Coleslaw met homemade dressing



Coleslaw is een rauwkostsalade van verschillende soorten harde groente die geweldig is voor bij de barbecue. Dit is mijn favoriete coleslaw recept.

Want er zijn verschillende manieren om coleslaw te maken. Voor deze versie gebruik ik witte kool en winterwortel. Maar je zou er bijvoorbeeld ook nog een deel rode kool door kunnen doen.

Belangrijk is dat je harde koolsoorten en/of groentes gebruikt die je goed kunt raspen. Of gebruik zoals ik je keukenmachine met een groenterasp om nóg sneller klaar te zijn.

Het allerlekkerste is natuurlijk om er een homemade dressing bij te maken. Ik gebruik een half mayo half yoghurt dressing, zo heb je wel de lekkere smaak van mayo maar net dat frisse dat yoghurt heeft.

Je kunt deze salade super bij de barbecue serveren. Wij aten ‘m o.a. bij de gevlinderde kip maar ook bij een broodje hamburger is het een lekkere knapperige salade.

Voor één grote kom (ongeveer 6 personen als bijgerecht

450 gram wortel, geraspt
2 Granny Smith appels, geraspt
500 gram witte kool, geraspt
100 gram rozijnen

voor de dressing

3 el mayonaise (ik gebruik die van The Mayo Sisters)
2 el yoghurt
1 tl Amerikaanse mosterd (ik gebruik die van Heinz)
2 tl citroensap
1 el rodewijnazijn
1 el gembersiroop
zout en peper

bbq salade

Coleslaw met homemade dressing

Voor de coleslaw meng je alle groente en de appel met rozijnen goed door elkaar. Geen zin om zelf te raspen, je kunt de kool en wortel ook kant en klaar kopen. Maar het is natuurlijk stukken budgetvriendelijker om dat zelf te doen!

Dressing voor de coleslaw

Voor de dressing mix je alle ingrediënten. Proef die even en breng waar nodig op smaak met zout en peper. Giet dit over je groente en hussel heel goed rond. Laat dit even een half uurtje staan, voor je de coleslaw serveert.

Gepubliceerd op 21 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!