Ode aan de ovenschotelEfficiënt koken

We willen allemaal graag lekker eten. Vers, gezond, snel klaar, maar liefst zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen. Want druk zijn we al genoeg. Werk, kinderen ophalen, sporten, een sociaal leven. Oh ja en moeten we ook nog graag gezond eten. Het schiet er dan vaak bij in. Niet zo gek ook.

Er zijn echter momenten waarop we wél iets meer tijd hebben. In het weekend, ’s avonds als het spul op bed ligt, op je thuiswerkdag. En dat is hét moment om even een uurtje uit te trekken voor je nieuwe favoriet, de ovenschotel.

Voorbereiding is het halve werk

Want dat half uurtje dat door de week eigenlijk te veel tijd is, gebruik je in het weekend of ’s avonds als je die tijd wel hebt of kunt vrijmaken om je eten alvast voor te bereiden. Het ideale van ovenschotels is namelijk dat alles in één schaal gaat, je schuift het de oven in en klaar. Doe je dit de dag (of een paar dagen) van te voren dan hoef je op de dag zelf alleen maar alles klaar te maken tot het moment van oven.

En op de dag dat je snel aan tafel wilt hoef je niet meer te koken, maar is er alleen nog maar oventijd en heb jij je handen vrij voor iets anders. Dat is toch win/win?

Variatie in ovenschotels

Wat het nóg fijner maakt is dat de variatie in ovenschotels eindeloos is. Maak ze met vis en pasta. Of met vlees, groente en puree. Of een combi van beide, vis met puree en groente. Ja, zelfs zoete dessert kun je als ovenschotel maken. Voor ieder budget en iedere smaak is er dus wel een ovenschotel. Kijk voor inspiratie maar eens bij de recepten voor ovenschotels die op Smulpaapje staan.

Geen excuus meer

Er is dus écht geen excuus meer om niet lekker te eten omdat je eigenlijk door de week geen tijd hebt. Plan je maaltijden, zorg voor een goedgevulde vriezer, trek er op een rustiger moment een uurtje voor uit en je bent er. Meer weten over hoe je budgetvriendelijk toch lekker kunt koken? Lees ook Smulpaapje’s top 10 budgettips

Gepubliceerd op 24 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.