Gin Fiz Cucumber Cooler

Gin Fiz Cucumber Cooler uit Burgers & BBQ bites
voor 4 glazen heb je nodig:
2 limoenen, sap en rasp (eerst goed schoonboenen)
1/2 komkommer, met schil (goed wassen)
125ml Gin (in het boek staat 90ml en wordt Bombay Sapphire gebruikt)
8 blaadjes verse munt
100ml tonic (ik gebruikte Fever Tree Mediterrenean)
500ml citroensorbet (in het boek wordt 700ml gebruikt)
verder nodig: blender
Zomerse BBQ cocktail
In de blender gaat eerst het sap en de rasp van de limoen met de komkommer (in stukken), gin en munt. Pureer dit fijn. Ik gebruik daarvoor de smoothie stand op mijn blender. Daarna gaat de tonic en het sorbetijs erbij. Handig is om de sorbet even 5 minuten voor de tijd al uit de vriezer te halen, dan gaat het het makkelijkst. Alles nu blenden tot een gladde ‘smoothie’.
Verdeel over vier martiniglazen en garneer met munt of een schijfje limoen.
Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Burgers & BBQ bites van Jord Althuizen. De review van dat boek lees je hier
Gepubliceerd op 14 april 2020