Brownies met tahin & mandarijn



Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.

Het was overigens geen bewuste keuze, om de brownies glutenvrij te maken. Maar het recept van Ghayour maakt ze met amandelmeel, dus tijd om dat eens uit te proberen.

Ik paste het originele recept voor de brownies iets aan, maar ze waren er niet minder lekker om. In tegendeel. Het notige van de tahin gaat geweldig met het frisse van de mandarijn. Ik gebruikte naast amandelmeel ook nog wat gemalen hazelnoten, voor nog een extra laag notigheid. Wil je dus brownies maken, maar dan met een twist. Dan is dit brownierecept een absolute aanrader. Net als Simply van Sabrina Ghayour trouwens.

Brownies met tahin & mandarijn – 12-18 stuks

  • 4 eieren
  • 200g kristalsuiker (ik gebruikte donkere basterdsuiker voor iets meer karamelsmaak)
  • 1 el vanille extract
  • rasp en sap van 2 sinaasappels (ik gebruikte 4 mandarijnen)
  • 4 volle el cacao
  • 400g amandelmeel (ik gebruikte 300g + 100g hazelnotenmeel)
  • 200g roomboter, gesmolten
  • 4 volle el vloeibare tahin (evt. aangelengd met 1 el warm water)
  • 100g pure chocola, in stukjes

verder nodig: bakblik (20c) ingevet of met bakpapier  – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

brownies sabrina ghayour

Brownies met tahin & mandarijn

Voor je brownies smelt je eerst de boter, zonder te laten kleuren. Laat die iets afkoelen. Mix in de tussentijd de suiker met eieren en vanille in een grote kom goed door elkaar. Voeg de schil en het sap van je fruit toe, net als de cacao. Mix dat goed door alles heen. Dan het meel erbij, schep dat goed om. Daarna schep je de gesmolten boter er goed doorheen. Dan mag nu ook de tahin erbij. In eerste instantie zonder extra water. Als je je beslag te stijf vindt, voeg dan een eetlepel warm water toe om het iets losser te maken. Maar als je goed vloeibare tahin gebruikt hoeft dat niet. Als laatste de chocoladestukjes erdoor en alles kan in je bakblik

Brownies uit Simply

Bak je brownies met tahin nu in de voorverwarmde oven. Ongeveer 45 – 50 minuten, of tot de brownie gaar is en een satéprikker schoon en zonder beslag eruit komt. Laat in het bakblik iets afkoelen, voordat je de brownie in zijn geheel op een rooster zet (met bakpapier en al) om helemaal af te laten koelen. Pas als je brownie écht helemaal is afgekoeld snijd je ‘m in vierkantjes. Hoe groot je dat doet is aan jou. Maar er gaan met gemak 12 tot 18 stukjes uit deze hoeveelheid.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!