De maand van Susan – februariDrie keer knipperen en februari was voorbij! Wat bracht februari? Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen en mijn maand februari.

Want hoe kort ‘ie ook was. Er gebeurde genoeg. Ik begon de maand met twee dagen in een hotel in Amsterdam om eens flink meters te maken voor mijn boek. In Zoku Amsterdam had ik een loft gehuurd zodat ik ongestoord kon schrijven. Met een kind met thuisonderwijs en een man die al bijna een jaar thuiswerkt lukte dat thuis minder goed. Het mezelf opsluiten bleek een top plan. Want in twee dagen tijd lukte het me om bijna alle recepten uit te werken. Yes!

En tussendoor loop ik lekker wat wandelingetjes door een heel rustig Amsterdam. Ik wandel met een vriendin naar Waldo, waar we nog een lekker taartje scoren. Met een andere vriendin kan ik nu eindelijk even, op afstand, een koffietje doen. Het beste van twee werelden komt op deze manier samen. Het is enerzijds hard werken, maar tegelijkertijd ook prettig om weer even wat mensen te zien en in een andere omgeving te zijn.

Ontwikkeling

Om weer wat stappen te zetten in mijn eigen ontwikkeling heb ik later deze maand een brainstormsessie met goede vriend en briljant ondernemer Ron Simpson. De man kan als geen ander buiten de gebaande paden denken en samen kijken we naar mijn ontwikkelmogelijkheden.

Heerlijk verfrissend en goed om mezelf weer scherp te krijgen. Ik ga met twee concrete plannen aan de slag, die ik later dit voorjaar ga uitwerken.

Koken met sterrenchefs

Thuis koken en eten met een sterrenchef. Het kan met het concept Koken met Sterrenchefs. Op een vrijdag eind van de dag mag ik meedoen met een sessie met een van mijn favoriete Rotterdamse chefs, Erik van Loo. We koken thuis mee met de livestream. Ondertussen wordt via de app van The Tasting Games een quiz gespeeld. Foody quiz meets kookworkshop meets lekker eten. Super tof om een keer te doen.

Er volgen meerdere workshops, dus mocht je het leuk vinden kijk dan even in de agenda.

Sneeuw

En februari was natúúrlijk de maand van dikke sneeuwpret. Heel veel sneeuw! Oh wat was het prachtig om door heen te wandelen. Alles ziet er mooier uit in de sneeuw. Geniet je even mee van nog wat sneeuwfoto’s?

Hooglandse kerk

Groot verdriet

En voor je het weet is het dan al weer voorjaarsvakantie. Hoewel de scholen eigenlijk pas weer twee weken begonnen zijn is er nu even ruimte voor een weekje niks. Helaas staat onze vakantie in het teken van het verlies van onze lieve kat. Ze overlijdt totaal onverwacht de eerste maandag van de vakantie en laat een groot gat achter.

huisdier dood verlies kinderen

Om mijn eigen verdriet een beetje van me af te schrijven maak ik een artikel over hoe je kinderen helpt bij het verlies van hun huisdier. Het helpt mezelf gek genoeg ook…

Groot nieuws

Gelukkig sluit ik de maand heel blij af want eindelijk mag ik bekendmaken met welk nieuw boek ik bezig ben. De primeur van Wereldwijd Borreltijd is een feit! We gaan de grenzen verleggen als het aankomt op borrelen met dit vervolg op Borreltijd uit 2019.

Wereldwijd Borreltijd

Komende maand gaan de we alle recepten verder fotograferen die in december niet op de foto gingen. En dan is eind augustus het boek voor iedereen te koop. Pre-orderen kan nu al. Via je eigen boekhandel, online of via mij. Dan heb je ‘m straks als eerste in huis!

Wat gaan we doen in maart?

Voor mij staat de eerste twee weken van maart dan ook in het teken van alle gerechten nog een laatste keer koken, op de foto en de teksten perfectioneren. Daarna is er gelukkig ook weer heel veel ruimte voor andere dingen. En hoeraaaa, vlak voordat we gaan fotograferen mag ik ook eindelijk weer naar de kapper. Dus als ik op de foto ga is dat in ieder geval niet met Coronahaar 😉

Tot volgende maand!

 

Gepubliceerd op 1 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
 
Susan pakt uit – editie 9

Je zou deze editie ook Susan schenkt in kunnen noemen, want hij staat in het teken van vloeibare post. Wat is lekker en wat maak je er mee.
4 april 2021
 
Crowdfunding gesloten

Door het onverwachte en overweldigende succes is de crowdfunding voor Holy Unicorn vroegtijdig beëindigd. Ik vertel je er meer over!
2 april 2021
 
Streefbedrag crowdfunding in één ochtend binnen

Ik kan je niet vertellen hoe bizar het voelt en hoe ongelofelijk dankbaar ik ben. Maar het streefbedrag voor Holy Unicorn gin is gewoon binnen!
2 april 2021
holy unicorn gin susan aretz
 
Crowdfunding Holy Unicorn gin

Vandaag start een wel heel bijzondere crowdfunding, namelijk die voor mijn eigen gin; Holy Unicorn gin. Ik vertel je er gauw meer over.
31 maart 2021
 
Susan pakt uit – editie 8

Een bomvolle 8e editie van Susan pakt uit! Want er was weer heel veel foodpost de afgelopen tijd die meer dan de moeite waard is om met je te delen.
31 maart 2021
 
De maand van Susan – maart

De maand waarin alles draait om mijn nieuwe boek én om nieuwe projecten. Het was een lekkere maand, dus ik kijk graag even met je terug!