De maand van Susan – juni



Géén idee hoe het kan, maar het is gewoon al weer juli. We zijn halverwege het jaar. Hoog tijd dus om heel even stil te staan en terug te kijken..

Want deze maand was mogelijk een van de meeste hectische in alle jaren dat ik dit werk doe. Volledig zelf op de hals gehaald hoor, dat zeg ik er meteen bij. Maar dan nog.

Relaxt begin van de maand

Hoewel de maand wel echt heel relaxt begon. In mijn eentje een paar dagen naar Amsterdam. Het weer is stralend. De terrassen lonken.

Twee dagen lang fiets ik door de stad en klets ik bij met allemaal mensen die ik véél te lang niet heb gezien. Heerlijk!

Het was wel ook een beetje stilte voor de storm, want daarna gaan de projecten waar ik mee bezig ben ik volle vaart verder. De allereerste sample van mijn eigen gin kan namelijk geproefd worden. Wat een bijzonder moment is dat zeg.

Susan Aretz strand
foto Alieke Eising

Ook bijzonder (op z’n zachtst gezegd) is dat ik een dag lang gevolgd word door filmmaker en fotograaf Alieke Eising. Een korte docu over mij is het plan. Hoe ziet een dag eruit? Hoe ben ik gekomen tot waar ik nu sta?

Het resultaat The Story of my Life is inmiddels klaar en echt zo mooi geworden.

Work life balance

Nu de musea weer open kunnen wil onze dochter dolgraag naar Volkenkunde, waar het project tentoongesteld wordt waar zij met haar klas aan gewerkt heeft. Wat heerlijk om weer samen op pad te kunnen! We gaan ook samen op pad om te kijken bij de kittens die geboren zijn en waarvan er eind augustus eentje bij ons komt wonen. Instant verliefd! Wat een dropjes zijn het!

Wat ook weer langzaam van de grond komt zijn de afspraken buiten de deur. Ik probeer nog steeds om wat vaker naar het strand te gaan, en ja, daar hoort natuurlijk eten bij…

Halverwege de maand rijd ik naar een afspraak in Brabant (en op de terugweg natuurlijk ook even langs Bij Robert!) Er is zelfs weer een boeklancering waar ik bij ben. Heel eerlijk, het is ook wel weer wennen hoor. Niet alleen om weer zo veel op pad te zijn, maar ook de sociale interactie. Gek hoe je dat snel ontwend na zo’n tijd thuis. Tegelijkertijd is het fijn dat het weer kan.

Wat ook heerlijk is, is om weer samen te koken met collega’s. Zo kook ik samen met Mai en Katinka bij mij thuis een feest aan verschillende gerechten. We eten ceviche van vis uit Peru, een beef ceviche maar dan op Vietnamese wijze. Ik maak ook voor het eerst zelf pulpo. Wat een feest lunch was dat zeg!

En aangezien onderschatting wel behoort tot mijn kerncompetenties besluit ik dat ik in alle drukte ook nog wel prima voor een verjaardag het eten kan regelen. Want ach, stil zitten kan ik toch al niet 😉 Maar wat is het tof als mensen blij worden van wat jij hebt gemaakt / gekookt.

Het gaat niet allemaal vanzelf..

Dan is de eerste drukproef van mijn nieuwe boek er. Shit’s getting real! De laatste fase van Wereldwijd Borreltijd is ingegaan. Dit is ook altijd de lastigste, want nu moet alles samen komen. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar het hoort erbij.

Wat ook niet vanzelf gaat is gin maken. De tweede en derde samples zijn inmiddels binnen, dus ook hier gaan we richting het eind van het traject.

Qua smaak gaat dat echt super, de derde versie is in alle opzichten precíes wat ik in mijn hoofd had. Zo gaaf!

Samen met fotograaf Mitchell van Voorbergen trekken we een dag uit om het verhaal rond de gin om te zetten in foto’s. Want lekker is één ding, de gin moet natuurlijk straks wel verkocht worden.

Die verkoop levert trouwens nog even redelijk wat hoofdpijn op als blijkt dat vergunningen niet zo maar verstrekt worden ( en wel verplicht zijn!) maar het lukt ook hier weer om tot een oplossing te komen. Wat een rollercoaster!

Borrelboxen Susan Aretz

De laatste paar dagen van juni zijn dan ook hectisch. Weinig slaap, veel werk, te weinig uren in een dag. Het is allemaal niet wat je ziet als ik dan ook nog op de valreep van de maand mijn eigen borrelboxen lanceer. Zo gaaf! Ook dit is zo’n project waar ik al maanden mee bezig was en dat nu eindelijk gedeeld kan worden. Ik ben er zo trots op!

En wat is het dan te gek als de reacties erop ook zo enthousiast zijn. Het maakt ieder uur niet slapen, ieder uur vroeg achter de laptop meer dan waard.

Of zoals iemand zo lief zei ‘je doet het maar wel allemaal gewoon’. Dat heb ik nog niet eerder zó gevoeld als deze maand. Zonder highs geen lows en andersom. Deze maand had het állemaal 😉

Boeklancering Wereldwijd Borreltijd

Wordt het dan hierna rustiger?! Erhm… ik vrees van niet haha. Want ik ben inmiddels ook druk bezig met de boeklancering en het allerleukste nieuws daarvan is dat jullie daar bij kunnen gaan zijn!!

Ik kom volgende maand met meer nieuws daarover, maar het wordt echt súper tof. Hou mijn socials en de site dus in de gaten!

Bijna vakantie!

Nu eerst zorgen dat het boek naar de drukker kan – anders ís er niet eens een lancering 😉 – en zorgen dat de gin gebotteld gaat worden. Dan kunnen jullie ondertussen, als je wil, alvast de borrelbox bestellen.

Ik kijk inmiddels behoorlijk reikhalzend uit naar de vakantie, maar dat duurt nog héél even.

Maar eind augustus is er gewoon weer héél veel reden tot feest. Ik kan niet wachten om jullie het boek te laten zien en de gin te laten proeven. Voor nu; heb een heerlijke zomer!

PS hebben jullie de nieuw header op de homepage gezien?!

Gepubliceerd op 1 juli 2021


4 reacties

  1. Jeannette schreef:

    Mooie maand heb je achter de rug. Genoten van je blog en ’the story of your life’ geeft wel heel goed weer wie je bent en wat je drijft.

    Tot van de zomer!

  2. Annemiek schreef:

    Wat een avonturen en ik snap je wens dat iedere dag 48 uur heeft. Maar wat ga je lekker. En wat een gave en uitdagende dingen ben je aan het creëren.

    • Susan Aretz schreef:

      aaaw wat lief Annemiek, dankjewel! En ja, soms is het maar goed dat die uren niet allemaal in één dag zitten want dat zou ik nooit meer stoppen haha. Maar het is te gek om al dat harde werken beloond te zien. En dat het gewaardeerd word!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast