De maand van Susan – maart



De maand waarin alles draait om mijn nieuwe boek én om nieuwe projecten. Het was een lekkere maand, dus ik kijk graag even met je terug!

En maart draait eigenlijk grotendeels om de fotografie voor Wereldwijd Borreltijd. Dat is altijd een militaire operatie qua logistiek. Want in 4 dagen tijd moeten álle gerechten op foto en schieten we vaak ook nog wat aanvullende sfeerbeelden.

Vooruitlopend daarop duik ik met London Loy de keuken in om samen het hapje te maken dat namens hem in het boek komt. Het recept tweaken we nog een klein beetje, maar dat de schaal vrijwel meteen leeg is zegt denk ik wel genoeg.

lekker paasrecept

Met food collega Eefje sta ik twee dagen later ook samen in de keuken (zo fijn dat die zo lekker ruim is in deze tijd) om samen een Paastaart te maken. Ook die lukt geweldig en het result aat ervan staat inmiddels al online.

Met dochterlief rijd ik naar de Kromhouthal in Amsterdam waar, in het kader van de Week zonder Vlees, een vega(n) drive through is van Meatless Farm i.s.m. de Salsa Shop. We genieten enorm van de nacho’s en burrito. Super leuk gedaan!

Ooooh en dan is het na maanden ein-de-lijk ook tijd om weer naar de kapper te gaan. Dat was behoorlijk nodig kan ik je vertellen. Dat vond mijn haar ook, dus ik ga weer als vlammende redhead door het leven!

Wereldwijd Borreltijd

Vanaf de tweede week maart verandert ons huis in een fotostudio en onze koelkast heeft geen gaatje meer over. Het is fotoshoot tijd. De twee dagen voor de fotografiedag sta ik in de keuken om alle gerechten voor te bereiden. Zodat op de fotodag zelf we als een malle doorkunnen, zonder te veel oponthoud.

Per boek leer ik meer over wat handig en efficiënt is. Dus zit er ook veel tijd in de voorbereiding van dit soort dagen. Daarnaast is het een perfect moment om alle recepten nog een laatste keer door te lopen. Meer over hoe dit proces werkt lees je trouwens in het artikel dat ik schreef over Hoe maak je een kookboek?

Tussendoor word ik verrast met een bezoekje van Magnum, die me hun nieuwe ijsje komen brengen. Na twee weken alleen maar hartig word zelfs ik, als niet zoetekauw, enorm blij van deze verrassing. Smullen!

Als alle fotografiedagen erop zitten schakel ik meteen door naar twee projecten die tegelijkertijd met het boek gelanceerd gaan worden. Op de onthulling van eentje moeten jullie nog even wachten. Maar de andere gaat vrijdag 2 april wereldkundig gemaakt worden, aangezien ik jouw hulp daar bij kan gebruiken…

Eind maart vieren we dan ook nog onze 6e trouwdag. Het is net zo’n mooie en koude dag als zes jaar geleden. Omdat 6 jaar huwelijk ook wel gelijk staat aan een Suiker huwelijk trakteer ik ons op een lekker taartje. Ik word zelf weer verrast door mijn lieve vent, die nogmaals op zijn knieën gaat en me opnieuw ten huwelijk vraagt met ringen gemaakt door onze dochter. Te lief allemaal! ‘s Avonds genieten we van een diner dat we hadden besteld bij In den Doofpot. Een heerlijke manier om onze trouwdag te vieren!

En zo zit maart er al weer op. Maanden naar uit gekeken, omdat hierna alleen nog de teksten voor het boek af moeten (deadline nadert….) en het daarna voorlopig voor mij er op zit. Dat betekent ook weer ruimte voor opdrachten en mijn twee side projects. Maar nu ga ik eerst genieten van de Paasdagen en het feit dat ik mijn ouders weer zie voor het eerst in negen maanden!

Gepubliceerd op 31 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
 
Susan pakt uit – editie 9

Je zou deze editie ook Susan schenkt in kunnen noemen, want hij staat in het teken van vloeibare post. Wat is lekker en wat maak je er mee.
4 april 2021
 
Crowdfunding gesloten

Door het onverwachte en overweldigende succes is de crowdfunding voor Holy Unicorn vroegtijdig beëindigd. Ik vertel je er meer over!
2 april 2021
 
Streefbedrag crowdfunding in één ochtend binnen

Ik kan je niet vertellen hoe bizar het voelt en hoe ongelofelijk dankbaar ik ben. Maar het streefbedrag voor Holy Unicorn gin is gewoon binnen!
2 april 2021
holy unicorn gin susan aretz
 
Crowdfunding Holy Unicorn gin

Vandaag start een wel heel bijzondere crowdfunding, namelijk die voor mijn eigen gin; Holy Unicorn gin. Ik vertel je er gauw meer over.
31 maart 2021
 
Susan pakt uit – editie 8

Een bomvolle 8e editie van Susan pakt uit! Want er was weer heel veel foodpost de afgelopen tijd die meer dan de moeite waard is om met je te delen.
21 maart 2021
 
Hoe maak je een kookboek – deel II

Dat er een heleboel komt kijken bij het maken van een kookboek vertelde ik je al eerder. Vandaag laat ik je zien hoe het verder gaat.