Hoe ziet mijn (werk) week er uit?Hoe ziet mijn (werk) week er uit?

Met enige regelmaat krijg ik vragen over mijn werk. Wat ik nou precies doe? Hoe ik zoveel in één dag gepropt krijg en of ik wel eens slaap? 😉 Tijd dus om jullie eens mee te nemen in een werkweek. Maar omdat die er altijd best verschillend uitzien ga ik dat komende tijd gewoon eens met regelmaat doen. Wie weet inspireert het je? Krijg je beter zicht op wat ik doe. En weet je wat, ik gooi er ook gewoon bij wat wij dan in zo’n week eten. Want bij mij hangen die twee toch wel echt heel nauw samen. Dit was hoe mijn week van 13 t/m 19 januari eruit zag:

maandag 13 januari

Iedere maandag en donderdag sport ik met een personal trainer. Dus sta ik om 6.45u op en maak havermout voor de hele family. Om 7.40u zit ik in de auto naar de sportschool. Een uurtje later ben ik thuis. Douchen, omkleden en om 11u zit ik alweer in de trein naar Amsterdam. De Horecava start vandaag en er zijn een aantal mensen die ik wil spreken en een aantal bedrijven die ik wil opzoeken. Daarnaast neem ik ook de tijd om te kijken wat er nieuw is. Al met al ben ik eigenlijk gewoon de hele dag zoet. Om 17u pak ik de trein naar huis, zodat ik onze dochter om 17.45u van de BSO kan ophalen.

Als we thuis zijn is het tijd om te koken. We eten – heel simpel – een groente-omelet met brood. Ik rijd daarna nog even naar de stad om een goede bekende uit Limburg gedag te zeggen en een pakketje op te halen dat hij voor me heeft meegenomen. Om 22u lig ik in bed.

dinsdag 14 januari  

Het heeft gestormd vannacht dus ik heb behoorlijk beroerd geslapen. Maar ook vandaag sta ik om 6.45u naast mijn bed. Ik maak voor dochterlief en mijzelf weer een nieuw havermoutrecept. Vandaag is het een dat zonder afspraken buiten de deur, oftewel laptopdag. Dus werk ik een aantal havermoutrecepten uit (die vind je hier) en inventariseer ik wat ik deze week wil publiceren.

Dit jaar ben ik gestart met een document waar ik álles inzet wat ik wil schrijven en kies ik per platform (Smulpaapje of Carpeckndiem) uit wat ik per week publiceer. Als straks de nieuwe site live is wordt het nog makkelijker, omdat het nog maar via één kanaal hoeft. In de ochtend schrijf ik twee artikelen voor Carpefckdniem, waaronder mijn bevindingen van de Horecava. Daarna is het tijd om even de keuken in te duiken.

Ik maak twee recepten uit een nieuw boek van Donna Hay (review lees je hier) en zet ze allebei op de foto. Ze zijn ook allebei lekker, dus mogen mijn volgers op Insta en Facebook kiezen welke ik donderdag online zet. Ik vermoed een beetje welke het wordt, dus werk dat recept alvast uit en bewerk ook meteen de foto. Dan is het maar alvast klaar. Het werd overigens niet degene die je hierboven op de foto ziet, maar ik had 'm wel alvast goed gefotografeerd. Dit is niet hoe mijn lunch er normaal uitziet 😉

Om 15u komt dochterlief thuis met een vriendinnetje. Tot ik hen naar ballet moet brengen heb ik nog tijd om verder te werken. Ik bedenk het weekmenu voor ons thuis, bestel boodschappen bij de Albert en werk mijn e-mail weg. De bowl met spruitjes & prei van Donna Hay die ik al als lunch at wordt door de rest van de family als avondeten gegeten. Ik pak zelf een boterham.

