Gemberbier volgens London Loy



Het recept voor dit gemberbier komt uit het eerste kookboek van London Loy (de review lees je hier) Het is zijn versie van het gemberbier van zijn tante Rolien, dat zijn favoriet is. Ik ken gemberbier vooral als alcoholvrije frisdrank en heb het eigenlijk altijd wel in huis.

Met gemberbier maak je heerlijke cocktails (hallo Moscow Mule!) Maar met dit recept voor gemberbier van London Loy maak je een basissiroop. Leng die vervolgens aan met koud bruisend water en je hebt een verfrissend zomers (alcoholvrij) drankje. Dit is hoe je ‘m maakt.

voor 1 liter gemberbier
350 gram gember, geraspt (schillen niet nodig)
350 gram rietsuiker
7 citroenen, het sap
halve el gemalen kruidnagel (in het boek staat 1 el)
140 gram ananas, geschild en in stukjes

verder nodig: plastic folie, zeef, blender, trechter, gesteriliseerde fles (1 liter)
Bereidingstijd: 30 minuten + 2 x 2 nachten wachten

gemberbier

Gemberbier volgens London Loy

Breng 1 liter water aan de kook. Doe de geraspte gember in een hittebestendige kom en voeg het kokendhete water toe. Laat dat afkoelen en dek af met plastic folie. Zet in de koelkast en laat het twee nachten staan. Pak daarna een schone kom, plaats daar een fijne zeef op en giet het gemberwater daar door heen. Je hebt nu de basis voor je gemberbier.

Verwarm in een pannetje de suiker met het citroensap en voeg het gemberwater toe. Roer goed door en voeg dan de gemalen kruidnagel toe. In een blender (of met een staafmixer) pureer je de ananas. Voeg dat toe aan het gemberwater. Laat afkoelen en dek ook dit af met folie. Zet weer in de koelkast en laat ook nu weer twee nachten trekken.

Zet een trechter op een schone gesteriliseerde fles en giet daar het gemberbier in. Bewaar dit afgesloten en koel in de koelkast. Dan is het maximaal twee weken houdbaar.

Gembersiroop

Met deze basis heb je in feite een gembersiroop. Leng dit naar smaak aan met (bruisend) water en volop ijsblokjes. Eventueel nog wat munt erbij. Hoe meer siroop je gebruikt, hoe sterker de smaak.

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 augustus 2020
 
Waanzinnig eten bij Vinnies in Amsterdam

Naast hun ontbijt/lunchlocatie in hartje centrum kun je bij Vinnies in de Scheldestraat nu ook terecht voor het diner. Wij gingen proeven!
3 augustus 2020
 
Mijn 3 favoriete Clinique producten

Al jaren is Clinique een van mijn favorieten voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht ik 2 nieuwe producten uit de Super Defense serie. Zo bevallen ze.
3 augustus 2020
 
Arturo Dalhuisen kookt deze zomer bij Daalder

Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) neemt in augustus twee weken de keuken van Daalder over. Wij mochten voorproeven.
27 juli 2020
east nomads glamping
 
East Nomads glamping in de Achterhoek

Kamperen in de Achterhoek, maar dan op de manier van East Nomads. Dat is glamping in de Achterhoek en alles waar kamperen leuk van wordt.
21 juli 2020
alcoholvrij
 
Alcoholvrij de nieuwste trend?

Alcoholvrije drankjes zijn meer dan de nieuwste trend. Maar zijn ze lekker? Tijd voor de grote test! En heel veel alcoholvrije tips.
21 juli 2020
alcoholvrije bubbels
 
Alcoholvrije bubbels van Vilarnau

Is alcoholvrije champagne eigenlijk wel lekker? Ik proefde twee flessen alcoholvrije bubbels uit Spanje voor je. Wie kwam als beste uit de test?!