Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata



Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen bodem, belegd met verse pesto, rijpe tomaat in alle kleuren en romige burrata. Zó lekker! De pesto voor op deze Flammkuchen maak je natuurlijk zelf. Ik denk niet dat ik meer hoef uit te leggen waarom dat véle malen lekkerder is hé?! Gebruik daar dit recept voor en je bent zo klaar.

Vers Flammkuchen deeg heb ik tegenwoordig eigenlijk standaard in de koelkast liggen. Juist omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Vandaag dus een Italiaanse variant. En in plaats van mozzarella gebruiken we het nóg romigere broertje, burrata. Maar uiteraard kun je ook buffelmozzarella gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

Voor één Flammkuchen heb je nodig:
1 rol vers Flammkuchen deeg (tante Fanny)
1 el extra vierge olijfolie
5 el verse pesto
3 mooie rijpe tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
1 bol burrata
versgemalen zwarte peper
verse basilicum, als garnering

Verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten (inclusief oventijd)

caprese

Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Rol voor de Flammkuchen het verse deeg, met onderliggend papier, uit en leg in zijn geheel op de bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Snijd de tomaten in plakjes en duw het vocht eruit. Bestrijk de bodem van de Flammkuchen royaal met de verse pesto en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de burrata over en tussen de tomaten. Lekker wat versgemalen zwarte peper en basilicum erover en klaar ben je!

Gepubliceerd op 22 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 oktober 2020
muffins
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.