Hip havermout!



Havermout als gezonde basis

Want dat havermout gezond is wist ik wel. Veel vezels, langdurig energie, een hele goede basis voor je ontbijt. Dat je met havermout meer kunt dan er alleen pap van maken werd me duidelijk toen de chef van the Hoxton liet zien dat je er fantastische koekjes mee kunt maken. Zelfs een ontbijttaart met havermout en dadels kwam uit de oven. En bij het havermout ontbijtbuffet was het een waar feestje. Smoothies (lekkere! en ik ben niet echt een smoothie meisje) maar ook yoghurt met granola, vers fruit en noten. Volop variatie!

Welk ochtendtype ben jij?

Voor de lancering van al deze nieuwe producten liet Quaker afgelopen zomer een onderzoek doen naar de verschillende ochtendtypes die er zijn. Wat is bovendien het effect op je ontbijt als je bijvoorbeeld niet wakker kunt worden ’s ochtends. Of als je een écht ochtendmens bent, zoals ik. Daarnaast kregen we volop informatie van een voedingsdeskundige, die uitlegt wat goed ontbijten voor je lichaam betekent. Super interessant!

Havermout is meer dan hip

Nu de grote havermout hype voorbij lijkt te zijn is het tijd om eens te kijken naar hoe ik havermout toch in mijn eetpatroon kan krijgen. Want dat ik na het vroege ontbijt tijdens de perspresentatie pas begin van de middag weer trek kreeg vond ik toch wel opvallend. Bakken met havermout deed ik al (oh wat waren de havermoutkoekjes van chef Chris heerlijk! dat recept vind je hier) maar ontbijten met havermout, dat wil ik zeker vaker gaan doen.

Recepten met havermout

Het recept van de koekjes deel ik binnenkort met jullie. Ik ben de afgelopen tijd wat gaan experimenteren met havermout, en het eerste resultaat (te gekke pancakes) staat vandaag online. Op Smulpaapje staan trouwens toch best al een hoop recepten met havermout, al zijn het vooral bakrecepten. Je vindt ze hier.

Maar ik ben ook nieuwsgierig naar wat jullie van havermout vinden en wat jullie er mee maken. Deel je het met me?

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.