Gemberbier volgens London Loy



Het recept voor dit gemberbier komt uit het eerste kookboek van London Loy (de review lees je hier) Het is zijn versie van het gemberbier van zijn tante Rolien, dat zijn favoriet is. Ik ken gemberbier vooral als alcoholvrije frisdrank en heb het eigenlijk altijd wel in huis.

Met gemberbier maak je heerlijke cocktails (hallo Moscow Mule!) Maar met dit recept voor gemberbier van London Loy maak je een basissiroop. Leng die vervolgens aan met koud bruisend water en je hebt een verfrissend zomers (alcoholvrij) drankje. Dit is hoe je ‘m maakt.

voor 1 liter gemberbier
350 gram gember, geraspt (schillen niet nodig)
350 gram rietsuiker
7 citroenen, het sap
halve el gemalen kruidnagel (in het boek staat 1 el)
140 gram ananas, geschild en in stukjes

verder nodig: plastic folie, zeef, blender, trechter, gesteriliseerde fles (1 liter)
Bereidingstijd: 30 minuten + 2 x 2 nachten wachten

gemberbier

Gemberbier volgens London Loy

Breng 1 liter water aan de kook. Doe de geraspte gember in een hittebestendige kom en voeg het kokendhete water toe. Laat dat afkoelen en dek af met plastic folie. Zet in de koelkast en laat het twee nachten staan. Pak daarna een schone kom, plaats daar een fijne zeef op en giet het gemberwater daar door heen. Je hebt nu de basis voor je gemberbier.

Verwarm in een pannetje de suiker met het citroensap en voeg het gemberwater toe. Roer goed door en voeg dan de gemalen kruidnagel toe. In een blender (of met een staafmixer) pureer je de ananas. Voeg dat toe aan het gemberwater. Laat afkoelen en dek ook dit af met folie. Zet weer in de koelkast en laat ook nu weer twee nachten trekken.

Zet een trechter op een schone gesteriliseerde fles en giet daar het gemberbier in. Bewaar dit afgesloten en koel in de koelkast. Dan is het maximaal twee weken houdbaar.

Gembersiroop

Met deze basis heb je in feite een gembersiroop. Leng dit naar smaak aan met (bruisend) water en volop ijsblokjes. Eventueel nog wat munt erbij. Hoe meer siroop je gebruikt, hoe sterker de smaak.

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.