Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus



Een heel eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!

Want we hebben allemaal wel eens behoefte aan een recept dat makkelijk en snel op tafel staat, zonder dat het de bank breekt. Deze gehaktballetjes zijn lekker gekruid, in een rijke tomatensaus en staan in nog geen half uur op tafel.

Nog slimmer? Maak ze in het weekend alvast klaar. Dan heb je de tijd en bovendien worden ze er alleen maar lekkerder van. Je kunt de gehaktballetjes eten door ze in een lekkere pita te stoppen, maar ook met (gestoomde) couscous en je favoriete groente is dit een topgerecht.

Kom, we duiken de keuken in want ik heb trek gekregen…

Voor 20 gehaktballetjes (genoeg voor 4 personen als maaltijd)

600 gram rundergehakt (maar half om half is ook prima)
15 gram bieslook, fijn gesneden
15 gram koriander, steeltjes fijn gesneden, blaadjes bewaren
1 el ras el hanout
1 teen knoflook, fijn gehakt
zout en peper

Voor de tomatensaus

1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
300 gram passata
1 tl gemberpoeder (The Good Spice)
1 tl gemalen kaneel (idem)
1 tl paprikapoeder (idem)

Verder nodig:

Verse pita of gestoomde couscous
je favoriete groente voor erbij

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Om je gekruide gehaktballetjes te maken start je met het mengen van je gehakt met de bieslook, koriandersteeltjes, ras el hanout, knoflook, zout en peper. Vorm hier kleine gehaktballetjes van. Bak die 3-4 minuten in hete olie in een grote pan, tot ze aan beide kanten goudbruin maar nog niet gaar zijn. Bak vervolgens de courgette en paprika een paar minuten mee.

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Giet dan de passata erbij en bestrooi met de specerijen. Meng even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. De tomatensaus kookt dan iets in en je gekruide gehaktballetjes zijn daarna gaar. Roer tot slot de blaadjes koriander door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in een pita of met couscous en geniet van je makkelijke doordeweekse maaltijd!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.
28 oktober 2023
recept hachee rode kool
 
Hachee, ouderwets runderstoofvlees

Recept voor het oer Hollandse stoofgerecht hachee. Die maak je vanaf nu gewoon lekker zelf!