Menu van de week (week 36)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zitten al weer volop in het ritme van school, bso, werk en haast hebben. Daarom deze week 5 gerechten die in nog geen half uur op tafel staan, zonder in te boeten op smaak of een gezonde maaltijd.
Zodat er meer tijd over blijft om toch nog een potje Uno na het eten te spelen of nog even samen van de laatste nazomerdagen te genieten!
Maandag couscous met falafel
Volop variatiemogelijkheden met couscous, zoals met heel veel groente en falafel
Dinsdag stamppotje spinazie en boerenkaas
Een stamppotje hoef je niet alleen te eten als het koud is buiten, dit lichte stamppotje is ideaal voor nu
Woensdag eenpansmaaltijd met pasta en vis
Eén pan, met als resultaat een romige pasta met groente en vis.
Donderdag bami met kip
Lekkerder en sneller dan afhalen, en dat op een doordeweekse dag!
Vrijdag chili slawrap
Fastfood friday en dan ook nog met je handen mogen eten!
Boodschappen
350g peultjes
150g sperziebonen
2x rode paprika
1 gele paprika
1 potje zongedroogde tomaten
1 komkommer
150g feta
300g couscous
Sumak (Turkse supermarkt)
Bakje falafel (Turkse supermarkt)
200ml Griekse yoghurt
verse munt
1 kilo aardappelen
1 bosje bosuitjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
3 sjalotjes
350g pasta, bijvoorbeeld mini penne
300g + 450g verse spinazie
250 gerookte (schel)vis
1 bol buffelmozzarella
125ml crème fraîche
1 prei
2 kippendijen
1 doosje champignons (250g)
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
125g taugé
8 mienestjes
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1 citroen
krop ijsbergsla
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
zwarte olijven, naar smaak
kippenbouillonblokjes
groentebouillonblokjes
zout & peper
citroenolie
extra vierge olijfolie
knoflookpoeder
melk
roomboter
Dijon mosterd
knoflook
Parmezaanse kaas
zilvervliesrijst
paprikapoeder (mild)
chilipoeder
kerriepoeder
gerookt paprikapoeder
gemalen koriander
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
sesamolie
Gepubliceerd op 7 september 2016