Havermout bananenbrood



Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke bananenbrood met havermout. Ik vind bananenbrood heerlijk als ontbijt, of tussendoortje. Zeker als je deze met havermout maakt en hij ook nog eens zo lekker voedzaam is.

Maar je kunt je banenenbrood natuurlijk ook gewoon bij een bakkie koffie of koppie thee serveren. Krijg je onverwacht bezoek, dan is dit havermoutbananenbrood echt zó in elkaar gedraaid. Wedden dat je meer dan één plakje wilt…

voor één bananenbrood heb je nodig
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g), goed geprakt
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd

verder nodig: bakblik (voorzien van bakpapier) – cakeblik (ingevet ) – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Havermout bananenbrood

Verwarm de oven voor en op je bakblik met bakpapier verdeel je gelijkmatig de havermout vlokken. Rooster die 8 – 10 minuten. Haal het dan uit de oven, maar laat de oven aanstaan. In de tijd dat je havermout rooster meng je in één kom de bloem met bakpoeder, zout en kaneel.

Bananenbrood met havermout

In een tweede kom gaan alle natte ingrediënten, meng daar de geprakte bananen goed door heen. Voeg die toe aan de droge ingrediënten en meng kort door. Tot slot gaan daar ook de geroosterde havermoutvlokken doorheen. Doe alles in je cakeblik en strooi tenslotte de laatste havermoutvlokken, gemend met de kaneel, gelijkmatig over de bovenkant.

Zelfgebakken bananenbrood

Bak je havermout bananenbrood nu in de voorverwarmde oven, 50-60 minuten. Gaat de havermout op de bovenkant te hard, dek dan je cakeblik af met aluminiumfolie. Als de cake goudbruin en gaar is haal je ‘m eruit en laat dan even in het blik afkoelen voordat je het bananenbrood op een rooster volledig laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en geniet!

Gepubliceerd op 16 juni 2020


3 reacties

  1. Edith schreef:

    Lijkt me heerlijk. Kan ik de karnemelk vervangen door iets ander?

  2. marrie schreef:

    Een succesnummer, lekker hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.