Jerk chicken volgens Shirma Rouse



Uit Shirma’s soul kitchen komt deze heerlijke jerk chicken. Kruidige, Jamaicaanse kip van de barbecue. Of maak de kip in de oven.

Beide manieren zijn namelijk mogelijk. De basis voor de marinade van de jerk chicken is een mengsel van specerijen, verse smaakmakers en natuurlijk goede kwaliteit kippendijen.

Haal van die kip vooral níet het vel af, want die roostert straks heerlijk knapperig. Zeker als je de jerk chicken op de barbecue bereidt.

De kip laat je lekker lang in de marinade liggen, dus begin op tijd met dit recept. Het wordt er echt lekkerder van.

In de Caribische keuken is het gebruikelijk dat je kip eerst wast voordat je die bereidt. Ik heb dat in mijn geval niet gedaan. Kies wat jij prettig vindt.

Dit heb je nodig (4-6 personen)

1,5 kilo kippendijen, met bot
6 bosuitjes, in ringen gesneden
5 tenen knoflook
2 rode pepers (optioneel)
1 el geraspte gember
1/3 cup (80 ml) vers limoensap
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1 ½ el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder

verder nodig: oven voorverwarmen op 190 C of verhit je barbecue (indirect) tot 200 C.

jerk chicken bbq

Jerk chicken volgens Shirma Rouse

Voor de jerk chicken van Shirma meng je alle ingrediënten voor de marinade. Hak fijn in een keukenmachine of  in een blender. Ik heb alles met de hand fijngesneden en in een grote kom gemengd, dat ging prima. Meng de kip met de marinade, zodat alles er goed onder zit. Dat kan heel goed in een afsluitbare ziplock zak. Schud dan alles goed door elkaar en leg je kip minimaal 24 uur in de koelkast.

Verwarm op de dag van eten je oven of barbecue voor. Gebruik je de oven dan beleg je een bakplaat met aluminiumfolie. Voor de barbecuemethode gaat de jerk chicken op het rooster. In beide gevallen leg je de kip met het vel naar boven en zorg je dat er lekker wat marinade bovenop zit.

Bak de jerk chicken 45 – 50 minuten tot die mooi krokant, knapperig en gaar is. Shirma geeft als suggestie om de jerk chicken te serveren met de rice and peas en gebakken banaan uit haar boek. Wij aten ‘m lekker zo, als hapje tijdens de lunch.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.