Brownies met tahin & mandarijn



Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.

Het was overigens geen bewuste keuze, om de brownies glutenvrij te maken. Maar het recept van Ghayour maakt ze met amandelmeel, dus tijd om dat eens uit te proberen.

Ik paste het originele recept voor de brownies iets aan, maar ze waren er niet minder lekker om. In tegendeel. Het notige van de tahin gaat geweldig met het frisse van de mandarijn. Ik gebruikte naast amandelmeel ook nog wat gemalen hazelnoten, voor nog een extra laag notigheid. Wil je dus brownies maken, maar dan met een twist. Dan is dit brownierecept een absolute aanrader. Net als Simply van Sabrina Ghayour trouwens.

Brownies met tahin & mandarijn – 12-18 stuks

  • 4 eieren
  • 200g kristalsuiker (ik gebruikte donkere basterdsuiker voor iets meer karamelsmaak)
  • 1 el vanille extract
  • rasp en sap van 2 sinaasappels (ik gebruikte 4 mandarijnen)
  • 4 volle el cacao
  • 400g amandelmeel (ik gebruikte 300g + 100g hazelnotenmeel)
  • 200g roomboter, gesmolten
  • 4 volle el vloeibare tahin (evt. aangelengd met 1 el warm water)
  • 100g pure chocola, in stukjes

verder nodig: bakblik (20c) ingevet of met bakpapier  – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

brownies sabrina ghayour

Brownies met tahin & mandarijn

Voor je brownies smelt je eerst de boter, zonder te laten kleuren. Laat die iets afkoelen. Mix in de tussentijd de suiker met eieren en vanille in een grote kom goed door elkaar. Voeg de schil en het sap van je fruit toe, net als de cacao. Mix dat goed door alles heen. Dan het meel erbij, schep dat goed om. Daarna schep je de gesmolten boter er goed doorheen. Dan mag nu ook de tahin erbij. In eerste instantie zonder extra water. Als je je beslag te stijf vindt, voeg dan een eetlepel warm water toe om het iets losser te maken. Maar als je goed vloeibare tahin gebruikt hoeft dat niet. Als laatste de chocoladestukjes erdoor en alles kan in je bakblik

Brownies uit Simply

Bak je brownies met tahin nu in de voorverwarmde oven. Ongeveer 45 – 50 minuten, of tot de brownie gaar is en een satéprikker schoon en zonder beslag eruit komt. Laat in het bakblik iets afkoelen, voordat je de brownie in zijn geheel op een rooster zet (met bakpapier en al) om helemaal af te laten koelen. Pas als je brownie écht helemaal is afgekoeld snijd je ‘m in vierkantjes. Hoe groot je dat doet is aan jou. Maar er gaan met gemak 12 tot 18 stukjes uit deze hoeveelheid.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!