Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met pasta & vis



Koken in één pan. Dat maakt je leven niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder. Zeker als het resultaat een romige pasta is met veel groente en lekkere vis.

Klaar in nog geen 20 minuten en amper afwas. Wie wil dat nou niet?!

Voor 4 personen

1el olie
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
350g (ongekookte) pasta, bijvoorbeeld mini penne
½ L groentebouillon
300g verse spinazie
200g peultjes, schoongemaakt
250 gerookte (schel)vis, in stukjes *)
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2el crème fraîche
geraspte Parmezaanse kaas

Eenpansmaaltijd met pasta

Verhit in een grote pan (hapjespan, of een Le Creusetachtige gietijzeren pan) een scheutje olie en fruit hierin de sjalot en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Mini penne erbij, omscheppen en dan de bouillon erbij gieten. Breng aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. Schep de pasta regelmatig om. De laatste 5 minuten mogen de peultjes erbij.

Pasta, veel groente én vis

Het overgrote deel van de bouillon is nu opgenomen door de pasta en peultjes, maar dat beetje dat er nog in zit gaat de basis zijn voor de rest van het gerecht. Doe beetje bij beetje de spinazie erbij en laat slinken (nu snap je waarom het handig is om een grote pan te gebruiken!) tot alle spinazie is opgenomen. Schep dan de vis erdoor, die gaar wordt door de warmte van de pasta, alsook de mozzarella en creme fraiche. Goed doorscheppen en dan met de deksel op de pan 3 minuten laten staan. Hierdoor smelt de mozzarella in de crème fraîche.

Snelle pasta

Schep alles nog een keer goed door, breng op smaakt met wat verse peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Meteen serveren!

*) Vis in de pasta

Gerookte schelvis is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar gelukkig kun je voor deze pastaschotel allerlei soorten vis gebruiken. Wil je die gerookte smaak, denk dan eens aan gerookte zalm of een gestoomde makreel. Maar ook met "gewoon" kabeljauw of stukjes zalm heb je een hele lekkere pastamaaltijd.

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.