De maand van Susan – aprilHet befaamde zwarte gat nadat je een boek af hebt, ik viel er wederom vol in. Is dat erg? Nee hoor, want er gebeurde gelukkig nog veel meer.

Heel veel meer zelfs. Want de maand start met de crowdfunding voor mijn eigen gin. En er gebeurt iets wat ik never nooit niet van tevoren zag aankomen. Het loopt volstrekt uit de hand. In positieve zin dan hé!

Want waar ik had gehoopt dat we na een maand het benodigde bedrag binnen zouden hebben, lukt dat al binnen 4,5 uur!!! Niet normaal. Het is echt een te gek begin van het Paasweekend en meteen na dat weekend beginnen we met de voorbereidingen. Eind augustus is Holy Unicor gin er daadwerkelijk en krijgt iedereen zijn fles toegestuurd.

Je kunt je trouwens nog steeds aanmelden voor de reserveringslijst, want er zal straks genoeg voor iedereen zijn om te bestellen!

Zwarte gat

En ja, dat zwarte gat. Dat was er ook. En na vier boeken weet ik inmiddels hoe het werkt. Je werkt je een x periode helemaal de tandjes. Alle gewone werkzaamheden lopen ook gewoon door. Volle bak energie op alles. Dan is het boek klaar (het boek is klaar!!!) en poef, wég energie. Hallo zwart gat.

Bij mij betekent dat meestal heel veel slapen daarna. Weinig (echt) koken. En ik neem me iedere keer weer voor om noooooit meer een boek te maken hahaha (dat gaat gelukkig ook vrij gauw weer over kan ik je vertellen). Maar goed, dat duur een paar weken en dan, hallo energie, hallo inspiratie. Welkom terug! Dus we gaan er lekker op uit en maken onder meer een wandeling door de prachtige bollenvelden, vlak bij ons in de buurt.

bollenvelden tulpen

Wereldwijd Borreltijd

Maar hé, het boek is af!! Woohooo. En jongens wat ben ik er blij mee. Echt héél blij! Op dit moment ligt het bij de redacteur met de rode pen, die alles naloopt en kijkt of ik geen enorme fouten heb gemaakt. Als zij tevreden is gaat ‘ie naar de vormgever en gaat weer een spannend onderdeel gebeuren. Het boek gaat letterlijk vorm krijgen!

Thuis uit eten met Daalder

De dag dat Holy Unicorn Gin zijn streefbedrag haalt is ook de dag dat we thuis uit eten gaan met Daalder. Als kadootje krijgen we een prachtige box thuis bezorgd met daarin voor ons drietjes een fantastisch 6 gangen diner.

 

Het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere. Ik geloof dat we nog nooit zó vaak onze borden hebben afgelikt. Wat een feest. Ook nu kun je nog steeds thuis uit eten met Daalder (ze bezorgen door heel Nederland) en dat kan ik je echt alleen maar van harte aanbevelen!

Ted’s Paasbrunch

We zijn deze maand sowieso goed in het onszelf verwennen, want voor Pasen kocht ik een brunchbox bij Ted’s. Hoewel ik bijna vergeet om ‘m op te halen genieten we eerste Paasdag desalniettemin van heel veel lekkers. Misschien moet ik mijn schatjes maar even subtiel laten weten dat ze ook met Moederdag weer een brunchbox hebben….

Huiskamerrestaurant mét muziek

Doordat we de uitslag van een test moeten afwachten kan ik helaas niet naar de lunch die wordt georganiseerd bij Van Gelder i.s.m. de Rotterdamse Philharmonisch Orkest. Je eigen huiskamerrestaurant mét muziek, dat is het concept. Het diner wordt verzorgd door restaurant de Harmonie en online kies je welk concert je tijdens het eten wilt beluisteren.

 

We mogen het uiteindelijk thuis alsnog uitproberen en ook dit is weer een uniek concept. Fantastisch eten waar je zelf alleen nog een paar dingen voor hoeft te doen. Muziek op de achtergrond. Echt te gek! Ook dit kun je voor thuis bestellen.

Lancering Wereldwijd Borreltijd

En langzaam aan is het ook tijd om na te denken over de lancering van mijn boek straks. Ik overleg met de uitgever en ben ook zelf met nog een paar toffe projecten bezig. Je snapt het al… daar kan ik nu nog niks over vertellen. Ik kan je wel alvast verklappen dat je straks qua borrelen écht niet meer om me heen kunt 😉

Sunday Sessions

Aan het eind van april doe ik – samen met Kiona Malinka van Crusio thee – een live Q&A over het maken van kombucha. Voor het nieuwe boek heb ik me hier, met hulp van Kiona, op gestort en het is te gek om bijna een uur lang met elkaar te praten over wat kombucha is en hoe alles in zijn werk gaat om het te maken.

Leuk ook om te zien dat op de zondagochtend zo veel mensen meekijken via Instagram en vragen stellen. Je kunt de hele sessie nog terugkijken via mijn Instagram IG tv! Ik ben ondertussen aan het nadenken over nieuwe onderwerpen voor deze Sunday Sessions, dus hou mijn instagram in de gaten.

fino sherryOp sherry reis

En tot slot ga ik deze maand, virtueel, ook nog op sherry reis als de Europese campagne voor sherry wordt afgetrapt met een live tasting. Super leuk om weer eens in de wereld van sherry te duiken. Een zeer onderschat drankje wat mij betreft. Je leest er hier meer over.

Dag april, hallo mei

En dan is het al weer mei en begint voor ons de meivakantie. Twee weken ons moppie thuis. We gaan leuke dingen doen, maar daar lees je volgende maand meer over!

 

Gepubliceerd op 3 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.