Feast van Sabrina Ghayour – review



Het derde boek inmiddels van Sabrina Ghayour. Na Persiana (die ik nog steeds een keer moet inkijken) en Sirocco (waar ik heel blij van werd) is er nu het boek Feast. Vol met Midden-Oosterse recepten voor feestelijke momenten. En dat zijn er nogal wat!

Want of je nu voor een feestelijk ontbijt iets zoekt, voor het weekend, de zomer, vegetarisch of een snel feestje. Het staat er allemaal in. En nog veel meer!

Feast.jpg

Feast van Sabrina Ghayour

Het boek is namelijk in 8 thema’s ingedeeld. En per thema komt er een keur aan recepten jouw kant op. Hartig, zoet, gebak of een volledige maaltijd. Je kunt het zo gek niet bedenken. De recepten variëren van super simpel (kook rijst, snijd de rest van de ingrediënten en meng door elkaar) tot uitgebreider en voor de meer ervaren thuiskok. Maar net als in Sirocco klinkt alles even lekker en maakbaar!

Het leven is een feest!

De gerechten in Feast zijn gerechten om te delen. Om vrienden uit te nodigen en de tafel vol te zetten met schalen van al het heerlijks. De recepten zijn er ook ruim genoeg voor, iets wat je de Midden-Oosterse keuken wel kunt toevertrouwen. Het is een principe waar ik van hou!

Toegankelijk en maakbare recepten

De fotografie in Feasts vind ik aantrekkelijker dan in Sirocco. Ik krijg er echt trek van en ze geven me het gevoel dat ik de recepten kan maken. Laat je ook vooral niet weerhouden door eventuele ingrediënten die je misschien in eerste instantie niet kent en/of in de kast hebt staan.

Bijna iedere Turkse supermarkt kan je op weg helpen en anders zéker de producten uit de Souq-lijn van Nadia & Merijn. Je gaat ze namelijk vaker gebruiken zodra je uit dit boek (of de andere boeken die zich richten op de Midden-Oosterse keuken) hebt gekookt. Alles wordt er lekkerder van. Echt!

Kip shoarma uit Feast

Uit Feast kookte in de rijstsalade van bladzijde 141 én de kipshoarma. Ik liet jullie – op basis van de foto’s die ik maakte – kiezen welk recept ik zou delen. Het werd de shoarma. Prima keuze kan ik je vertellen, want ook onze 7jarige – die in eerste instantie besloot dat gele kip niks kon zijn 😉 – at vol smaak een heel broodje er van op! Het recept, dat ik iets minder pittig maakte, vind je hier

Feast van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook Uitgevers, kost € 24,95 en is in de plaatselijke boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 21 december 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus