Review – All day Breakfast



Culinair journaliste Denise Kortlever ontdekte tijdens haar buitenlandse reizen jaren geleden al dat er een hele cultuur is van buiten de deur ontbijten. Niet het gehaaste broodje op het station, maar ríjen om een hip ontbijtcafé te bezoeken en daar uitgebreid te ontbijten of brunchen.

Die trend heeft zij vertaald naar een geweldige ontbijtkoekboek, dat onlangs werd gepresenteerd.

All day breakfast kookboek

De hele dag ontbijten. Na het doorbladeren van dit boek was dat het eerste wat ik wilde doen. Een heel scala aan ontbijt- en brunchrecepten, verdeeld over 6 thema’s, vind je terug in dit boek. En in welke ‘ood’ je ook bent, je vindt in All day Breakfast een ontbijtje dat daar bij past.

Watertandend lekker

Denise deed zo goed als alles zelf voor dit boek. Van de receptuur, tot de teksten tot de oogverblindende foto’s die bij de recepten staan. Van iedere foto krijg je trek! Wetende hoeveel werk dit met zich meebrengt (en het feit dat Denise enigszins een perfectionist is) heb ik niet anders dan respect voor de immense klus die het geweest is om dit boek te maken. Het resultaat is er overigens ook naar!

Aan de slag dus

Want er is maar één manier om er achter te komen of een boek een blijvertje is. Of eigenlijk twee, maar dat je er mee aan de slag wil is door de keuze van recepten in combinatie met de fotografie al bewerkstelligd. Koken dus.

Omdat ik weer eens vroeg wakker was ging ik als eerste aan de slag met de coconut pancakes (het originele recept is van ontbijtcafé Coffee & Coconuts in Amsterdam, waar Denise voor dit boek haar versie van maakte). De boekweitmeel in het recept verving ik door reguliere bloem, en de gewone melk door kokosmelk. Het resultaat, fantástisch lekkere ontbijtpannenkoekjes die echt zó klaar zijn maar net even anders dan anders zijn. Zó lekker zelfs dat ik het recept niet anders dan met jullie moét delen! (zondag vind je dat recept op Smulpaapje, lekker voor het weekend ontbijt!)

Bakken maar

Maar ik bakte ook de coconut & limecake, overigens zonder de aanbevolen mascarponecréme (je moet toch een soort van zelfbescherming inbouwen in dit vak). Deze cake, die Denise bedacht zette Coffee & Coconuts op hun sweet bites kaart. Super leuke co-productie.
De cake nam ik mee voor collega’s. Het feit dat in no time ik “klachten” kreeg dat de cake al op was zegt denk ik genoeg. Een regelrechte hit! Oh en laat ik de espressotonic niet vergeten die ik ook nog maakte. Wát een ontdekking.

Must have

Goed, je snapt het denk ik wel. Dit boek is een echte must have en een fantastische aanvulling op je kookboekencollectie. Praktisch, boordevol recepten (meer dan 80!), van makkelijk tot bewerkelijk maar altijd prachtig in beeld gebracht.

All day breakfast wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum, kost € 20 (een koopje!) en koop je in de boekwinkel of online via bijvoorbeeld Bol.com

Gepubliceerd op 20 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!