De lekkerste sangria
De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
Ik hoop dat, naast de Port Tonic en alle andere dingen uit de 90’s, dit ook de zomer wordt dat de Sangria zijn terugkeer maakt. Maar dan wel een echt lekkere Sangria.
In BBQ-tijd vind je daar mijn recept voor, maar omdat ik jullie zo lief vindt krijg je ‘m ook hier van mij. Want dit is zo’n zomerse cocktail die je héél vaak wil gaan maken. Goed voor te bereiden, niet te veel gekke ingrediënten maar wel net even wat meer smaak dan de meeste sangria recepten. Dat komt o.a. doordat ik ginger beer gebruik. Wil je jouw sangria iets minder uitgesproken dan kun je ook ginger ale gebruiken.
Maar zoals met alle recepten, kwaliteit bepaalt de smaak. Dus kies de lekkerste rosé, het mooiste fruit en maak deze sangria vooral zo vaak mogelijk!
Sangria recept, voor een kan vol
1 fles rosé (0,7 cl)
125 ml cointreau
250 ml ginger beer
1 sinaasappel, in schijfjes
½ citroen, in partjes
5 takjes munt
1 appel, in partjes
handje vol aardbeien, frambozen, blauwe bessen, etcetera
heel veel ijs
De lekkerste sangria
Die lekkerste sangria is dus zó gemaakt. Alle bovenstaande ingrediënten in een grote kan en mengen. Pas voor je gaat serveren voeg je het ijs toe, anders wordt je sangria meteen al te waterig en je hebt het ijs alleen nodig om het lekker koel te serveren. Roer even door, schenk in en geniet van je sangria!
Gepubliceerd op 29 mei 2023