Zes seizoenen van Joshua McFadden



Ik denk dat iedere ouder wel iets herkent in de verzuchting “welke groente eten we vandaag en hoe maak ik die in hemelsnaam eens anders klaar dan anders?” want kinderen en groente, het is en blijft een ingewikkelde relatie.

En dan is daar een boek van 400 pagina’s met alleen maar lekkere groenterecepten. 225 (!!!) maar liefst. De een nog makkelijker dan de ander, maar lekker vooral. Heel erg lekker!

zes-seizoenen.jpg

Review Zes seizoenen

Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en New York (o.a. Blue Hill at Stonebarn). Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen.

Waarom het boek zes seizoenen heet en niet vier? Omdat volgens McFadden het jaar qua groente meer biedt dan de vier geijkte seizoenen die we allemaal kennen. Dus deelde hij de groenteoogst en dus het boek op in zes hoofdstukken.

Eet met de seizoenen mee

Dat betekent dat je met dit boek in ieder seizoen van het jaar lekkere groenterecepten vindt. Maar niet nadat je is uitgelegd hoe je een goede voorraadkast aanlegt (zo handig!). Daarna volgt een hoofdstuk met standaardrecepten, die volgens McFadden zorgen voor textuur, smaken versterken en samenwerken met de groenten om ze nog lekkerder te maken (love it!). Maar in dit hoofdstuk ook flavoured boters, sauzen, dips en fantastische dressings.

zes seizoenen food

Lente , zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter

Per seizoen vind je recepten, op alfabet van de groenten die dan verkrijgbaar zijn, die variëren van super gemakkelijk tot iets meer vaardigheden nodig. Snel te maken, of soms wat meer tijd vragen. Maar je vindt er vooral een hele bak aan inspiratie.

Ieder hoofdstuk begint met basisinformatie. De recepten variëren van voorgerecht tot hoofdgerecht, of ze zijn geschikt als bijgerecht. De uitleg van de recepten is bijzonder goed beschreven. De fotografie is basic, maar geeft heel goed aan hoe maakbaar de recepten zijn.

Must have in de keuken

Dit is een boek dat je eigenlijk altijd in de keuken wilt hebben. Baseer er je weekmenu op, blader er in voor inspiratie, maar kook er vooral heel veel uit. Want dit is een boek dat je echt heel vaak gaat gebruiken als je gevarieerder (en meer) groente wilt eten.

aspergesalade zes seizoenen

Ik maakte als eerste een aspergesalade uit het boek, dat het top deed als lunch maar waarvan ik vermoed dat ik ‘ook regelmatig s avonds zal maken. Het recept deel ik vandaag graag met je!

Zes seizoenen van Joshua McFadden kost € 35,- wordt uitgegeven door Unieboek Spectrum en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 8 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!