Espresso tonicMove over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo’n lekkere espresso tonic maakt.

Het klinkt misschien wat raar, espresso met tonic maar het is – als je van een bittertje houdt – serieus lekker en verfrissend tijdens warme dagen.

Espresso tonic is trouwens niks nieuws. De eerste keer dat ik die maakte was naar aanleiding van All day Breakfast van Denise Kortlever, jaren geleden.

Toen ik deze zomer voor mijn columns voor Liever in Leiden op zoek ging naar de lekkerste ijskoffie kwam ik ‘m weer tegen op een terras waar hij werd geschonken. En ja hoor, het is nog steeds nét zo lekker!

Dus thuis meteen ook weer gemaakt en dit moeten jullie gewoon ook gaan drinken. Heerlijk is ‘ie!

Omdat een espresso tonic niks anders is dan koude espresso met tonic is het wel van belang dat je zorgt dat die twee componenten ook echt lekker zijn. Dus je lekkerste koffie en de beste tonic.

Welke tonic je voor je espresso tonic kiest is aan jou! Hou je van bitter, net als ik, dan kun je het beste een Indian tonic gebruiken. Ik had die van Thomas Henry nog in huis. Wil je iets een zoetje gebruik dan een mildere tonic, zoals de Mediterranean van Fever Tree.

Dit heb je nodig voor je espresso tonic

1 shot espresso, afgekoeld
150 – 175 ml tonic
grote ijsblokken
schijfje sinaasappel (optioneel)

espresso tonic maak je zo

Espresso tonic

Giet de espresso in een glas en laat helemaal afkoelen. Dan genoeg ijs erbij en voorzichtig de tonic erbij schenken.
Ik vind de sinaasappel lekker erin, voor een héél klein beetje frisheid, maar het hoeft niet. Even roeren en genieten maar!

 

Gepubliceerd op 28 juli 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.