Borrelhapje met Brie uit de oven



Soms is eenvoud zó lekker. Zoals bij dit borrelhapje met brie uit de oven. Met alledaagse ingrediënten zet je op elk feestelijk moment in een handomdraai iets lekkers op tafel. Maak een grotere versie en je hebt een elegant voorafje dat bij iedereen in de smaak valt!

Voor 4 hapjes (eenvoudig te verdubbelen)
1 plakje bladerdeeg, in kwarten
stukje roombrie, in plakjes
1tl honing of Golden Syrup
4 pistachenootjes

Oven voorverwarmen op 200C – bakplaat met bakpapier

Borrelhapje met brie

Snijd een dun randje in het bladerdeeg, zonder het helemaal door te snijden. Leg in het binnenste deel een plakje brie. Zorg dat het precies past. Druppel daarop wat honing en garneer met (ongebakken) pistachenootjes.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verdubbel het recept, al naar gelang de hoeveelheid hapjes die je wilt maken.

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.