Holy Unicorn CocktailEen cocktail maken met mijn eigen Holy Unicorn gin ? Ja hoor, doen we gewoon. Drie ingrediënten, ijs, stirred not shaken. Mooi glas. Cheers!

Want soms hoeft een cocktail ook niet ingewikkelder dan dit te zijn. En naast twee alcoholische componenten zit er ook een verrassend ingrediënt in deze Holy Unicorn Cocktail.

Siroop! Niet zelf gemaakt (zoals mijn gin cocktail in Wereldwijd Borreltijd) maar van Soof. Het super lekkere, natuurlijke limonademerk, met onder andere dus fantastische siropen.

Ik gebruikte de gember/wortelsiroop, omdat er ook gember in mijn Holy Unicorn Gin zit. Het complementeert elkaar geweldig.

Klassieke martini met een twist

De basis voor deze cocktail is een klassieke Martini – 2 delen gin en 1 deel vermouth. Maar we geven ‘m dus een twist door een klein beetje funky siroop. IJs erbij, even roeren en inschenken maar!

Help je me mee een toffe naam te bedenken voor deze cocktail? Zou ik leuk vinden!

Dit heb je nodig voor één glas

  • 50 ml Holy Unicorn Gin
  • 25 ml Willems Wermoed dry vermout
  • 25 ml Soof ginger & carrot cordail
  • voldoende ijs

Verder nodig: cocktailshaker & mooi cocktailglas

Holy Unicorn cocktail

Voor de cocktail gaat in je shaker de Holy Unicorn gin, vermout en cordial. IJs erbij en alles goed roeren, tot je shaker koud aanvoelt.

Door een cocktailzeef schenk je de inhoud van je shaker in een mooi cocktailglas. Eventueel kun je je glas nog voorzien van een schilletje sinaasappel.

Cheers!

Waar koop ik Holy Unicorn Gin?

Goeie vraag! Want in deze cocktail is die namelijk wel echt gewoon het lekkerst – naast natuurlijk in een klassieke gin tonic.

Alle informatie rondom mijn gin, inclusief verkoopadressen, vind je hier! 

Gepubliceerd op 5 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 november 2021
Remy martin Sidecar
 
De lekkerste drankjes voor de feestdagen

De feestdagen zijn bij uitstek een moment om weer eens iets lekkers in te schenken. Ik zette de lekkerste drankjes voor je op een rijtje.
15 november 2021
de waag leiden
 
10x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 10 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
11 november 2021
cocktail met stoofperen siroop
 
Stoofpeertjes cocktail

Een verrassende winterse cocktail met stoofpeertjes siroop. Denk Glühwein meets Margarita. De ultieme wintercocktail!
11 november 2021
Holy Unicorn Linda Loves
 
Linda loves Holy Unicorn Gin

Ape-trots hoor, want in de Linda Loves van deze maand is een plekje waar je Holy Unicorn Gin vindt. MIJN gin. In de Linda.
29 oktober 2021
Reims proeverij Mumm
 
Tips voor je bezoek aan Reims

Is Reims de moeite waard om te bezoeken? Absoluut! Trek een paar dagen uit en geniet van het moois dat de Champagnestreek te bieden heeft.
25 oktober 2021
Catrice tienerhuid
 
Betaalbare huidverzorging Catrice

Of je nu een jonge of een iets oudere huid hebt, Catrice heeft voor ieder huidtype betaalbare huidverzorging. Ik vertel je er meer over.