Brownies met tahin & mandarijn



Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.

Het was overigens geen bewuste keuze, om de brownies glutenvrij te maken. Maar het recept van Ghayour maakt ze met amandelmeel, dus tijd om dat eens uit te proberen.

Ik paste het originele recept voor de brownies iets aan, maar ze waren er niet minder lekker om. In tegendeel. Het notige van de tahin gaat geweldig met het frisse van de mandarijn. Ik gebruikte naast amandelmeel ook nog wat gemalen hazelnoten, voor nog een extra laag notigheid. Wil je dus brownies maken, maar dan met een twist. Dan is dit brownierecept een absolute aanrader. Net als Simply van Sabrina Ghayour trouwens.

Brownies met tahin & mandarijn – 12-18 stuks

  • 4 eieren
  • 200g kristalsuiker (ik gebruikte donkere basterdsuiker voor iets meer karamelsmaak)
  • 1 el vanille extract
  • rasp en sap van 2 sinaasappels (ik gebruikte 4 mandarijnen)
  • 4 volle el cacao
  • 400g amandelmeel (ik gebruikte 300g + 100g hazelnotenmeel)
  • 200g roomboter, gesmolten
  • 4 volle el vloeibare tahin (evt. aangelengd met 1 el warm water)
  • 100g pure chocola, in stukjes

verder nodig: bakblik (20c) ingevet of met bakpapier  – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

brownies sabrina ghayour

Brownies met tahin & mandarijn

Voor je brownies smelt je eerst de boter, zonder te laten kleuren. Laat die iets afkoelen. Mix in de tussentijd de suiker met eieren en vanille in een grote kom goed door elkaar. Voeg de schil en het sap van je fruit toe, net als de cacao. Mix dat goed door alles heen. Dan het meel erbij, schep dat goed om. Daarna schep je de gesmolten boter er goed doorheen. Dan mag nu ook de tahin erbij. In eerste instantie zonder extra water. Als je je beslag te stijf vindt, voeg dan een eetlepel warm water toe om het iets losser te maken. Maar als je goed vloeibare tahin gebruikt hoeft dat niet. Als laatste de chocoladestukjes erdoor en alles kan in je bakblik

Brownies uit Simply

Bak je brownies met tahin nu in de voorverwarmde oven. Ongeveer 45 – 50 minuten, of tot de brownie gaar is en een satéprikker schoon en zonder beslag eruit komt. Laat in het bakblik iets afkoelen, voordat je de brownie in zijn geheel op een rooster zet (met bakpapier en al) om helemaal af te laten koelen. Pas als je brownie écht helemaal is afgekoeld snijd je ‘m in vierkantjes. Hoe groot je dat doet is aan jou. Maar er gaan met gemak 12 tot 18 stukjes uit deze hoeveelheid.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.