Koude kervelsoep



Kervelsoep is een van onze favoriete soeprecepten. Zo simpel. Zó lekker. Een koude kervelsoep is niet alleen verrassend, maar ook nog eens verrassend lekker.

Met dank aan vriendin Babette, die het er over had, dook ik de koelkast in. Daar lag namelijk nog een mooie bos kervel (die je online o.a. bij Crisp of de Lindenhoff koopt) Op een warme dag, als lunchgerecht of het begin van een mooi (feestelijk) diner vind ik een koud soepje altijd top. Tijd dus om deze koude kervelsoep is tot werkelijkheid te maken.

Begin met dit koude soepje trouwens wel op tijd. Want hoewel het maken zelf echt zó gedaan is, moet de kervelsoep natuurlijk nog wel door en door koud worden. Idealiter dus een avond van tevoren klaar maken. Dan heb je er daarna ook geen omkijken meer naar.

Dit heb je nodig

  • 1 el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Arak (of gebruik Pernod of een andere anijslikeur)
  • 100g kervel (stengels ook gebruiken)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (zoals de mijne) of een staafmixer

Koude kervelsoep

Voor je gekoelde kervelsoep start je met in de verwarmde olie de ui en knoflook een minuut of tien aan te fruiten. Blus dat dat af met de Arak. Bouillon, slagroom en kervel erbij en even omscheppen. Dan op smaak brengen met zout & peper.

Mik nu alles in de blender voor een super fijne kervelsoep. Met een staafmixer kan ook, maar dan zal je soepje iets minder smooth zijn. Dat maakt voor de smaak niks uit.

Even proeven of het zo goed is, anders nog wat zout of peper erbij. Laat even afkoelen en zet dit nu in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Haal een half uurtje voor je de koude kervelsoep wilt serveren uit de koelkast.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!