Brownies met tahin & mandarijn



Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.

Het was overigens geen bewuste keuze, om de brownies glutenvrij te maken. Maar het recept van Ghayour maakt ze met amandelmeel, dus tijd om dat eens uit te proberen.

Ik paste het originele recept voor de brownies iets aan, maar ze waren er niet minder lekker om. In tegendeel. Het notige van de tahin gaat geweldig met het frisse van de mandarijn. Ik gebruikte naast amandelmeel ook nog wat gemalen hazelnoten, voor nog een extra laag notigheid. Wil je dus brownies maken, maar dan met een twist. Dan is dit brownierecept een absolute aanrader. Net als Simply van Sabrina Ghayour trouwens.

Brownies met tahin & mandarijn – 12-18 stuks

  • 4 eieren
  • 200g kristalsuiker (ik gebruikte donkere basterdsuiker voor iets meer karamelsmaak)
  • 1 el vanille extract
  • rasp en sap van 2 sinaasappels (ik gebruikte 4 mandarijnen)
  • 4 volle el cacao
  • 400g amandelmeel (ik gebruikte 300g + 100g hazelnotenmeel)
  • 200g roomboter, gesmolten
  • 4 volle el vloeibare tahin (evt. aangelengd met 1 el warm water)
  • 100g pure chocola, in stukjes

verder nodig: bakblik (20c) ingevet of met bakpapier  – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

brownies sabrina ghayour

Brownies met tahin & mandarijn

Voor je brownies smelt je eerst de boter, zonder te laten kleuren. Laat die iets afkoelen. Mix in de tussentijd de suiker met eieren en vanille in een grote kom goed door elkaar. Voeg de schil en het sap van je fruit toe, net als de cacao. Mix dat goed door alles heen. Dan het meel erbij, schep dat goed om. Daarna schep je de gesmolten boter er goed doorheen. Dan mag nu ook de tahin erbij. In eerste instantie zonder extra water. Als je je beslag te stijf vindt, voeg dan een eetlepel warm water toe om het iets losser te maken. Maar als je goed vloeibare tahin gebruikt hoeft dat niet. Als laatste de chocoladestukjes erdoor en alles kan in je bakblik

Brownies uit Simply

Bak je brownies met tahin nu in de voorverwarmde oven. Ongeveer 45 – 50 minuten, of tot de brownie gaar is en een satéprikker schoon en zonder beslag eruit komt. Laat in het bakblik iets afkoelen, voordat je de brownie in zijn geheel op een rooster zet (met bakpapier en al) om helemaal af te laten koelen. Pas als je brownie écht helemaal is afgekoeld snijd je ‘m in vierkantjes. Hoe groot je dat doet is aan jou. Maar er gaan met gemak 12 tot 18 stukjes uit deze hoeveelheid.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.