Kerstrecepten 2020De afgelopen 8 jaar bedacht ik ieder jaar een hele zwik aan nieuwe kerstrecepten voor jullie. Dat betekende heel vaak dat ik in augustus/september daar al mee bezig was. Maar in 2020 gaan we het anders doen met kerst. Hoe? Ik leg het je uit en hoop dat je het begrijpt.

Want dit jaar is kerst sowieso al anders dan anders. En ik merk dat mijn energieniveau dit jaar meegaat met de pieken en dalen van hoe het gaat in de wereld. Tijd dus om even stil te staan bij waar kerst eigenlijk om draait. Voor mij is dat vooral; rust, bezinning, tijd met mijn gezin. Geen stress.

kerst

Stressvrije Kerst

Geen stress met kerst. Ik heb het er al over sinds ik met mijn sites startte. Ik vind het zo zonde hoe iedereen zich drie slagen in de rondte strest, voor twee feestdagen. Die juist moeten draaien om ontspanning. Om rust. Tijd met elkaar.

Tijd om dat ook mezelf te gunnen dit jaar. Dus voor het eerst, ever!, zijn er geen nieuwe kerstrecepten dit jaar. BAM. Dat was wel even een beslissing om te nemen hoor…

Maar de beslissing nemen geeft zo veel rust. Daarnaast ben ik trots op mezelf dat ik dat ook gewoon doe. Het betekent namelijk dat ik luister naar mijn eigen energielevel. Naar mezelf dus.

En er blijft daardoor tijd over. Tijd die ik kan steken in werk voor mijn opdrachtgevers. Maar er is ook tijd over om verder aan mijn boek te werken. Om de site verder voor jullie te optimaliseren. Kortom, de tijd die overblijft wordt meer dan nuttig besteed.

Susan Aretz kerstmuts
foto: Marrigt van der Valk

Kerst 2020

Maarrrrr! Dat wil niet zeggen dat ik jullie vergeet. Verre van. Want ik heb voor alle gangen van het kerstmenu wel een enorme lading aan inspiratie en recepten voor je. Want wat blijkt. Na zoveel jaren recepten maken staat er zó veel aan kerstrecepten op de site dat we wel twee wéken Kerst zouden kunnen vieren, in plaats van twee dagen 😉

Kerstrecepten keuzemenu

Per gang krijg je maar liefst 10 suggesties voorgeschoteld. Zodat jij zelf, met recepten die goed getest zijn, je eigen kerstmenu samenstelt. Ook voor het ontbijt en voor iets lekkers voor bij de koffie heb ik suggesties voor je)

Kerstrecepten voorgerechten (click voor alle recepten)

Kerstrecepten hoofdgerechten (click voor alle recepten)

Kerstrecepten nagerechten (click voor alle recepten)

Kerstrecepten ontbijt (click voor alle recepten)

Kerstrecepten voor bij de koffie (click voor alle recepten)

Susan Aretz kerst
foto: Rinze Vegelien

Kerstmenu naar keuze

Per menu-onderdeel zijn er maar liefst 10 suggesties. Zo kun je zelf je eigen ideale kerstmenu samenstellen. Volledig naar jouw eigen wensen. De recepten zijn allemaal eenvoudig te maken, met ingrediënten veelal gewoon uit de supermarkt en die geschikt zijn voor groot en klein.

Er zijn vis, vlees en vega opties en daarnaast zijn veel recepten ook nog eens heel goed voor te bereiden. Want ik zei het al, Kerst moet juist gaan om tijd met elkaar. Zeker na dit afgelopen jaar. En voor wie, net als wij, uitgebreid borrelt met de Kerstdagen. Hier vind je álle borrelhapjes om zelf uit te kiezen!

Geniet van het kiezen, van het samenstellen van je menu, van de voorpret. En geniet van je tijd in de keuken én aan tafel. Heb een heerlijke kerst!

Gepubliceerd op 20 december 2020


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Je hebt groot gelijk. Wij maken dit jaar gebruik van de afhaalmogelijkheid van onze favoriete restaurants. Dat betekent een diner op Kerstavond, een borrelplank op Eerste Kerstdag en de Tweede alles wat we nog in huis/ over hebben met kwaliteit afbakbrood en goede wijn.

    • Susan Aretz schreef:

      lief, dankjewel! En ja, ik verwacht dat veel mensen dat gaan doen. De horeca heeft het hard genoeg nodig. Wij ook, één avond via een restaurant de rest van de kerst(vakantie) lekker restjes/borrelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!