Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata



Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen bodem, belegd met verse pesto, rijpe tomaat in alle kleuren en romige burrata. Zó lekker! De pesto voor op deze Flammkuchen maak je natuurlijk zelf. Ik denk niet dat ik meer hoef uit te leggen waarom dat véle malen lekkerder is hé?! Gebruik daar dit recept voor en je bent zo klaar.

Vers Flammkuchen deeg heb ik tegenwoordig eigenlijk standaard in de koelkast liggen. Juist omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Vandaag dus een Italiaanse variant. En in plaats van mozzarella gebruiken we het nóg romigere broertje, burrata. Maar uiteraard kun je ook buffelmozzarella gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

Voor één Flammkuchen heb je nodig:
1 rol vers Flammkuchen deeg (tante Fanny)
1 el extra vierge olijfolie
5 el verse pesto
3 mooie rijpe tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
1 bol burrata
versgemalen zwarte peper
verse basilicum, als garnering

Verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten (inclusief oventijd)

caprese

Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Rol voor de Flammkuchen het verse deeg, met onderliggend papier, uit en leg in zijn geheel op de bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Snijd de tomaten in plakjes en duw het vocht eruit. Bestrijk de bodem van de Flammkuchen royaal met de verse pesto en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de burrata over en tussen de tomaten. Lekker wat versgemalen zwarte peper en basilicum erover en klaar ben je!

Gepubliceerd op 22 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.