Mie Goreng Udon uit Bersama



Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!

De udon noodle, die oorspronkelijk uit Japan komt, wordt steeds vaker in de Indische keuken gebruikt. Het levert een verrassend roerbakgerecht op met malse biefstuk, knapperige groenten en een verrassend lekker atjar voor erbij.

Als je zorgt dat alle ingrediënten gesneden zijn en klaar staan staat het gerecht ook nog eens relatief snel op tafel en is het prima doordeweeks te maken. Ik had de atjar die Francis erbij aanbeveelt de avond ervoor al gemaakt, maar die is zelfs dagen ervoor al te maken. Hij wordt er alleen maar lekkerder van.

Dus zet je wok op het vuur, dek de tafel en duik met me mee de keuken in !

Roerbak voor 4 personen

  • 100g bloem
  • 1 tl cayenne
  • peper en zout
  • 350g kogelbiefstuk in dunne plakjes
  • zonnebloemolie
  • 1 ui, grofgesneden
  • 3 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 stukken gember van 1 cm (geschild)
  • 200g udon noodles
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el ketjap asin (ik gebruikte Tomasu sojasaus)
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 100g peultjes (ik gebruikte 200g), in schuine stukjes
  • 100g groene aspergetips , gehalveerd
  • 3 mini paksoi (niet in het originele recept), kontje eraf gesneden en gewassen

Voor erbij : atjar van mais (recept in Bersama)
Voorbereidingstijd 30 minuten + 15 minuten wokken – staafmixer en wok

noodles met wokgroente

Mie Goreng Udon uit Bersama

Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en zet even apart. Meng de bloem met cayenne, zout en peper en doe dit in een plastic zakje. Hierin gaan de plakjes biefstuk, zorg dat die goed omhult worden en leg ze daarna los van elkaar op een bord.

Zelf boemboe maken

Snijd de ui, knoflook en gember en doe die samen in een hoge maatbeker met de sambal. Staafmixer erop en fijnmalen tot een boemboe. Verhit nu zonnebloemolie in de wok en in drie delen bak je, kort en op hoog vuur, de biefstuk 30 seconden aan. Haal uit de pan en leg op een schoon bord. Maak daarna de wok schoon en verhit opnieuw een laagje zonnebloemolie.

Gebakken udonnoodles met biefstuk

Doe de boemboe in de warme olie en bak deze tot het begint te kleuren. Voeg dan ketjap, sojasaus, vissaus, hoisin, oestersaus, suiker en kippenbouillonpoeder toe en roerbak dit een minuut op hoog vuur. Voeg dan alle groente toe en roerbak tot je peultjes gaar zijn.

Dan bak je de noodles mee, tot alles goed gemengd is met de saus. Als laatste voeg je de biefstuk weer toe en verwarm alles nog even op redelijk hoog vuur, tot je gebakken udonnoodles met biefstuk gaar en warm zijn. Selamat Makan!

Gepubliceerd op 18 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader