Jerk chicken volgens Shirma Rouse



Uit Shirma’s soul kitchen komt deze heerlijke jerk chicken. Kruidige, Jamaicaanse kip van de barbecue. Of maak de kip in de oven.

Beide manieren zijn namelijk mogelijk. De basis voor de marinade van de jerk chicken is een mengsel van specerijen, verse smaakmakers en natuurlijk goede kwaliteit kippendijen.

Haal van die kip vooral níet het vel af, want die roostert straks heerlijk knapperig. Zeker als je de jerk chicken op de barbecue bereidt.

De kip laat je lekker lang in de marinade liggen, dus begin op tijd met dit recept. Het wordt er echt lekkerder van.

In de Caribische keuken is het gebruikelijk dat je kip eerst wast voordat je die bereidt. Ik heb dat in mijn geval niet gedaan. Kies wat jij prettig vindt.

Dit heb je nodig (4-6 personen)

1,5 kilo kippendijen, met bot
6 bosuitjes, in ringen gesneden
5 tenen knoflook
2 rode pepers (optioneel)
1 el geraspte gember
1/3 cup (80 ml) vers limoensap
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1 ½ el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder

verder nodig: oven voorverwarmen op 190 C of verhit je barbecue (indirect) tot 200 C.

jerk chicken bbq

Jerk chicken volgens Shirma Rouse

Voor de jerk chicken van Shirma meng je alle ingrediënten voor de marinade. Hak fijn in een keukenmachine of  in een blender. Ik heb alles met de hand fijngesneden en in een grote kom gemengd, dat ging prima. Meng de kip met de marinade, zodat alles er goed onder zit. Dat kan heel goed in een afsluitbare ziplock zak. Schud dan alles goed door elkaar en leg je kip minimaal 24 uur in de koelkast.

Verwarm op de dag van eten je oven of barbecue voor. Gebruik je de oven dan beleg je een bakplaat met aluminiumfolie. Voor de barbecuemethode gaat de jerk chicken op het rooster. In beide gevallen leg je de kip met het vel naar boven en zorg je dat er lekker wat marinade bovenop zit.

Bak de jerk chicken 45 – 50 minuten tot die mooi krokant, knapperig en gaar is. Shirma geeft als suggestie om de jerk chicken te serveren met de rice and peas en gebakken banaan uit haar boek. Wij aten ‘m lekker zo, als hapje tijdens de lunch.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.