Oesters op 3 manieren



Als ik íets feestelijk vind is dat om oesters samen met een glas champagne op tafel te zetten. Dit zijn 3 manieren om je oesters op smaak te brengen.

Deze 3 manieren voor oesters komen uit mijn 3e boek, Borreltijd. Ik maak ze nog met regelmaat op deze manier en kan je alleen maar heel hard aanbevelen ze te proberen en kijken welke jij het lekkerst vindt.

Oesters koop je bij voorkeur pas op de dag dat je ze wilt gaan eten, zodat ze zo vers mogelijk zijn.

Welke oesters gebruik je?

Dat hangt een beetje van je persoonlijke smaak af. Laat je bij de visboer vooral ook adviseren. Koop je meteen een heel doosje oesters (en waarom ook niet?!) bewaar die dan onder in de koelkast en leg er, voor het tegengewicht op de schelpen, een paar flessen op. Champagne bijvoorbeeld. Heb je die meteen koud liggen ?

Gebruik een scherp oestermes om de oester, in de punt van de oester, voorzichtig open te maken. Bescherm de hand waarmee je de oester vasthoudt altijd met een theedoek. Dan kun je je a) niet verwonden en b) vang je eventueel lekkend vocht uit de oester meteen op.

Giet het eerste beetje vocht uit de oester en schep er dan een theelepel van jouw favoriete dressing op. Uiteraard is een oester puur, met alleen wat vers citroensap en zwarte peper, ook al een traktatie!

oesters uit Borreltijd

Dit zijn mijn 3 favoriete dressings voor oesters

Oosterse dressing

4 gr geraspte verse gember
2 el Tomasu sojasaus
½ tl sesamolie
½ tl limoensap

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

Gin Tonic dressing

1 el Hermit of Holy Unicorn gin
2 el Mediterranean tonic (Fever Tree)
ultra fijngesneden komkommer (zonder zaadlijst)

deze dressing is vers het allerlekkerst, dus niet te lang van te voren maken.

klassieke Mignonette

1 el heel fijn gesneden sjalot
2 el frambozenazijn
zout en peper

meng alle ingrediënten en doe in een mooi schaaltje

 

 

Gepubliceerd op 29 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.