Koude kervelsoep



Kervelsoep is een van onze favoriete soeprecepten. Zo simpel. Zó lekker. Een koude kervelsoep is niet alleen verrassend, maar ook nog eens verrassend lekker.

Met dank aan vriendin Babette, die het er over had, dook ik de koelkast in. Daar lag namelijk nog een mooie bos kervel (die je online o.a. bij Crisp of de Lindenhoff koopt) Op een warme dag, als lunchgerecht of het begin van een mooi (feestelijk) diner vind ik een koud soepje altijd top. Tijd dus om deze koude kervelsoep is tot werkelijkheid te maken.

Begin met dit koude soepje trouwens wel op tijd. Want hoewel het maken zelf echt zó gedaan is, moet de kervelsoep natuurlijk nog wel door en door koud worden. Idealiter dus een avond van tevoren klaar maken. Dan heb je er daarna ook geen omkijken meer naar.

Dit heb je nodig

  • 1 el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Arak (of gebruik Pernod of een andere anijslikeur)
  • 100g kervel (stengels ook gebruiken)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (zoals de mijne) of een staafmixer

Koude kervelsoep

Voor je gekoelde kervelsoep start je met in de verwarmde olie de ui en knoflook een minuut of tien aan te fruiten. Blus dat dat af met de Arak. Bouillon, slagroom en kervel erbij en even omscheppen. Dan op smaak brengen met zout & peper.

Mik nu alles in de blender voor een super fijne kervelsoep. Met een staafmixer kan ook, maar dan zal je soepje iets minder smooth zijn. Dat maakt voor de smaak niks uit.

Even proeven of het zo goed is, anders nog wat zout of peper erbij. Laat even afkoelen en zet dit nu in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Haal een half uurtje voor je de koude kervelsoep wilt serveren uit de koelkast.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.