Espresso tonicMove over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo’n lekkere espresso tonic maakt.

Het klinkt misschien wat raar, espresso met tonic maar het is – als je van een bittertje houdt – serieus lekker en verfrissend tijdens warme dagen.

Espresso tonic is trouwens niks nieuws. De eerste keer dat ik die maakte was naar aanleiding van All day Breakfast van Denise Kortlever, jaren geleden.

Toen ik deze zomer voor mijn columns voor Liever in Leiden op zoek ging naar de lekkerste ijskoffie kwam ik ‘m weer tegen op een terras waar hij werd geschonken. En ja hoor, het is nog steeds nét zo lekker!

Dus thuis meteen ook weer gemaakt en dit moeten jullie gewoon ook gaan drinken. Heerlijk is ‘ie!

Omdat een espresso tonic niks anders is dan koude espresso met tonic is het wel van belang dat je zorgt dat die twee componenten ook echt lekker zijn. Dus je lekkerste koffie en de beste tonic.

Welke tonic je voor je espresso tonic kiest is aan jou! Hou je van bitter, net als ik, dan kun je het beste een Indian tonic gebruiken. Ik had die van Thomas Henry nog in huis. Wil je iets een zoetje gebruik dan een mildere tonic, zoals de Mediterranean van Fever Tree.

Dit heb je nodig voor je espresso tonic

1 shot espresso, afgekoeld
150 – 175 ml tonic
grote ijsblokken
schijfje sinaasappel (optioneel)

espresso tonic maak je zo

Espresso tonic

Giet de espresso in een glas en laat helemaal afkoelen. Dan genoeg ijs erbij en voorzichtig de tonic erbij schenken.
Ik vind de sinaasappel lekker erin, voor een héél klein beetje frisheid, maar het hoeft niet. Even roeren en genieten maar!

 

Gepubliceerd op 28 juli 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee