Zes seizoenen van Joshua McFadden



Ik denk dat iedere ouder wel iets herkent in de verzuchting “welke groente eten we vandaag en hoe maak ik die in hemelsnaam eens anders klaar dan anders?” want kinderen en groente, het is en blijft een ingewikkelde relatie.

En dan is daar een boek van 400 pagina’s met alleen maar lekkere groenterecepten. 225 (!!!) maar liefst. De een nog makkelijker dan de ander, maar lekker vooral. Heel erg lekker!

zes-seizoenen.jpg

Review Zes seizoenen

Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en New York (o.a. Blue Hill at Stonebarn). Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen.

Waarom het boek zes seizoenen heet en niet vier? Omdat volgens McFadden het jaar qua groente meer biedt dan de vier geijkte seizoenen die we allemaal kennen. Dus deelde hij de groenteoogst en dus het boek op in zes hoofdstukken.

Eet met de seizoenen mee

Dat betekent dat je met dit boek in ieder seizoen van het jaar lekkere groenterecepten vindt. Maar niet nadat je is uitgelegd hoe je een goede voorraadkast aanlegt (zo handig!). Daarna volgt een hoofdstuk met standaardrecepten, die volgens McFadden zorgen voor textuur, smaken versterken en samenwerken met de groenten om ze nog lekkerder te maken (love it!). Maar in dit hoofdstuk ook flavoured boters, sauzen, dips en fantastische dressings.

zes seizoenen food

Lente , zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter

Per seizoen vind je recepten, op alfabet van de groenten die dan verkrijgbaar zijn, die variëren van super gemakkelijk tot iets meer vaardigheden nodig. Snel te maken, of soms wat meer tijd vragen. Maar je vindt er vooral een hele bak aan inspiratie.

Ieder hoofdstuk begint met basisinformatie. De recepten variëren van voorgerecht tot hoofdgerecht, of ze zijn geschikt als bijgerecht. De uitleg van de recepten is bijzonder goed beschreven. De fotografie is basic, maar geeft heel goed aan hoe maakbaar de recepten zijn.

Must have in de keuken

Dit is een boek dat je eigenlijk altijd in de keuken wilt hebben. Baseer er je weekmenu op, blader er in voor inspiratie, maar kook er vooral heel veel uit. Want dit is een boek dat je echt heel vaak gaat gebruiken als je gevarieerder (en meer) groente wilt eten.

aspergesalade zes seizoenen

Ik maakte als eerste een aspergesalade uit het boek, dat het top deed als lunch maar waarvan ik vermoed dat ik ‘ook regelmatig s avonds zal maken. Het recept deel ik vandaag graag met je!

Zes seizoenen van Joshua McFadden kost € 35,- wordt uitgegeven door Unieboek Spectrum en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 8 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!