Een van de voornemens voor dit jaar is om meer te lezen, maar vanavond zit ik toch wel het meest op mijn telefoon. Ik bel met mijn vriendin in Londen, app met een ander vriendinnetje om een koffiedate te plannen. En ik lig er lekker vroeg in, kijken of ik die brakke nacht een beetje kan compenseren… Dus om 21.15u gaat het licht uit.

woensdag 15 januari

Dat licht gaat wel ook weer vroeg aan. Dus om 6u zit ik beneden achter mijn laptop met een kop koffie. Ik hou van dat eerste uurtje van de dag waarop nog niemand wakker is. Dus ga ik aan de slag voor één van mijn opdrachtgevers, waar ik de social media voor beheer. Ik plan de posts in voor deze week en bereid de fotoshoot voor die we maandag hebben. Dan schieten we nieuwe content, dus het is goed om te kijken wat de afgelopen maanden succesvol was en waar we moeten bijsturen.

Als de rest van de family wakker is ontbijten we samen,  een nieuwe havermoutvariant. Zodra M. naar school is gefietst is het tijd om verder aan het werk te gaan. Ik zoek het bereik uit van een campagne van een andere opdrachtgever, zodat ik hen dat kan mailen. Daarnaast doe ik research voor een project waar ik mee bezig ben (en helaas nog niks over kan zeggen), ter voorbereiding op een afspraak die ik volgende week heb.

Ik werk nog een aantal recepten uit die de komende weken op Smulpaapje komen. Ruim de boodschappen weg die door Albert vanochtend zijn bezorgd en maak lunch voor ons drietjes. Zowel dochter als man zijn vandaag thuis met de lunch, en dat komt niet heel vaak voor. We lunchen dus gezellig met z’n drietjes. Voor hun twee een warme maaltijd, ik eet zelf een salade want ik heb vanavond een persdiner. Op dat soort dagen probeer ik daar met mijn eten wel echt rekening mee te houden.

Dan is het tijd om onze dochter naar haar sport te brengen. In het uur dat zij sport kan ik gauw een rondje over de markt doen voor de verse groente & fruit die we de rest van de week nodig hebben. Als we thuis zijn en er vriendjes komen spelen maak ik me klaar om naar Amsterdam te gaan, waar ik vanavond een persdiner heb bij restaurant Felix, dat eind van de maand opent op de Keizersgracht.

Het wordt véél later dan ik had verwacht, maar we mogen dan ook genieten van een volledig verzorgd zevengangen diner. Inclusief fantastische wijnen. Als ik om 01.15u mijn bed in kruip vrees ik het moment dat 5,5 uur later de wekker gaat…

donderdag 16 januari

Want kater of niet (en die heb ik echt zelden!) om 8u sta ik gewoon weer bij mijn personal trainer klaar, die ook nog eens even flink de zweep erover haalt. Tja.. dat krijg je ervan hé. Maar ook vandaag is het maar goed dat ik ben geweest, want ik fiets om 10u naar stadsgenoot Mai Nguyen. We gaan vandaag met haar, en nog 2 Leidse culi collega’s, Vietnamees koken uit haar aanstaande kookboek, dat eind maart verschijnt.

Ik kan je vertellen dat Phò als je een houten hoofd hebt echt het állerbeste medicijn is We koken sowieso alleen maar heerlijke dingen, dus de lunch is in no time opgepeuzeld. En dan krijg ik ook nog eens restjes mee naar huis. Hoe heerlijk!

Ik maak nog een klein plukje werk af als ik thuis ben, maar heel veel komt er niet meer uit mijn handen. Hoe fijn dat ik dan gewoon al eten mee heb gekregen en dus alleen nog maar ons moppie van de BSO hoef op te halen. Het zal je niet verbazen dat ik er vandaag op tijd in lag…

vrijdag 17 januari

Om 6.30 sta ik op, hoewel ik gerust nog úren had kunnen blijven liggen. Ik maak voor dochterlief en mezelf een gepocheerd eitje op brood met avocado en kruip om 8u achter mijn laptop. Omdat ik gistermiddag niks meer gedaan heb moet er vandaag een boel geschreven worden. 

