De lekkerste sangria



De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.

Ik hoop dat, naast de Port Tonic en alle andere dingen uit de 90’s, dit ook de zomer wordt dat de Sangria zijn terugkeer maakt. Maar dan wel een echt lekkere Sangria.

In BBQ-tijd vind je daar mijn recept voor, maar omdat ik jullie zo lief vindt krijg je ‘m ook hier van mij.  Want dit is zo’n zomerse cocktail die je héél vaak wil gaan maken. Goed voor te bereiden, niet te veel gekke ingrediënten maar wel net even wat meer smaak dan de meeste sangria recepten. Dat komt o.a. doordat ik ginger beer gebruik. Wil je jouw sangria iets minder uitgesproken dan kun je ook ginger ale gebruiken.

Maar zoals met alle recepten, kwaliteit bepaalt de smaak. Dus kies de lekkerste rosé, het mooiste fruit en maak deze sangria vooral zo vaak mogelijk!

Sangria recept, voor een kan vol

1 fles rosé (0,7 cl)
125 ml cointreau
250 ml ginger beer
1 sinaasappel, in schijfjes
½ citroen, in partjes
5 takjes munt
1 appel, in partjes
handje vol aardbeien, frambozen, blauwe bessen, etcetera
heel veel ijs

sangria

De lekkerste sangria

Die lekkerste sangria is dus zó gemaakt. Alle bovenstaande ingrediënten in een grote kan en mengen. Pas voor je gaat serveren voeg je het ijs toe, anders wordt je sangria meteen al te waterig en je hebt het ijs alleen nodig om het lekker koel te serveren. Roer even door, schenk in en geniet van je sangria!

Gepubliceerd op 29 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.