De Holy Unicorn gin en zijn verhaalHet verhaal achter Holy Unicorn gin is een bijzonder en heel persoonlijk verhaal. Dit is hoe Holy Unicorn gin geworden is zoals ‘ie nu is.

Want dat ik een gin wilde maken dat is op zich niet bijzonder. Er zijn héél veel mensen die tegenwoordig een eigen gin laten samenstellen. Dat is ook gewoon tof. Maar met alleen een lekkere gin ben je er niet. Tenminste, wat mij betreft niet.

De smaak van Holy Unicorn

Want als eerste moet de smaak van de gin kloppen. Als iets niet lekker is kan het er nog zo mooi uit zien qua fles en etiket, maar dan drink je het niet. Vanaf het moment dat ik over een eigen gin ging nadenken wist ik wat het smaakprofiel moest zijn.

Fris, fruitig, warme ondertonen maar ook een kick aan het eind. Geen truttendrankje. Nee, een gin met ballen terwijl je toch na één glas zeker weet dat je er nóg eentje wil. Dus werd de basis yuzu. Ik hou zó van de smaak van yuzu. Als het kon had ik een boom ervan in de tuin.

De kruising tussen het bloemige van mandarijn en het frisse van citroen dat in deze Japanse citrus zit is bijzonder maar vooral heel erg lekker. Dat proef je dus vooral in de eerste slok. Dan krijg je de warmte van gember en kaneel. En die laatste smaak kun je verder naar boven halen door een (half) stokje kaneel in je gin tonic te doen. Tot slot is er, op de randen van je tong, het beetje kick van de Szechuan peper. Niet te heftig, maar net genoeg om het dat funky randje te geven.

holy unicorn

Het etiket van Holy Unicorn

Dan heb je dus een fantastisch lekker gin (al zeg ik het zelf…) maar je wilt ook dat mensen ‘m gaan kopen of cadeau gaan geven. Dan is een etiket dé blikvanger. Er kon er maar één zijn die de etiket voor mijn gin kon ontwerpen; Salventius.

Niels is kunstenaar en maakt de prachtigste oneline tekeningen en schilderijen. Zo ontwierp hij in 2016 de eenhoorn die sinds die tijd om mijn linker onderarm prijkt. Waarom juist een eenhoorn? Omdat er al gewone paarden genoeg zijn. Voor mij als reminder om altijd mijn eigen pad te kiezen. Want… ‘in a world where you can be anything. Be a unicorn!’

Toen ik Niels belde om hem te vragen voor het gin ontwerp waren we het er dan ook snel over eens dat deze eenhoorn het symbool moest worden van de ginfles. En zo geschiedde…

holy unicorn gin

De Holy Unicorn gin en zijn verhaal

Nadat de smaak en het etiket rond waren en ik thuis vertelde dat mijn gin een eenhoorn als etiket zou hebben riep onze dochter uit ‘Holy Unicorn! dat is gaaf’. Daarmee werd de naam een feit en is de cirkel rond.

De gin is mijn project geweest, maar was er nooit gekomen zonder de hulp van héél veel mensen. Van de introductie door Clarissa Slingerland bij distilleerderij Herman Janssen. Van alle hulp tijdens de crowdfunding tot het proefpanel van de verschillende samples. Maar ook iedereen die heeft geholpen bij de distributie. Ik had het niet zonder al deze hulp kunnen doen.

Verkoopinformatie Holy Unicorn gin

Het is en blijft ongelofelijk gaaf dat ik een eigen gin heb. Dat ik ‘m lekker vind was natuurlijk het uitgangspunt, maar dat er zo ongelofelijk enthousiast op wordt gereageerd is echt onwerkelijk gaaf. Dat is volgens mij ook echt omdat het plaatje klopt. Hij is mooi, hij is lekker, (redelijk) betaalbaar en voor heel Nederland te bestellen / te koop.

Ik ben er echt niet voor te stellen trots op. De komende tijd komen er nog wat nieuwtjes rondom de gin. Die kan ik je vandaag helaas nog niet verklappen. Maar hou mijn instagram zéker in de gaten, zodat je het straks als eerste weet.

Nieuwsgierig geworden naar de gin? Alle verkoopinformatie én perfect serve vind je op de speciale Holy Unicorn pagina op de site.

Gepubliceerd op 7 september 2021


4 reacties

 1. Annemiek schreef:

  Waarom geen idee. Ik lust geen sterke drank en zeker geen gin.
  Maar bijzonder en GAAF.
  Gisteren kwam de fles in Frankrijk aan. We hebben hem puur, met kaneel en met tonic gedronken. Holyshit, ik lust gin, sterker nog ik vind hem zalig!!

 2. Ellen schreef:

  Geweldig! Ik ga hem zeker kopen want deze Gin klinkt zalig.
  Voor restaurant Olivijn heeft Niels ook een prachtig design gemaakt. #cutthecrap https://www.instagram.com/p/CPVCTKegmiz/?utm_medium=copy_link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.