Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus



Een heel eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!

Want we hebben allemaal wel eens behoefte aan een recept dat makkelijk en snel op tafel staat, zonder dat het de bank breekt. Deze gehaktballetjes zijn lekker gekruid, in een rijke tomatensaus en staan in nog geen half uur op tafel.

Nog slimmer? Maak ze in het weekend alvast klaar. Dan heb je de tijd en bovendien worden ze er alleen maar lekkerder van. Je kunt de gehaktballetjes eten door ze in een lekkere pita te stoppen, maar ook met (gestoomde) couscous en je favoriete groente is dit een topgerecht.

Kom, we duiken de keuken in want ik heb trek gekregen…

Voor 20 gehaktballetjes (genoeg voor 4 personen als maaltijd)

600 gram rundergehakt (maar half om half is ook prima)
15 gram bieslook, fijn gesneden
15 gram koriander, steeltjes fijn gesneden, blaadjes bewaren
1 el ras el hanout
1 teen knoflook, fijn gehakt
zout en peper

Voor de tomatensaus

1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
300 gram passata
1 tl gemberpoeder (The Good Spice)
1 tl gemalen kaneel (idem)
1 tl paprikapoeder (idem)

Verder nodig:

Verse pita of gestoomde couscous
je favoriete groente voor erbij

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Om je gekruide gehaktballetjes te maken start je met het mengen van je gehakt met de bieslook, koriandersteeltjes, ras el hanout, knoflook, zout en peper. Vorm hier kleine gehaktballetjes van. Bak die 3-4 minuten in hete olie in een grote pan, tot ze aan beide kanten goudbruin maar nog niet gaar zijn. Bak vervolgens de courgette en paprika een paar minuten mee.

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Giet dan de passata erbij en bestrooi met de specerijen. Meng even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. De tomatensaus kookt dan iets in en je gekruide gehaktballetjes zijn daarna gaar. Roer tot slot de blaadjes koriander door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in een pita of met couscous en geniet van je makkelijke doordeweekse maaltijd!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.