Jerk chicken volgens Shirma Rouse



Uit Shirma’s soul kitchen komt deze heerlijke jerk chicken. Kruidige, Jamaicaanse kip van de barbecue. Of maak de kip in de oven.

Beide manieren zijn namelijk mogelijk. De basis voor de marinade van de jerk chicken is een mengsel van specerijen, verse smaakmakers en natuurlijk goede kwaliteit kippendijen.

Haal van die kip vooral níet het vel af, want die roostert straks heerlijk knapperig. Zeker als je de jerk chicken op de barbecue bereidt.

De kip laat je lekker lang in de marinade liggen, dus begin op tijd met dit recept. Het wordt er echt lekkerder van.

In de Caribische keuken is het gebruikelijk dat je kip eerst wast voordat je die bereidt. Ik heb dat in mijn geval niet gedaan. Kies wat jij prettig vindt.

Dit heb je nodig (4-6 personen)

1,5 kilo kippendijen, met bot
6 bosuitjes, in ringen gesneden
5 tenen knoflook
2 rode pepers (optioneel)
1 el geraspte gember
1/3 cup (80 ml) vers limoensap
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1 ½ el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder

verder nodig: oven voorverwarmen op 190 C of verhit je barbecue (indirect) tot 200 C.

jerk chicken bbq

Jerk chicken volgens Shirma Rouse

Voor de jerk chicken van Shirma meng je alle ingrediënten voor de marinade. Hak fijn in een keukenmachine of  in een blender. Ik heb alles met de hand fijngesneden en in een grote kom gemengd, dat ging prima. Meng de kip met de marinade, zodat alles er goed onder zit. Dat kan heel goed in een afsluitbare ziplock zak. Schud dan alles goed door elkaar en leg je kip minimaal 24 uur in de koelkast.

Verwarm op de dag van eten je oven of barbecue voor. Gebruik je de oven dan beleg je een bakplaat met aluminiumfolie. Voor de barbecuemethode gaat de jerk chicken op het rooster. In beide gevallen leg je de kip met het vel naar boven en zorg je dat er lekker wat marinade bovenop zit.

Bak de jerk chicken 45 – 50 minuten tot die mooi krokant, knapperig en gaar is. Shirma geeft als suggestie om de jerk chicken te serveren met de rice and peas en gebakken banaan uit haar boek. Wij aten ‘m lekker zo, als hapje tijdens de lunch.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!