Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen bodem, belegd met verse pesto, rijpe tomaat in alle kleuren en romige burrata. Zó lekker! De pesto voor op deze Flammkuchen maak je natuurlijk zelf. Ik denk niet dat ik meer hoef uit te leggen waarom dat véle malen lekkerder is hé?! Gebruik daar dit recept voor en je bent zo klaar.
Vers Flammkuchen deeg heb ik tegenwoordig eigenlijk standaard in de koelkast liggen. Juist omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Vandaag dus een Italiaanse variant. En in plaats van mozzarella gebruiken we het nóg romigere broertje, burrata. Maar uiteraard kun je ook buffelmozzarella gebruiken. Net wat jij lekker vindt.
Voor één Flammkuchen heb je nodig:
1 rol vers Flammkuchen deeg (tante Fanny)
1 el extra vierge olijfolie
5 el verse pesto
3 mooie rijpe tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
1 bol burrata
versgemalen zwarte peper
verse basilicum, als garnering
Verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten (inclusief oventijd)
Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata
Rol voor de Flammkuchen het verse deeg, met onderliggend papier, uit en leg in zijn geheel op de bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Snijd de tomaten in plakjes en duw het vocht eruit. Bestrijk de bodem van de Flammkuchen royaal met de verse pesto en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de burrata over en tussen de tomaten. Lekker wat versgemalen zwarte peper en basilicum erover en klaar ben je!
Gepubliceerd op 22 augustus 2020