Jerk chicken volgens Shirma Rouse



Uit Shirma’s soul kitchen komt deze heerlijke jerk chicken. Kruidige, Jamaicaanse kip van de barbecue. Of maak de kip in de oven.

Beide manieren zijn namelijk mogelijk. De basis voor de marinade van de jerk chicken is een mengsel van specerijen, verse smaakmakers en natuurlijk goede kwaliteit kippendijen.

Haal van die kip vooral níet het vel af, want die roostert straks heerlijk knapperig. Zeker als je de jerk chicken op de barbecue bereidt.

De kip laat je lekker lang in de marinade liggen, dus begin op tijd met dit recept. Het wordt er echt lekkerder van.

In de Caribische keuken is het gebruikelijk dat je kip eerst wast voordat je die bereidt. Ik heb dat in mijn geval niet gedaan. Kies wat jij prettig vindt.

Dit heb je nodig (4-6 personen)

1,5 kilo kippendijen, met bot
6 bosuitjes, in ringen gesneden
5 tenen knoflook
2 rode pepers (optioneel)
1 el geraspte gember
1/3 cup (80 ml) vers limoensap
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1 ½ el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder

verder nodig: oven voorverwarmen op 190 C of verhit je barbecue (indirect) tot 200 C.

jerk chicken bbq

Jerk chicken volgens Shirma Rouse

Voor de jerk chicken van Shirma meng je alle ingrediënten voor de marinade. Hak fijn in een keukenmachine of  in een blender. Ik heb alles met de hand fijngesneden en in een grote kom gemengd, dat ging prima. Meng de kip met de marinade, zodat alles er goed onder zit. Dat kan heel goed in een afsluitbare ziplock zak. Schud dan alles goed door elkaar en leg je kip minimaal 24 uur in de koelkast.

Verwarm op de dag van eten je oven of barbecue voor. Gebruik je de oven dan beleg je een bakplaat met aluminiumfolie. Voor de barbecuemethode gaat de jerk chicken op het rooster. In beide gevallen leg je de kip met het vel naar boven en zorg je dat er lekker wat marinade bovenop zit.

Bak de jerk chicken 45 – 50 minuten tot die mooi krokant, knapperig en gaar is. Shirma geeft als suggestie om de jerk chicken te serveren met de rice and peas en gebakken banaan uit haar boek. Wij aten ‘m lekker zo, als hapje tijdens de lunch.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.