Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata



Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen bodem, belegd met verse pesto, rijpe tomaat in alle kleuren en romige burrata. Zó lekker! De pesto voor op deze Flammkuchen maak je natuurlijk zelf. Ik denk niet dat ik meer hoef uit te leggen waarom dat véle malen lekkerder is hé?! Gebruik daar dit recept voor en je bent zo klaar.

Vers Flammkuchen deeg heb ik tegenwoordig eigenlijk standaard in de koelkast liggen. Juist omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Vandaag dus een Italiaanse variant. En in plaats van mozzarella gebruiken we het nóg romigere broertje, burrata. Maar uiteraard kun je ook buffelmozzarella gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

Voor één Flammkuchen heb je nodig:
1 rol vers Flammkuchen deeg (tante Fanny)
1 el extra vierge olijfolie
5 el verse pesto
3 mooie rijpe tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
1 bol burrata
versgemalen zwarte peper
verse basilicum, als garnering

Verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten (inclusief oventijd)

caprese

Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Rol voor de Flammkuchen het verse deeg, met onderliggend papier, uit en leg in zijn geheel op de bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Snijd de tomaten in plakjes en duw het vocht eruit. Bestrijk de bodem van de Flammkuchen royaal met de verse pesto en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de burrata over en tussen de tomaten. Lekker wat versgemalen zwarte peper en basilicum erover en klaar ben je!

Gepubliceerd op 22 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!