Espresso tonicMove over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo’n lekkere espresso tonic maakt.

Het klinkt misschien wat raar, espresso met tonic maar het is – als je van een bittertje houdt – serieus lekker en verfrissend tijdens warme dagen.

Espresso tonic is trouwens niks nieuws. De eerste keer dat ik die maakte was naar aanleiding van All day Breakfast van Denise Kortlever, jaren geleden.

Toen ik deze zomer voor mijn columns voor Liever in Leiden op zoek ging naar de lekkerste ijskoffie kwam ik ‘m weer tegen op een terras waar hij werd geschonken. En ja hoor, het is nog steeds nét zo lekker!

Dus thuis meteen ook weer gemaakt en dit moeten jullie gewoon ook gaan drinken. Heerlijk is ‘ie!

Omdat een espresso tonic niks anders is dan koude espresso met tonic is het wel van belang dat je zorgt dat die twee componenten ook echt lekker zijn. Dus je lekkerste koffie en de beste tonic.

Welke tonic je voor je espresso tonic kiest is aan jou! Hou je van bitter, net als ik, dan kun je het beste een Indian tonic gebruiken. Ik had die van Thomas Henry nog in huis. Wil je iets een zoetje gebruik dan een mildere tonic, zoals de Mediterranean van Fever Tree.

Dit heb je nodig voor je espresso tonic

1 shot espresso, afgekoeld
150 – 175 ml tonic
grote ijsblokken
schijfje sinaasappel (optioneel)

espresso tonic maak je zo

Espresso tonic

Giet de espresso in een glas en laat helemaal afkoelen. Dan genoeg ijs erbij en voorzichtig de tonic erbij schenken.
Ik vind de sinaasappel lekker erin, voor een héél klein beetje frisheid, maar het hoeft niet. Even roeren en genieten maar!

 

Gepubliceerd op 28 juli 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
26 juli 2022
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!