Espresso tonicMove over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo’n lekkere espresso tonic maakt.

Het klinkt misschien wat raar, espresso met tonic maar het is – als je van een bittertje houdt – serieus lekker en verfrissend tijdens warme dagen.

Espresso tonic is trouwens niks nieuws. De eerste keer dat ik die maakte was naar aanleiding van All day Breakfast van Denise Kortlever, jaren geleden.

Toen ik deze zomer voor mijn columns voor Liever in Leiden op zoek ging naar de lekkerste ijskoffie kwam ik ‘m weer tegen op een terras waar hij werd geschonken. En ja hoor, het is nog steeds nét zo lekker!

Dus thuis meteen ook weer gemaakt en dit moeten jullie gewoon ook gaan drinken. Heerlijk is ‘ie!

Omdat een espresso tonic niks anders is dan koude espresso met tonic is het wel van belang dat je zorgt dat die twee componenten ook echt lekker zijn. Dus je lekkerste koffie en de beste tonic.

Welke tonic je voor je espresso tonic kiest is aan jou! Hou je van bitter, net als ik, dan kun je het beste een Indian tonic gebruiken. Ik had die van Thomas Henry nog in huis. Wil je iets een zoetje gebruik dan een mildere tonic, zoals de Mediterranean van Fever Tree.

Dit heb je nodig voor je espresso tonic

1 shot espresso, afgekoeld
150 – 175 ml tonic
grote ijsblokken
schijfje sinaasappel (optioneel)

espresso tonic maak je zo

Espresso tonic

Giet de espresso in een glas en laat helemaal afkoelen. Dan genoeg ijs erbij en voorzichtig de tonic erbij schenken.
Ik vind de sinaasappel lekker erin, voor een héél klein beetje frisheid, maar het hoeft niet. Even roeren en genieten maar!

 

Gepubliceerd op 28 juli 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.