Brownies met tahin & mandarijn



Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.

Het was overigens geen bewuste keuze, om de brownies glutenvrij te maken. Maar het recept van Ghayour maakt ze met amandelmeel, dus tijd om dat eens uit te proberen.

Ik paste het originele recept voor de brownies iets aan, maar ze waren er niet minder lekker om. In tegendeel. Het notige van de tahin gaat geweldig met het frisse van de mandarijn. Ik gebruikte naast amandelmeel ook nog wat gemalen hazelnoten, voor nog een extra laag notigheid. Wil je dus brownies maken, maar dan met een twist. Dan is dit brownierecept een absolute aanrader. Net als Simply van Sabrina Ghayour trouwens.

Brownies met tahin & mandarijn – 12-18 stuks

  • 4 eieren
  • 200g kristalsuiker (ik gebruikte donkere basterdsuiker voor iets meer karamelsmaak)
  • 1 el vanille extract
  • rasp en sap van 2 sinaasappels (ik gebruikte 4 mandarijnen)
  • 4 volle el cacao
  • 400g amandelmeel (ik gebruikte 300g + 100g hazelnotenmeel)
  • 200g roomboter, gesmolten
  • 4 volle el vloeibare tahin (evt. aangelengd met 1 el warm water)
  • 100g pure chocola, in stukjes

verder nodig: bakblik (20c) ingevet of met bakpapier  – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

brownies sabrina ghayour

Brownies met tahin & mandarijn

Voor je brownies smelt je eerst de boter, zonder te laten kleuren. Laat die iets afkoelen. Mix in de tussentijd de suiker met eieren en vanille in een grote kom goed door elkaar. Voeg de schil en het sap van je fruit toe, net als de cacao. Mix dat goed door alles heen. Dan het meel erbij, schep dat goed om. Daarna schep je de gesmolten boter er goed doorheen. Dan mag nu ook de tahin erbij. In eerste instantie zonder extra water. Als je je beslag te stijf vindt, voeg dan een eetlepel warm water toe om het iets losser te maken. Maar als je goed vloeibare tahin gebruikt hoeft dat niet. Als laatste de chocoladestukjes erdoor en alles kan in je bakblik

Brownies uit Simply

Bak je brownies met tahin nu in de voorverwarmde oven. Ongeveer 45 – 50 minuten, of tot de brownie gaar is en een satéprikker schoon en zonder beslag eruit komt. Laat in het bakblik iets afkoelen, voordat je de brownie in zijn geheel op een rooster zet (met bakpapier en al) om helemaal af te laten koelen. Pas als je brownie écht helemaal is afgekoeld snijd je ‘m in vierkantjes. Hoe groot je dat doet is aan jou. Maar er gaan met gemak 12 tot 18 stukjes uit deze hoeveelheid.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!