierna, dus het is het inkopen waard!

Okonomiyaki voor 4 personen, als klein gerecht

2 eieren
150g bloem
½ tl zout
½ tl suiker
¼ tl bakingsoda
150g nagaimo (Chinese yam, op de groenteafdeling van de toko)
100g ontbijtspek, plakjes (in het boek staat 150g, ik vond dat wat veel)
¾ spitskool, heel fijn gesneden
neutrale olie om in te bakken

ter garnering
4el tonkatsu *
2el Japanse mayonaise **
4el ingelegde rode gember (beni shoga, toko)
1el zeewiervlokken (aonori, toko)
2el bonitovlokken (katsuobushi, toko)

verder nodig:
rasp, plastic folie

Zo maak je het beslag voor de okonomiyaki

In een kom mix je de eieren met de bloem, zout, suiker en bakingsoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het tot een glad beslag en dek af met plasticfolie. Laat een uur rusten in de koeling. Wij vonden het niet echt op een beslag lijken, maar het werd na dat uur rusten wel soepeler, maar nog steeds niet echt beslagdikte. Het deed aan de smaak niks af.

Halveer in de rustijd de plakjes spek en snijd de spitskool fijn. Voeg als het beslag gerust heeft de spitskool er aan toe en roer goed door. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Hier gaat het beslag in een dikke laag in. Bak de onderkant in 3-5 minuten gaar. Verdeel het spek erover.

Draai ‘daarna (evt. met behulp van een plat bord) om en met de deksel op de pan bak je ‘nog 3-5 minuten, tot ‘ie gaar is.

Recept okonomiyaki

Verdeel de tonkatsu en Japanse mayonaise over de okonomiyaki en garneer met de gember, zeewier- en bonitovlokken. De gember is best heftig qua smaak, dus als er kinderen mee eten zou ik de hoeveelheid halveren of weglaten.

* tonkatsu is een Japanse worcestersaus. In de bijbel staat hier een eigen recept voor, je kunt ‘ook kant & klaar in de toko kopen.
**Japanse mayonaise wordt in de bijbel zelf gemaakt, je kunt die ook in de toko kopen

Gepubliceerd op 5 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.