Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus



Een heel eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!

Want we hebben allemaal wel eens behoefte aan een recept dat makkelijk en snel op tafel staat, zonder dat het de bank breekt. Deze gehaktballetjes zijn lekker gekruid, in een rijke tomatensaus en staan in nog geen half uur op tafel.

Nog slimmer? Maak ze in het weekend alvast klaar. Dan heb je de tijd en bovendien worden ze er alleen maar lekkerder van. Je kunt de gehaktballetjes eten door ze in een lekkere pita te stoppen, maar ook met (gestoomde) couscous en je favoriete groente is dit een topgerecht.

Kom, we duiken de keuken in want ik heb trek gekregen…

Voor 20 gehaktballetjes (genoeg voor 4 personen als maaltijd)

600 gram rundergehakt (maar half om half is ook prima)
15 gram bieslook, fijn gesneden
15 gram koriander, steeltjes fijn gesneden, blaadjes bewaren
1 el ras el hanout
1 teen knoflook, fijn gehakt
zout en peper

Voor de tomatensaus

1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
300 gram passata
1 tl gemberpoeder (The Good Spice)
1 tl gemalen kaneel (idem)
1 tl paprikapoeder (idem)

Verder nodig:

Verse pita of gestoomde couscous
je favoriete groente voor erbij

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Om je gekruide gehaktballetjes te maken start je met het mengen van je gehakt met de bieslook, koriandersteeltjes, ras el hanout, knoflook, zout en peper. Vorm hier kleine gehaktballetjes van. Bak die 3-4 minuten in hete olie in een grote pan, tot ze aan beide kanten goudbruin maar nog niet gaar zijn. Bak vervolgens de courgette en paprika een paar minuten mee.

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Giet dan de passata erbij en bestrooi met de specerijen. Meng even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. De tomatensaus kookt dan iets in en je gekruide gehaktballetjes zijn daarna gaar. Roer tot slot de blaadjes koriander door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in een pita of met couscous en geniet van je makkelijke doordeweekse maaltijd!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.