Zes seizoenen van Joshua McFadden



Ik denk dat iedere ouder wel iets herkent in de verzuchting “welke groente eten we vandaag en hoe maak ik die in hemelsnaam eens anders klaar dan anders?” want kinderen en groente, het is en blijft een ingewikkelde relatie.

En dan is daar een boek van 400 pagina’s met alleen maar lekkere groenterecepten. 225 (!!!) maar liefst. De een nog makkelijker dan de ander, maar lekker vooral. Heel erg lekker!

zes-seizoenen.jpg

Review Zes seizoenen

Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en New York (o.a. Blue Hill at Stonebarn). Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen.

Waarom het boek zes seizoenen heet en niet vier? Omdat volgens McFadden het jaar qua groente meer biedt dan de vier geijkte seizoenen die we allemaal kennen. Dus deelde hij de groenteoogst en dus het boek op in zes hoofdstukken.

Eet met de seizoenen mee

Dat betekent dat je met dit boek in ieder seizoen van het jaar lekkere groenterecepten vindt. Maar niet nadat je is uitgelegd hoe je een goede voorraadkast aanlegt (zo handig!). Daarna volgt een hoofdstuk met standaardrecepten, die volgens McFadden zorgen voor textuur, smaken versterken en samenwerken met de groenten om ze nog lekkerder te maken (love it!). Maar in dit hoofdstuk ook flavoured boters, sauzen, dips en fantastische dressings.

zes seizoenen food

Lente , zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter

Per seizoen vind je recepten, op alfabet van de groenten die dan verkrijgbaar zijn, die variëren van super gemakkelijk tot iets meer vaardigheden nodig. Snel te maken, of soms wat meer tijd vragen. Maar je vindt er vooral een hele bak aan inspiratie.

Ieder hoofdstuk begint met basisinformatie. De recepten variëren van voorgerecht tot hoofdgerecht, of ze zijn geschikt als bijgerecht. De uitleg van de recepten is bijzonder goed beschreven. De fotografie is basic, maar geeft heel goed aan hoe maakbaar de recepten zijn.

Must have in de keuken

Dit is een boek dat je eigenlijk altijd in de keuken wilt hebben. Baseer er je weekmenu op, blader er in voor inspiratie, maar kook er vooral heel veel uit. Want dit is een boek dat je echt heel vaak gaat gebruiken als je gevarieerder (en meer) groente wilt eten.

aspergesalade zes seizoenen

Ik maakte als eerste een aspergesalade uit het boek, dat het top deed als lunch maar waarvan ik vermoed dat ik ‘ook regelmatig s avonds zal maken. Het recept deel ik vandaag graag met je!

Zes seizoenen van Joshua McFadden kost € 35,- wordt uitgegeven door Unieboek Spectrum en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 8 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.