Oesters op 3 manieren



Als ik íets feestelijk vind is dat om oesters samen met een glas champagne op tafel te zetten. Dit zijn 3 manieren om je oesters op smaak te brengen.

Deze 3 manieren voor oesters komen uit mijn 3e boek, Borreltijd. Ik maak ze nog met regelmaat op deze manier en kan je alleen maar heel hard aanbevelen ze te proberen en kijken welke jij het lekkerst vindt.

Oesters koop je bij voorkeur pas op de dag dat je ze wilt gaan eten, zodat ze zo vers mogelijk zijn.

Welke oesters gebruik je?

Dat hangt een beetje van je persoonlijke smaak af. Laat je bij de visboer vooral ook adviseren. Koop je meteen een heel doosje oesters (en waarom ook niet?!) bewaar die dan onder in de koelkast en leg er, voor het tegengewicht op de schelpen, een paar flessen op. Champagne bijvoorbeeld. Heb je die meteen koud liggen 😉

Gebruik een scherp oestermes om de oester, in de punt van de oester, voorzichtig open te maken. Bescherm de hand waarmee je de oester vasthoudt altijd met een theedoek. Dan kun je je a) niet verwonden en b) vang je eventueel lekkend vocht uit de oester meteen op.

Giet het eerste beetje vocht uit de oester en schep er dan een theelepel van jouw favoriete dressing op. Uiteraard is een oester puur, met alleen wat vers citroensap en zwarte peper, ook al een traktatie!

oesters uit Borreltijd

Dit zijn mijn 3 favoriete dressings voor oesters

Oosterse dressing

4 gr geraspte verse gember
2 el Tomasu sojasaus
½ tl sesamolie
½ tl limoensap

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

Gin Tonic dressing

1 el Hermit of Holy Unicorn gin
2 el Mediterranean tonic (Fever Tree)
ultra fijngesneden komkommer (zonder zaadlijst)

deze dressing is vers het allerlekkerst, dus niet te lang van te voren maken.

klassieke Mignonette

1 el heel fijn gesneden sjalot
2 el frambozenazijn
zout en peper

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

 

 

Gepubliceerd op 29 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.