Review – All day Breakfast



Culinair journaliste Denise Kortlever ontdekte tijdens haar buitenlandse reizen jaren geleden al dat er een hele cultuur is van buiten de deur ontbijten. Niet het gehaaste broodje op het station, maar ríjen om een hip ontbijtcafé te bezoeken en daar uitgebreid te ontbijten of brunchen.

Die trend heeft zij vertaald naar een geweldige ontbijtkoekboek, dat onlangs werd gepresenteerd.

All day breakfast kookboek

De hele dag ontbijten. Na het doorbladeren van dit boek was dat het eerste wat ik wilde doen. Een heel scala aan ontbijt- en brunchrecepten, verdeeld over 6 thema’s, vind je terug in dit boek. En in welke ‘ood’ je ook bent, je vindt in All day Breakfast een ontbijtje dat daar bij past.

Watertandend lekker

Denise deed zo goed als alles zelf voor dit boek. Van de receptuur, tot de teksten tot de oogverblindende foto’s die bij de recepten staan. Van iedere foto krijg je trek! Wetende hoeveel werk dit met zich meebrengt (en het feit dat Denise enigszins een perfectionist is) heb ik niet anders dan respect voor de immense klus die het geweest is om dit boek te maken. Het resultaat is er overigens ook naar!

Aan de slag dus

Want er is maar één manier om er achter te komen of een boek een blijvertje is. Of eigenlijk twee, maar dat je er mee aan de slag wil is door de keuze van recepten in combinatie met de fotografie al bewerkstelligd. Koken dus.

Omdat ik weer eens vroeg wakker was ging ik als eerste aan de slag met de coconut pancakes (het originele recept is van ontbijtcafé Coffee & Coconuts in Amsterdam, waar Denise voor dit boek haar versie van maakte). De boekweitmeel in het recept verving ik door reguliere bloem, en de gewone melk door kokosmelk. Het resultaat, fantástisch lekkere ontbijtpannenkoekjes die echt zó klaar zijn maar net even anders dan anders zijn. Zó lekker zelfs dat ik het recept niet anders dan met jullie moét delen! (zondag vind je dat recept op Smulpaapje, lekker voor het weekend ontbijt!)

Bakken maar

Maar ik bakte ook de coconut & limecake, overigens zonder de aanbevolen mascarponecréme (je moet toch een soort van zelfbescherming inbouwen in dit vak). Deze cake, die Denise bedacht zette Coffee & Coconuts op hun sweet bites kaart. Super leuke co-productie.
De cake nam ik mee voor collega’s. Het feit dat in no time ik “klachten” kreeg dat de cake al op was zegt denk ik genoeg. Een regelrechte hit! Oh en laat ik de espressotonic niet vergeten die ik ook nog maakte. Wát een ontdekking.

Must have

Goed, je snapt het denk ik wel. Dit boek is een echte must have en een fantastische aanvulling op je kookboekencollectie. Praktisch, boordevol recepten (meer dan 80!), van makkelijk tot bewerkelijk maar altijd prachtig in beeld gebracht.

All day breakfast wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum, kost € 20 (een koopje!) en koop je in de boekwinkel of online via bijvoorbeeld Bol.com

Gepubliceerd op 20 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.