Coleslaw met homemade dressing



Coleslaw is een rauwkostsalade van verschillende soorten harde groente die geweldig is voor bij de barbecue. Dit is mijn favoriete coleslaw recept.

Want er zijn verschillende manieren om coleslaw te maken. Voor deze versie gebruik ik witte kool en winterwortel. Maar je zou er bijvoorbeeld ook nog een deel rode kool door kunnen doen.

Belangrijk is dat je harde koolsoorten en/of groentes gebruikt die je goed kunt raspen. Of gebruik zoals ik je keukenmachine met een groenterasp om nóg sneller klaar te zijn.

Het allerlekkerste is natuurlijk om er een homemade dressing bij te maken. Ik gebruik een half mayo half yoghurt dressing, zo heb je wel de lekkere smaak van mayo maar net dat frisse dat yoghurt heeft.

Je kunt deze salade super bij de barbecue serveren. Wij aten ‘m o.a. bij de gevlinderde kip maar ook bij een broodje hamburger is het een lekkere knapperige salade.

Voor één grote kom (ongeveer 6 personen als bijgerecht

450 gram wortel, geraspt
2 Granny Smith appels, geraspt
500 gram witte kool, geraspt
100 gram rozijnen

voor de dressing

3 el mayonaise (ik gebruik die van The Mayo Sisters)
2 el yoghurt
1 tl Amerikaanse mosterd (ik gebruik die van Heinz)
2 tl citroensap
1 el rodewijnazijn
1 el gembersiroop
zout en peper

bbq salade

Coleslaw met homemade dressing

Voor de coleslaw meng je alle groente en de appel met rozijnen goed door elkaar. Geen zin om zelf te raspen, je kunt de kool en wortel ook kant en klaar kopen. Maar het is natuurlijk stukken budgetvriendelijker om dat zelf te doen!

Dressing voor de coleslaw

Voor de dressing mix je alle ingrediënten. Proef die even en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Giet dit over je groente en hussel heel goed rond. Laat dit even een half uurtje staan, voor je de coleslaw serveert.

Gepubliceerd op 21 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.