Zes seizoenen van Joshua McFadden



Ik denk dat iedere ouder wel iets herkent in de verzuchting “welke groente eten we vandaag en hoe maak ik die in hemelsnaam eens anders klaar dan anders?” want kinderen en groente, het is en blijft een ingewikkelde relatie.

En dan is daar een boek van 400 pagina’s met alleen maar lekkere groenterecepten. 225 (!!!) maar liefst. De een nog makkelijker dan de ander, maar lekker vooral. Heel erg lekker!

zes-seizoenen.jpg

Review Zes seizoenen

Joshua McFadden is eigenaar en chef-kok van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en New York (o.a. Blue Hill at Stonebarn). Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen.

Waarom het boek zes seizoenen heet en niet vier? Omdat volgens McFadden het jaar qua groente meer biedt dan de vier geijkte seizoenen die we allemaal kennen. Dus deelde hij de groenteoogst en dus het boek op in zes hoofdstukken.

Eet met de seizoenen mee

Dat betekent dat je met dit boek in ieder seizoen van het jaar lekkere groenterecepten vindt. Maar niet nadat je is uitgelegd hoe je een goede voorraadkast aanlegt (zo handig!). Daarna volgt een hoofdstuk met standaardrecepten, die volgens McFadden zorgen voor textuur, smaken versterken en samenwerken met de groenten om ze nog lekkerder te maken (love it!). Maar in dit hoofdstuk ook flavoured boters, sauzen, dips en fantastische dressings.

zes seizoenen food

Lente , zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter

Per seizoen vind je recepten, op alfabet van de groenten die dan verkrijgbaar zijn, die variëren van super gemakkelijk tot iets meer vaardigheden nodig. Snel te maken, of soms wat meer tijd vragen. Maar je vindt er vooral een hele bak aan inspiratie.

Ieder hoofdstuk begint met basisinformatie. De recepten variëren van voorgerecht tot hoofdgerecht, of ze zijn geschikt als bijgerecht. De uitleg van de recepten is bijzonder goed beschreven. De fotografie is basic, maar geeft heel goed aan hoe maakbaar de recepten zijn.

Must have in de keuken

Dit is een boek dat je eigenlijk altijd in de keuken wilt hebben. Baseer er je weekmenu op, blader er in voor inspiratie, maar kook er vooral heel veel uit. Want dit is een boek dat je echt heel vaak gaat gebruiken als je gevarieerder (en meer) groente wilt eten.

aspergesalade zes seizoenen

Ik maakte als eerste een aspergesalade uit het boek, dat het top deed als lunch maar waarvan ik vermoed dat ik ‘ook regelmatig s avonds zal maken. Het recept deel ik vandaag graag met je!

Zes seizoenen van Joshua McFadden kost € 35,- wordt uitgegeven door Unieboek Spectrum en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 8 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…