Holy Unicorn CocktailEen cocktail maken met mijn eigen Holy Unicorn gin ? Ja hoor, doen we gewoon. Drie ingrediënten, ijs, stirred not shaken. Mooi glas. Cheers!

Want soms hoeft een cocktail ook niet ingewikkelder dan dit te zijn. En naast twee alcoholische componenten zit er ook een verrassend ingrediënt in deze Holy Unicorn Cocktail.

Siroop! Niet zelf gemaakt (zoals mijn gin cocktail in Wereldwijd Borreltijd) maar van Soof. Het super lekkere, natuurlijke limonademerk, met onder andere dus fantastische siropen.

Ik gebruikte de gember/wortelsiroop, omdat er ook gember in mijn Holy Unicorn Gin zit. Het complementeert elkaar geweldig.

Klassieke martini met een twist

De basis voor deze cocktail is een klassieke Martini – 2 delen gin en 1 deel vermouth. Maar we geven ‘m dus een twist door een klein beetje funky siroop. IJs erbij, even roeren en inschenken maar!

Help je me mee een toffe naam te bedenken voor deze cocktail? Zou ik leuk vinden!

Dit heb je nodig voor één glas

  • 50 ml Holy Unicorn Gin
  • 25 ml Willems Wermoed dry vermout
  • 25 ml Soof ginger & carrot cordail
  • voldoende ijs

Verder nodig: cocktailshaker & mooi cocktailglas

Holy Unicorn cocktail

Voor de cocktail gaat in je shaker de Holy Unicorn gin, vermout en cordial. IJs erbij en alles goed roeren, tot je shaker koud aanvoelt.

Door een cocktailzeef schenk je de inhoud van je shaker in een mooi cocktailglas. Eventueel kun je je glas nog voorzien van een schilletje sinaasappel.

Cheers!

Waar koop ik Holy Unicorn Gin?

Goeie vraag! Want in deze cocktail is die namelijk wel echt gewoon het lekkerst – naast natuurlijk in een klassieke gin tonic.

Alle informatie rondom mijn gin, inclusief verkoopadressen, vind je hier! 

Gepubliceerd op 5 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.