Koude kervelsoep



Kervelsoep is een van onze favoriete soeprecepten. Zo simpel. Zó lekker. Een koude kervelsoep is niet alleen verrassend, maar ook nog eens verrassend lekker.

Met dank aan vriendin Babette, die het er over had, dook ik de koelkast in. Daar lag namelijk nog een mooie bos kervel (die je online o.a. bij Crisp of de Lindenhoff koopt) Op een warme dag, als lunchgerecht of het begin van een mooi (feestelijk) diner vind ik een koud soepje altijd top. Tijd dus om deze koude kervelsoep is tot werkelijkheid te maken.

Begin met dit koude soepje trouwens wel op tijd. Want hoewel het maken zelf echt zó gedaan is, moet de kervelsoep natuurlijk nog wel door en door koud worden. Idealiter dus een avond van tevoren klaar maken. Dan heb je er daarna ook geen omkijken meer naar.

Dit heb je nodig

  • 1 el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Arak (of gebruik Pernod of een andere anijslikeur)
  • 100g kervel (stengels ook gebruiken)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (zoals de mijne) of een staafmixer

Koude kervelsoep

Voor je gekoelde kervelsoep start je met in de verwarmde olie de ui en knoflook een minuut of tien aan te fruiten. Blus dat dat af met de Arak. Bouillon, slagroom en kervel erbij en even omscheppen. Dan op smaak brengen met zout & peper.

Mik nu alles in de blender voor een super fijne kervelsoep. Met een staafmixer kan ook, maar dan zal je soepje iets minder smooth zijn. Dat maakt voor de smaak niks uit.

Even proeven of het zo goed is, anders nog wat zout of peper erbij. Laat even afkoelen en zet dit nu in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Haal een half uurtje voor je de koude kervelsoep wilt serveren uit de koelkast.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.