Borrelhapje met Brie uit de oven



Soms is eenvoud zó lekker. Zoals bij dit borrelhapje met brie uit de oven. Met alledaagse ingrediënten zet je op elk feestelijk moment in een handomdraai iets lekkers op tafel. Maak een grotere versie en je hebt een elegant voorafje dat bij iedereen in de smaak valt!

Voor 4 hapjes (eenvoudig te verdubbelen)
1 plakje bladerdeeg, in kwarten
stukje roombrie, in plakjes
1tl honing of Golden Syrup
4 pistachenootjes

Oven voorverwarmen op 200C – bakplaat met bakpapier

Borrelhapje met brie

Snijd een dun randje in het bladerdeeg, zonder het helemaal door te snijden. Leg in het binnenste deel een plakje brie. Zorg dat het precies past. Druppel daarop wat honing en garneer met (ongebakken) pistachenootjes.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verdubbel het recept, al naar gelang de hoeveelheid hapjes die je wilt maken.

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.