De fijnste lunchtrommelsWat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.

Want inmiddels zit onze dochter in groep 7 en hebben we een flinke voorraad lunchtrommels. Maar wat zijn nou de fijnste? Daar hebben we wel een mening over, want er zijn nogal wat verschillen. Maar grappig genoeg heb ik daar nooit een overzichtje van gemaakt, tot ik er vandaag een vraag over kreeg (tnx Emma!).

Hoog tijd dus om eens wat dieper op de materie in te duiken en te kijken naar wat nou fijne lunchtrommels zijn.

foto: Rinze Vegelien voor Wat lunchen we vandaag?

Dit is waar je op let bij het kopen van een goede lunchtrommel

 • Wat voor een eter is jouw kind?
  Houdt het van allemaal kleine hapjes, koop dan een trommel met verschillende vakjes. Grote eter? Dan een grote trommel.
 • Ga je voor een goedkope of duurdere lunchtrommel?
  Want er zijn zó veel verschillen in prijs. Wat ik na 7 jaar basisschool wel weet is dat goedkoop ook wel echt vaak duurkoop is. Een duurdere trommel gaat in de meeste gevallen ook echt járen mee.
 • Waar je is lunchtrommel van gemaakt?
  Ook daar zit verschil in. Steeds meer ouders vinden het belangrijk dat de trommel BPA vrij is. BPA is een chemisch stofje dat in plastic zit en mogelijk in je eten kan komen.

Kortom, er zijn – los van hoe mooi, welke kleur, wel of geen eigen naam erop – naogal wat dingen waar je op kunt letten voordat je een lunchtrommel koopt. Na zoveel jaren lunch maken (ze maakt het inmiddels zelf!) hebben we een aardige collectie opgebouwd. Dit zijn onze 3 favorieten.

Top 3 favoriete lunchtrommels

Bento lunchtrommel van Yumbox

Zeker toen ik haar lunchtrommel nog maakte was dit de grote favoriet. Allemaal kleine hapjes erin. Lekvrij (ja, zelfs met yoghurt!). Oerdegelijk. Het was een onze allereerste lunchtrommels en hij is nog steeds in gebruik.

anti-pasti-lunchbox-web2.jpg

Duurder in aankoop, maar dus ook oerdegelijk! Online op meerdere plekken te koop, o.a. bij Bol.com (in verschillende kleuren en maten)

Mepal lunchtrommels

Door de jaren heen heb ik meerdere lunchtrommel van Mepal gekocht én gekregen en nog steeds worden ze allemaal gebruikt. Er zit een handig (los) afscheidingsstukje bij de meeste trommels, waardoor je twee vakjes creëert. Omdat wij altijd standaard groente meegeven gaat aan de ene kant bijvoorbeeld brood, aan de andere kant tomaatjes, komkommer, dat werk.

De trommels zijn er in gewoon formaat, maar ook in extra groot. Deze grote nemen wij dan weer mee als we bijvoorbeeld op vakantie gaan en ik voor meerdere mensen broodjes wil meenemen. Of vul ‘m met een lekkere salade.

 

Via de site van Mepal kun je ook je eigen trommels ontwerpen als je wilt. Maar ze zijn echt in alle kleuren en patronen te koop. En betaalbaar ook, zeker voor de kwaliteit die je er voor terugkrijgt.

Onlangs kregen we een lekvrije beker, die inmiddels ook meegaat als tienuurtjes beker met yoghurt en fruit. Kortom, dit merk heeft echt voor álles een oplossing.

Black + Blum lunchboxes

Black + Blum is een Brits merk  en heeft een hele serie aan lunchboxes en lunchbekers waarvan de meeste van RVS gemaakt zijn. Dit merk heeft ook een aantal opties voor het warm- dan wel koelhouden van eten. Dus als dochterlief een pastaatje of soep mee naar school neemt (of als jij dit mee naar je werk wilt nemen) dan doe ik ze in een van de bakjes of bekers van Black + Blum.

Ook voor dit merk geldt, je betaalt echt voor de kwaliteit. Maar het is de aankoop waard.

wlwv-cover-web2.jpgWat lunchen we vandaag?

Daar heb ik natuurlijk al jaren dingen voor bedacht. Ik heb er zelfs een heel boek over geschreven 😉 En nog steeds, ondanks dat ze inmiddels haar eigen trommels maakt, letten we erop dat er variatie in de lunchtrommel zit. Een goede lunch is voor kinderen (maar ook voor jezelf!) zó belangrijk. Het geeft brandstof voor de rest van de dag en zeker als kinderen in de groei zijn is dat zo nodig.

Op de site vind je dan ook volop inspiratie voor lekker gevulde lunchtrommels en afwisseling in de lunchbox.

Disclaimer: dit artikel is niet gesponsord, maar bevat wel affiliate links. Die kosten jou niks, maar mocht je besluiten een aankoop te doen levert mij dat een kleine commissie op. Mijn boek kun je natuurlijk ook gewoon via mij kopen.

Gepubliceerd op 25 september 2020


1 reactie

 1. Liselore schreef:

  Leuk Susan, en helemaal mee eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.