Dus ik schrijf een recept uit voor Smulpaapje, als ook een review van een tof kinderboek dat ik onlangs kocht. Voor Carpefckndiem.nl schrijf ik over mijn avond bij restaurant Felix, eerder deze week (dat lees je hier). Maar ook een héél uitgebreid artikel over mijn weekend in Londen vorige maand. Best een klus, omdat er ook heel veel foto’s in het artikel zitten. Maar ik vind dit zó leuk om te doen en om mijn tips te delen. Ik word er blij van! (het artikel lees je hier)

De post bezorgt nog een leuk pakketje, met daarin twee flessen van een hele bijzondere Texelse jenever. Daar vertel ik jullie binnenkort meer over. Omdat ik vandaag, samen met mijn lief, al warm heb geluncht eten we ’s avonds iets makkelijks.

zaterdag 18 januari

Weekend! Hoewel ik moet zeggen dat sinds ik mijn eigen bedrijf heb dat een heel ander concept voor me is. Het wil namelijk niet altijd zeggen dat ik niet aan het werk ben. Dat komt wel ook omdat ik wat ik doe zo ongelofelijk leuk vind en dus nooit echt het gevoel heb dat ik aan het werk ben. Ik weet het. Bofkont enzo. Maar het is wel lekker om rustig op te starten, zonder te hoeven sporten, zonder dat een kind naar school hoeft. Dus ik sta wat later op dan normaal en in de ochtend tutten we lekker wat. Ik lees wat kookboeken, lak m’n nagels alvast in verband met morgen.

Rond lunchtijd fietsen we naar de stad met z’n drietjes. Volgende week zit de man in het buitenland, dus we genieten nog even van wat quality time. We lunchen bij de Waag, doen inkopen op de markt en ’s middags is er lekker tijd met elkaar. De soep die op het vuur pruttelt is niet op tijd klaar dus eten we lekker simpel, knakworstjes en brood terwijl we op de bank Monty Python kijken.

We kijken met z'n tweetjes daarna nog een film en dan is het bedtijd. Jammer dat de muziek bij het feestje van de achterburen kneiterhard staat, dus echt op tijd slaap ik niet.

zondag 19 januari

Wel superfijn dus dat ik, zeker voor mijn doen, uitslaap. Om 8.30u zit ik met koffie op bed rustig wakker te worden. Sowieso is de hele ochtend relaxt. Manlief neemt ons kind en een vriendinnetje mee naar Naturalis. Ik kruip, zeer tegen mijn aard in, nog even terug in bed en kom er pas om 12u, niet helemaal fit, weer uit. Het is nu echt tijd om te douchen & aan te kleden, want ik ga naar een bijzonder event vanmiddag.

Het is wel jammer dat ik me niet top voel, want ik ga naar een te gekke middag die door Denise van And.Bloom is georganiseerd. Denise fotografeert vrouwen van 40+ op de meest fantastische manier. Om dat project te vieren is er deze middag, met allemaal inspirerende vrouwen van boven de veertig. Prachtige vrouwen, allemaal met een eigen verhaal. Normaliter ben ik dol op dit soort events, maar de knallende koppijn bederft de pret enigszins en ik ben niet m’n sociale zelf. 

Dus bij thuiskomst duik ik eigenlijk linea recta m’n bed in. M’n lieve meisje kruipt tegen me aan en geeft niks anders dan kusjes en knuffels. Zo lief. De soep die ik gister maakte komt nu goed van pas, want m’n eetlust is pleite. Dus warmt de man er een kopje van op en gaat bij mij om 20.30u het licht uit. Morgen staat er namelijk een fotoshoot bij een opdrachtgever op de planning, dus het is wel handig als ik me iets fitter voel.

Dit was mijn week

Hoewel de week niet helemaal top eindigt geeft het wel een aardig beeld denk ik van hoe een werkweek er bij mij uitziet. Dit was een relatief rustige week overigens, maar gevarieerd als altijd. Ik hou er van. Ik hou ook van mijn werk zoals je wellicht wel kunt lezen. En dan vooral van de variatie, de mogelijkheden die het biedt om geweldige mensen te ontmoeten, op mooie plekken te eten en zeker ook omdat ik grotendeels mijn eigen tijd kan indelen. Vond je het leuk om mee te lezen? Laat me dat dan vooral weten. Dan neem ik je binnenkort nog een keer een week mee op pad! 

Gepubliceerd op 20 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]