Hip havermout!



Havermout als gezonde basis

Want dat havermout gezond is wist ik wel. Veel vezels, langdurig energie, een hele goede basis voor je ontbijt. Dat je met havermout meer kunt dan er alleen pap van maken werd me duidelijk toen de chef van the Hoxton liet zien dat je er fantastische koekjes mee kunt maken. Zelfs een ontbijttaart met havermout en dadels kwam uit de oven. En bij het havermout ontbijtbuffet was het een waar feestje. Smoothies (lekkere! en ik ben niet echt een smoothie meisje) maar ook yoghurt met granola, vers fruit en noten. Volop variatie!

Welk ochtendtype ben jij?

Voor de lancering van al deze nieuwe producten liet Quaker afgelopen zomer een onderzoek doen naar de verschillende ochtendtypes die er zijn. Wat is bovendien het effect op je ontbijt als je bijvoorbeeld niet wakker kunt worden ’s ochtends. Of als je een écht ochtendmens bent, zoals ik. Daarnaast kregen we volop informatie van een voedingsdeskundige, die uitlegt wat goed ontbijten voor je lichaam betekent. Super interessant!

Havermout is meer dan hip

Nu de grote havermout hype voorbij lijkt te zijn is het tijd om eens te kijken naar hoe ik havermout toch in mijn eetpatroon kan krijgen. Want dat ik na het vroege ontbijt tijdens de perspresentatie pas begin van de middag weer trek kreeg vond ik toch wel opvallend. Bakken met havermout deed ik al (oh wat waren de havermoutkoekjes van chef Chris heerlijk! dat recept vind je hier) maar ontbijten met havermout, dat wil ik zeker vaker gaan doen.

Recepten met havermout

Het recept van de koekjes deel ik binnenkort met jullie. Ik ben de afgelopen tijd wat gaan experimenteren met havermout, en het eerste resultaat (te gekke pancakes) staat vandaag online. Op Smulpaapje staan trouwens toch best al een hoop recepten met havermout, al zijn het vooral bakrecepten. Je vindt ze hier.

Maar ik ben ook nieuwsgierig naar wat jullie van havermout vinden en wat jullie er mee maken. Deel je het met me?

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.