Feasts van Sabrina Ghayour – review



Met Feasts van Sabrina Ghayour maak je van ieder van haar Midden-Oosterse recepten vanaf nu een feestje! Het derde boek inmiddels van Sabrina Ghayour. Na Persiana (die ik nog steeds een keer moet inkijken) en Sirocco (waar ik heel blij van werd) is er nu het boek Feasts. Vol met Midden-Oosterse recepten voor feestelijke momenten. En dat zijn er nogal wat!

Want of je nu voor een feestelijk ontbijt iets zoekt, voor het weekend, de zomer, vegetarisch of een snel feestje. Het staat er allemaal in. En nog veel meer!

Feasts van Sabrina Ghayour

Het boek is namelijk in 8 thema’s ingedeeld. En per thema komt er een keur aan recepten jouw kant op. Hartig, zoet, gebak of een volledige maaltijd. Je kunt het zo gek niet bedenken. De recepten variëren van super simpel (kook rijst, snijd de rest van de ingrediënten en meng door elkaar) tot uitgebreider en voor de meer ervaren thuiskok. Maar net als in Sirocco klinkt alles even lekker en maakbaar!

feasts cover

Het leven is een feest!

De gerechten in Feast zijn gerechten om te delen. Om vrienden uit te nodigen en de tafel vol te zetten met schalen van al het heerlijks. De recepten zijn er ook ruim genoeg voor, iets wat je de Midden-Oosterse keuken wel kunt toevertrouwen. Het is een principe waar ik van hou!

Toegankelijk en maakbare recepten

De fotografie in Feasts vind ik aantrekkelijker dan in Sirocco. Ik krijg er echt trek van en ze geven me het gevoel dat ik de recepten kan maken. Laat je ook vooral niet weerhouden door eventuele ingrediënten die je misschien in eerste instantie niet kent en/of in de kast hebt staan.

Bijna iedere Turkse supermarkt kan je op weg helpen en anders zéker de producten uit de Souq-lijn van Nadia & Merijn. Je gaat ze namelijk vaker gebruiken zodra je uit dit boek (of de andere boeken die zich richten op de Midden-Oosterse keuken) hebt gekookt. Alles wordt er lekkerder van. Echt!

Kip shoarma uit Feasts

Uit Feast kookte in de rijstsalade van bladzijde 141 én de kipshoarma. Ik liet jullie – op basis van de foto’s die ik maakte – kiezen welk recept ik zou delen. Het werd de shoarma. Prima keuze kan ik je vertellen, want ook onze 7jarige – die in eerste instantie besloot dat gele kip niks kon zijn – at vol smaak een heel broodje er van op! Het recept, dat ik iets minder pittig maakte, vind je hier

Feasts van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook Uitgevers, kost € 24,95 en is in de plaatselijke boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 21 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.