Oesters op 3 manieren



Als ik íets feestelijk vind is dat om oesters samen met een glas champagne op tafel te zetten. Dit zijn 3 manieren om je oesters op smaak te brengen.

Deze 3 manieren voor oesters komen uit mijn 3e boek, Borreltijd. Ik maak ze nog met regelmaat op deze manier en kan je alleen maar heel hard aanbevelen ze te proberen en kijken welke jij het lekkerst vindt.

Oesters koop je bij voorkeur pas op de dag dat je ze wilt gaan eten, zodat ze zo vers mogelijk zijn.

Welke oesters gebruik je?

Dat hangt een beetje van je persoonlijke smaak af. Laat je bij de visboer vooral ook adviseren. Koop je meteen een heel doosje oesters (en waarom ook niet?!) bewaar die dan onder in de koelkast en leg er, voor het tegengewicht op de schelpen, een paar flessen op. Champagne bijvoorbeeld. Heb je die meteen koud liggen 😉

Gebruik een scherp oestermes om de oester, in de punt van de oester, voorzichtig open te maken. Bescherm de hand waarmee je de oester vasthoudt altijd met een theedoek. Dan kun je je a) niet verwonden en b) vang je eventueel lekkend vocht uit de oester meteen op.

Giet het eerste beetje vocht uit de oester en schep er dan een theelepel van jouw favoriete dressing op. Uiteraard is een oester puur, met alleen wat vers citroensap en zwarte peper, ook al een traktatie!

oesters uit Borreltijd

Dit zijn mijn 3 favoriete dressings voor oesters

Oosterse dressing

4 gr geraspte verse gember
2 el Tomasu sojasaus
½ tl sesamolie
½ tl limoensap

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

Gin Tonic dressing

1 el Hermit of Holy Unicorn gin
2 el Mediterranean tonic (Fever Tree)
ultra fijngesneden komkommer (zonder zaadlijst)

deze dressing is vers het allerlekkerst, dus niet te lang van te voren maken.

klassieke Mignonette

1 el heel fijn gesneden sjalot
2 el frambozenazijn
zout en peper

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

 

 

Gepubliceerd op 29 december 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.