Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus



Een heel eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!

Want we hebben allemaal wel eens behoefte aan een recept dat makkelijk en snel op tafel staat, zonder dat het de bank breekt. Deze gehaktballetjes zijn lekker gekruid, in een rijke tomatensaus en staan in nog geen half uur op tafel.

Nog slimmer? Maak ze in het weekend alvast klaar. Dan heb je de tijd en bovendien worden ze er alleen maar lekkerder van. Je kunt de gehaktballetjes eten door ze in een lekkere pita te stoppen, maar ook met (gestoomde) couscous en je favoriete groente is dit een topgerecht.

Kom, we duiken de keuken in want ik heb trek gekregen…

Voor 20 gehaktballetjes (genoeg voor 4 personen als maaltijd)

600 gram rundergehakt (maar half om half is ook prima)
15 gram bieslook, fijn gesneden
15 gram koriander, steeltjes fijn gesneden, blaadjes bewaren
1 el ras el hanout
1 teen knoflook, fijn gehakt
zout en peper

Voor de tomatensaus

1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
300 gram passata
1 tl gemberpoeder (The Good Spice)
1 tl gemalen kaneel (idem)
1 tl paprikapoeder (idem)

Verder nodig:

Verse pita of gestoomde couscous
je favoriete groente voor erbij

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Om je gekruide gehaktballetjes te maken start je met het mengen van je gehakt met de bieslook, koriandersteeltjes, ras el hanout, knoflook, zout en peper. Vorm hier kleine gehaktballetjes van. Bak die 3-4 minuten in hete olie in een grote pan, tot ze aan beide kanten goudbruin maar nog niet gaar zijn. Bak vervolgens de courgette en paprika een paar minuten mee.

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Giet dan de passata erbij en bestrooi met de specerijen. Meng even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. De tomatensaus kookt dan iets in en je gekruide gehaktballetjes zijn daarna gaar. Roer tot slot de blaadjes koriander door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in een pita of met couscous en geniet van je makkelijke doordeweekse maaltijd!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.