Koude kervelsoep



Kervelsoep is een van onze favoriete soeprecepten. Zo simpel. Zó lekker. Een koude kervelsoep is niet alleen verrassend, maar ook nog eens verrassend lekker.

Met dank aan vriendin Babette, die het er over had, dook ik de koelkast in. Daar lag namelijk nog een mooie bos kervel (die je online o.a. bij Crisp of de Lindenhoff koopt) Op een warme dag, als lunchgerecht of het begin van een mooi (feestelijk) diner vind ik een koud soepje altijd top. Tijd dus om deze koude kervelsoep is tot werkelijkheid te maken.

Begin met dit koude soepje trouwens wel op tijd. Want hoewel het maken zelf echt zó gedaan is, moet de kervelsoep natuurlijk nog wel door en door koud worden. Idealiter dus een avond van tevoren klaar maken. Dan heb je er daarna ook geen omkijken meer naar.

Dit heb je nodig

  • 1 el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Arak (of gebruik Pernod of een andere anijslikeur)
  • 100g kervel (stengels ook gebruiken)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (zoals de mijne) of een staafmixer

Koude kervelsoep

Voor je gekoelde kervelsoep start je met in de verwarmde olie de ui en knoflook een minuut of tien aan te fruiten. Blus dat dat af met de Arak. Bouillon, slagroom en kervel erbij en even omscheppen. Dan op smaak brengen met zout & peper.

Mik nu alles in de blender voor een super fijne kervelsoep. Met een staafmixer kan ook, maar dan zal je soepje iets minder smooth zijn. Dat maakt voor de smaak niks uit.

Even proeven of het zo goed is, anders nog wat zout of peper erbij. Laat even afkoelen en zet dit nu in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Haal een half uurtje voor je de koude kervelsoep wilt serveren uit de koelkast.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.