De lekkerste drankjes voor de feestdagenDe feestdagen zijn bij uitstek een moment om weer eens iets lekkers in te schenken. Ik zette de lekkerste drankjes voor je op een rijtje.

Want zowel de Kerstdagen als Oud & Nieuw is voor veel mensen een moment om niet alleen qua eten, maar ook qua drankjes eens lekker uit te pakken.

De afgelopen tijd kwamen er volop geweldige nieuwe drankjes op de markt die met de feestdagen niet misstaan.

Favoriete drankjes voor de feestdagen

Die favoriete drankjes zijn er overigens in alle soorten en maten. Met én zonder alcohol. Als aperitief, of juist als afsluiting van je (kerst)diner. Maar ze maken van je feestdagen zonder twijfel héérlijke feestdagen!

Cocktail kerstballen van Flying Dutchmen

cocktail kerstballen

Ik was al groot fan van de thuisbezorging van cocktails door Flying Dutchmen cocktailbar in Amsterdam, maar voor de feestdagen hebben ze iets wel héél bijzonders in hun webshop. Kerstballen gevuld met cocktails! Hoe tof.

In verschillende cocktail soorten, in verschillende hoeveelheden. Dus net waar je trek in hebt of waar je budget de ruimte voor biedt. Ben op tijd met bestellen, want het gaat ieder jaar heel hard! Op de website van Flying Dutchmen vind je alle info.

Holy Unicorn Gin

holy unicorn gin

Tja, dit is natuurlijk geen verrassing hé, dat die in mijn lijstje favorieten staat. Mijn eigen gin. Door grondstof tekorten gaat volgend jaar (helaas) de prijs omhoog. Dus heb je ‘m nog niet geproefd of vind je ‘m juist te gek, dan is nu het moment om nog even een flesje extra in te slaan.Die is na de feestdagen namelijk ook nog steeds héél lekker….

Je koopt Holy Unicorn Gin via Cane & Grain (verzending door heel Nederland) of in de store aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Cointreau x The Tropicool Company

Vergeet de donkere dagen want  je favoriete sinaasappellikeur trekt, als hommage aan de oorspronkelijke Margarita, een zonnig en tropisch jasje aan. Een lekker en prachtig origineel cadeau dat mooi in de drankkast staat.

Zin om er een Margarita mee te maken, ik heb een aantal Margarita recepten voor je op de site staan. De limited edition fles heeft een adviesprijs van € 23,99 en is bij verschillende slijters te koop.

Remy Martin Sidecar

Hoewel de cocktail Sidecar al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw bestaat was het voor mij een verrassende en aangename ontdekking.

Cognac associeerde ik tot voor kort vooral met oude mannen, een openhaard en sigaren maar niks blijkt minder waar. Je kunt er geweldig lekkere cocktails mee maken!

Zoals dus de sidecar. De uit slechts 3 ingrediënten bestaat maar samen een geweldig aperitief zijn bijvoorbeeld voorafgaand aan het Kerstdiner.

Recept voor deze sidecar is als volgt:

30 ml Rémy Martin 1738 Accord Royal
20 ml Cointreau
10 ml citroensap

Schud alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs tot de buitenkant van de shaker koud wordt. Giet de cocktail door een zeefje in je mooiste coupe. Werk af met sinaasappelschil voor een rijke smaak of met citroenschil voor meer frisheid.

Rudolph’s Red Nose  Glühwein

Niets zegt winters drankje meer dan glühwein. Deze winter verschijnt Rudolph’s Red Nose glühwein, een premium glühwein gemaakt van Spaanse druiven en winterse kruiden en likeuren en dit alles in een “ugly” winterse trui.

Je proeft kruiden als kaneel, kruidnagel en anijs die samen zorgen voor een uitgesproken karakter. Daarnaast is het snel geserveerd: je verhit het in een pannetje tot 70°C en de warme wijn is klaar voor gebruik. Te koop o.a. bij Jumbo

Amarula Coffee

Net voor de feestdagen lanceert Amarula de nieuwe smaak Ethiopian Coffee. De Ethiopische koffiebonen zijn toegevoegd aan het marulafruit en vormen samen een goede match.

Deze nieuwe variant van de likeur heeft een subtiele mokka- en chocoladesmaak, die je goed proeft wanneer je de Amarula gekoeld drinkt met ijs of eventueel een scheutje toevoegt aan een kop koffie of espresso. Volgens mij is dit ook een heerlijke toevoeging aan een Espresso Martini….

De Kuyper Zero

Ook als je géén alcohol wilt drinken zijn er bijzondere drankjes voor de feestdagen. De Kuyper lanceert vier klassieke cocktails in een alcoholvrije versie! Een Zero Mojito, Zero Strawberry Daiquiri, Zero Margarita en de Zero Pornstar Martini cocktails zijn vanaf eind november in Nederland beschikbaar. Ik hoop ze binnenkort te kunnen proeven, want dit zou wel een fantastische aanwinst in het alcoholvrije schap zijn.

De Zero cocktails zijn verkrijgbaar in glazen flesjes van 200ml en zijn te koop in supermarkten door het hele land vanaf eind november voor een adviesprijs van rond €2,49.

Licor 43 Chocolate

Een verrassende combi maar eentje die waanzinnig met de feestdagen is. Alles wat Licor 43 lekker maakt aangevuld met een vleugje chocola. Dat klinkt als een bonbonnetje in een glas toch?! Nét geïntroduceerd, dus je kunt hem geweldig uitproberen tijdens de feestdagen.

Volgens mij ook héél lekker door een kop warme chocolademelk… Te koop o.a. bij Gall en Gall voor € 21,99

MVSA Cava

En tot slot kunnen de feestdagen natuurlijk niet zonder een glas bubbels. Voor wie champagne te duur vindt is cava een prachtig alternatief. En wát een prachtige fles, om deze cava van MVSA. Het was tot voor kort voor mij een onbekend cava merk, maar de fles trok direct mijn aandacht. Met deze statement fles wil het cava merk iedereen aansporen het glas op zich zelf te heffen. “We hebben onze innerlijke “MVSA” (muze) te lang onderdrukt. Tijd om een toast uit te brengen op onszelf!”

Wat mij betreft is íedere reden een goed reden voor een glas bubbels. En voor de prijs hoef je het niet te laten, deze beauty kost € 11,- (adviesprijs). Verkoopadressen kun je hier vinden.

Gepubliceerd op 18 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee